Ipari léghűtő

Az ipari léghűtők a víz egyszerű és természetes párolgási folyamatát kihasználva végzik a levegő hűtését. Segíti a levegő tisztántartását és frissítését bármilyen üzemben, műhelyben, munkaterületen, üzletben, edzőtermekben, vendéglőkben, de akár állattartó telepeken is. A levegőt megtisztítják a füsttől, portól, kellemetlen szagoktól és kedvező mikroklímát teremtenek. Egyszerű a telepítésük, nem igényelnek bonyolult beszerelést. Paramétereikben és teljesítményükben sok különböző típus létezik, a gyártók igyekeznek minden felmerülő igényre megoldást kínálni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
189 900 Ft - 2 390 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Az ipari léghűtő működése

A levegőhűtő szivattyúja felszivattyúzza a vizet a víztartályból, ami átfolyik a nagy felületű méhsejt szerkezetű cellulóz szűrőn. Ennek során a víz elnyeli a levegőből érkező hőt és vízből gőzzé alakítja a halmazállapotát. A meleg levegőt átszívja a szűrőn a ventilátor és ezt fújja ki is a hűtendő helyiségbe. Azáltal, hogy a hűtéshez szükséges vizet a belső rendszerén keresztül párologtatja el a víz elpárolgása akár 5-10 fokkal csökkenti a levegő hőmérsékletét, így a hűtendő térbe hűvösebb, tisztább, frissebb levegő kerül az elhasznált meleg helyére.

 

Ipari léghűtő, ami nem légkondicionáló

A berendezések nem azonosak a légkondicionálókkal, teljesen más a működési elvük, így a hűtési teljesítményüket sem szabad összehasonlítani, mert az ipari léghűtők nem tudják a helyiség levegőjét egy beprogramozott, fix hőmérsékletre hűteni, de az ún. evaporációs hűtés, amit tudnak, egyre népszerűbb és keresettebb.

Persze vannak üzemek, gyártósorok, műhelyek, ahol csak egy kis levegő áramlásra van szükség, nekik megfelelő lehet egy ipari ventilátor is.

Ipari léghűtő

Ipari léghűtők és az evaporációs hűtés

Az evaporáció / elpárologtatás egy természetes fizikai folyamat. A levegő páratartalommal rendelkezik, melynek mennyisége a levegő hőmérsékletétől függ. Amikor a levegő eléri azt a pontot, amikor már több nedvességet nem tud felvenni, akkor telített lesz, vagyis a relatív páratartalom eléri a 100 %-ot. Az a víz, ami telítetlen levegővel érintkezik fázist vált és folyékony halmazállapotból gőzzé alakul. A folyamat során a levegő hőmérséklete csökken és ezt használják ki az ipari léghűtők.

Ipari léghűtők, párologtató léghűtők technikai adatai

Vásárlás előtt tudni kell, hogy hány négyzetméteres területet szeretnénk hűteni, esetleg a berendezés tudjon -e pluszban fűtő funkciót, mobil vagy telepített legyen. Ami fontos tehát:

  • hűthető terület nagysága: a gyártók megadják, hogy az adott típus hány négyzetméteres területre megfelelő. A mobilak 60-400 m2 között képesek területet hűteni
  • hűtési hatótáv: a feltüntetett adat megmutatja, hogy a berendezés hány méteres körzetében képes a léghűtésre
  • víztartály mérete: meghatározza az üzemidő nagyságát
  • léteznek mobil és telepíthető típusok is: a telepíthetőek alsó/felső/oldalsó kivitelezéssel rendelkezhetnek
  • hűtő/fűtő/funkció: létezik olyan új fejlesztésű típus is, amely három különböző üzemmóddal rendelkezik: a berendezés képes hűteni, melegíteni és párátlanítani

Van, hogy ideiglenes hűtésre, fűtésre vagy szárításra van szükségünk, mint például raktárakban, rendezvénysátorokban, üzlethelyiségekben, műhelyekben mobil kórházakban, de olyan iparágakban is hasznos, ahol meleg, hideg vagy párás környezet kell teremteni a tárolandó árunak.

Ha pedig aggódik az állandó áramellátás miatt, akkor érdemes beszereznie egy áramfejlesztőt, aggregátort. Akár egyfázisú, akár háromfázisú, vagy esetleg önindítós típus érdekli, nálunk megtalálja az igazit.

