Fűnyíró kiegészítő és tartozék

A Profibarkácson a kerti gépek óriási választéka mellett gondoltunk a szükséges fűnyíró tartozék és kiegészítő kínálatra is, hiszen például egy fűnyíró kiegészítő, tartozék sokoldalúbbá teheti a fűnyíró gépünket, színesebb és hatékonyabb felhasználást tesz lehetővé. A fűnyíró kiegészítő és tartozék kategóriában fűnyíró karbantartó és tisztító eszközöket, berántó köteleket, fűnyíró késeket, alternálókat és robotfűnyíró tartozékokat kínálunk vásárlóink igényeihez igazodva.

Fűnyíró kiegészítő és tartozékok

A Profibarkácson a kerti gépek óriási választéka mellett gondoltunk a szükséges kiegészítőkre is, hiszen például egy fűnyíró kiegészítő, tartozék sokoldalúbbá teheti a fűnyíró gépünket, színesebb és hatékonyabb felhasználást tesz lehetővé. A fűnyíró kiegészítő és tartozék kategóriában fűnyíró karbantartó és tisztító eszközöket, berántó köteleket, fűnyíró késeket, alternálókat és robotfűnyíró tartozékokat kínálunk vásárlóink igényeihez igazodva.

Minőségi kerti gép tartozékok a Profibarkácson

Sokféle fűnyíró létezik, meghajtástól és teljesítménytől függően kisebb kertbe, nagyobb kertbe, alkalmi használatra, telephelyekre, de ma már az egyre népszerűbb robotfűnyírók is elérhetőek a Profibarkácson.

A benzines fűnyírók nagy előnye a kiváló teljesítmény, ugyanakkor karbantartást igényel, és a zajterhelésre is gondolni kell, például egy csendes lakókörnyék esetében. Nagy területekre, legfőképp több száz négyzetméteres füves területek nyírásához ajánlottak.

Az elektromos fűnyírók a legelterjedtebb típusok. Áramforrást igényelnek, de ha bedugtuk, azonnal működik, nem szennyezi a környezetet és ma már sokféle motorkapacitással, extra funkciókkal beszerezhetőek.

Az akkumulátoros fűnyírók hobbikertekbe, hétvégi telkekre ajánlottak elsősorban, vagy olyan helyre, ahol nincs áramforrás, de a benzines típus túl „erős” lenne, vagy nem akarunk a karbantartására időt és pénzt szánni. Ugyanakkor a töltöttség meghatározza a munkavégzés időtartamát.

A robotfűnyírók helyes telepítés, betanítás mellett gyorsan házi kedvenccé válhatnak, sok terhet levesznek a kerttulajdonos válláról.

Alternáló tartozék fűnyíróhoz

Az alternálóval egy sűrű gyomnövényzet egyszerű levágása vagy kaszát igénylő terület rendbetétele hatékonyan és gyorsan lehetséges, de szálastakarmányhoz, például lucernavágáshoz is ajánlott.

Webáruházunkban az AGT minőségi alternálóit kínáljuk, az egytengelyes traktorokra felszerelhető fűkasza adapter, kaszafeltét nélküli meghajtó egysége például kivételes hatékonyságú berendezés!

Bizonyos területnagyság felett, vagy vaskos gyomnövényzetnél már nem hatékony a hagyományos fűnyíró. Egy sokkal profibb megoldást kínálnak az AGT egytengelyes traktorokra felszerelhető alternáló kaszák.

Előnyük, hogy ahol a fűnyírók elakadnak, vagy túl sok az akadály, ott ezek a gépek könnyedén megbirkóznak a tereppel, nagy kerekük miatt, és 1500 m2 feletti területen már mondhatni nélkülözhetetlenek.

Sima, esztétikus vágási felület érhető el az alternáló kések mozgásával.

Másik előnyük, hogy olyan mezőgazdasági területeken is használhatók, ahol nem cél szétaprítani a növényzetet (ahogy azt a fűnyíró teszi), hanem azt takarmányozásra fel lehet használni, így segítségével a szálastakarmány is betakarítható. A kasza a növényzetet nem mozgatja meg, csak elkúszik alatta, az aljánál elvágva azt, ami hátrafelé eldől. A rotációs típusú kaszánál is jóval kíméletesebben vágja a növények szárát és kisebb az energiaigénye.

Mivel alacsony a vágási magassága, ezért a sűrű aljnövényzetű gyepek, aljfűvel benőtt rétek kaszálásánál rendkívül előnyös, és az aljfű is betakarítható vele.

Berántó kötél fűnyíróhoz

A berántó rendszerek esetén felmerülő problémák sokszor a berántó kötél cseréjével könnyen orvosolhatók. Webáruházunkban Hecht berántó köteleket kínálunk különböző vastagságban.

Az indítókötél a fűnyíró önindító szerkezetének látható alkatrésze. Legtöbbször az elülső fogantyúnál, illetve a kerti gép motorján található. A kezelő számára egyszerű használatot biztosít a berántó szerkezethez. Mikor a gépkezelő kihúzza az indítókötelet, a kötél működteti a fűnyíró önindító mechanizmusát.

Fűnyíró tisztító kefék

Soha nem szabad a fűnyírót koszosan eltenni, ez a hatékonyságát és az élettartamát is rövidítheti. Minden használat után ajánlott fűnyíró tisztító kefével az alvázat és a késeket megtisztítani a rátapadt szennyeződésektől. Fontos, hogy nyelük kellően hosszú legyen, minőségi poliamid sörtéjük legyen és elbánjanak a makacs fűmaradványokkal is!

Fűnyíró kések a fűnyíró tartozékok között

A fűnyíró kések kopó alkatrészek, ugyanakkor az egyik legfontosabb alkatrész a minőségi fűnyírás tekintetében. Erős igénybevételnek vannak kitéve, előbb-utóbb a fűnyíró késünk elkopik, de olyan is lehet, hogy más okból tönkremegy. Beleakadhat egy kőbe, bedarálhat valamilyen kemény anyagot. Szerencsére a Profibarkácson elérhető közel féle fűnyírókésből könnyen cserélhetőek. Különböző típusú fűnyírókhoz elérhetőek, pillanatok alatt kicserélhetőek és a fűnyíró újra tökéletesen fog vágni!

Kényes helyeken, ahol a fűnyíróval nem boldogulunk, ott ajánlott a fűszegélynyírók használata!

Robotfűnyíró tartozékok rendelése

A robotfűnyírók optimális üzemeltetése megkívánja a tökéletes telepítést, betanítást és a szükséges kellékek, kiegészítők, tartozékok meglétét.

Szükség lesz határoló vezetékekre, robotfűnyíró házra, határoló vezeték csatlakozókra, rögzítő cölöpökre, sőt jó, ha tartunk a garázsban robotfűnyíró tartalékpengét is, hogy bármikor cserélhessük és élvezzük a színvonalas munkáját a robotunknak!

Fűnyíró tartozékait, kiegészítőit rendelje meg a Profibarkácstól kényelmesen házhozszállítással, nagyszerű árakon a legjobb minőséget garantáló gyártóktól!

 

Gyakori kérdések fűnyíró kiegészítő és tartozék vásárlása során

A berántó kötelek milyen hosszúságban rendelhetőek?

50 méteres tekercsben.

85205 YATO fűnyíróhoz van pótkésük?

Igen, webáruházunkban elérhető a YATO 85205 típusú fűnyíróhoz pótkés, 380 mm hosszúságban.

Alternáló kiegészítővel betakarítható szálastakarmány?

Igen, tökéletesen alkalmas erre, hiszen nem aprítja fel a növényt, a szár alsó részénél vágja le, a növény hátrafelé dől, könnyen betakaríthatóvá válik.