 

Hová és milyen ipari léghűtő ajánlott?

A megfelelő típus kiválasztásánál nagyon fontos pontosan tudni, hogy hány négyzetméteres területen lesz alkalmazva, illetve, hogy mobil típust vagy fixen rögzített megoldást szeretnénk. A mobil praktikus, mert bármikor áthelyezhető más területre, erőfeszítés nélkül. Ahol állandó hűtésre van szükség, például állattartó telep, zöldség-, gyümölcs tárolók, nekik érdemes egy telepített, akár fűtő funkcióval is ellátott levegőhűtőt beszerezni, ahol viszont időszakosan szükséges, vagy előfordulhat, hogy más helyre kell felállítani, esetleg kültérre, jobban megfelel egy mobil kivitel.

 

Az ipari léghűtő berendezések előnyei

  • minimális az energiafogyasztása, üzemeltetési költsége
  • a hűtőközeggel üzemelő berendezéseknél 80 %- al kevesebb elektromos energiát fogyaszt
  • működéséhez az elektromos áramon kívül víz szükséges, feltöltés után használható
  • takarékos, a mobil típusokkal ott lehetséges a hűtés, ahol éppen szükség van rá
  • bárhol használható, ott is, ahol esetleg klímára érzékenyek, attól könnyen lebetegednek
  • nem igényel légtömlőt a forró levegő elvezetése, mint a mobil klímáknál
  • rendkívül tiszta levegőminőséget produkál
  • 2-5 %- al növeli a levegő páratartalmát, így száraz helyiségekben is nagyon előnyös
  • nyitott ablakok, ajtók nem csökkentik a teljesítményét
  • karbantartási igénye minimális, a hűtőbetétet kell átmosni alkalmanként
  • állattartóknál a használatával kivédhetők a hőstressz okozta káros következmények
  • a levegőt megtisztítja a füsttől, portól, egyéb szennyeződésektől
  • távirányítóval könnyedén irányíthatóak
  • különböző illóolajokkal, illatanyagokkal is alkalmazhatóak
  • környezetbarát berendezések
  • kiváló mikroklímát teremtenek
  • a mobil változatok kerekekkel felszereltek, könnyű a mozgatásuk
  • jótékony hatása van a szervezetre, allergiások is használhatják

Ipari léghűtő, párologtató léghűtő a Profibarkácson bármilyen igényre, minden esetre!

Webáruházunk a Master kiváló ipari léghűtőit is forgalmazza, melyek kielégítik a kisebb területek levegő hűtésére felmerülő igényeket, de egészen nagy teljesítményű gépeik már a kereskedelmi, ipari, mezőgazdasági, közületi elvárásoknak is képesek megfelelni. A termékek környezetbarát berendezések, amik nagyon energiatakarékosan működnek, a hűtéshez csak vizet és levegőt használnak fel.

A Profibarkácson nemcsak levegőhűtő berendezéseket vásárolhat, de ipari hőlégbefúvó, hősugárzó gépekből is széles a kínálat, érdemes szétnézni közöttük is. Egy rendeléssel letudhatja mindkét berendezést, hiszen a meleg nyári időszak után tél jön, a hűtés helyett fűtési megoldásra lesz szükség.

 

Gyakran felmerülő kérdések

 

100 m2-es kis varrodába szeretnék magunknak egy bio léghűtőt vásárolni, melyiket ajánlják?

100 m2-es kis varrodába szeretnék magunknak egy bio léghűtőt vásárolni, melyiket ajánlják?

Rendezvénysátor bérbeadásával foglalkozunk, szolgáltatás bővítéshez szeretnénk bérbeadásra hűtő/fűtő energiatakarékos berendezéseket. Mit javasolnak?

A Master Mobil hűtő/fűtő klíma és párátlanító berendezés, ACD137 Monoblock típust, mely mindegyik funkciót ellátja, strapabíró, hordozható és nagy teljesítményű.

Mi az ipari léghűtő előnye és hátránya?

Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A léghűtőt nem lehet egy fix hőmérsékletre beállítani, hogy annyira hűtse le a levegőt, amilyenre mi szeretnénk, ugyanakkor nagyon energiatakarékos, és azok is használhatják, akik a klímát nem bírják, az ipari léghűtők egy természetes folyamatot kihasználva csökkentik a hőmérsékletet.