Csempevágó és tartozék

A burkolás eredményeként fölöttébb dekoratív fal- és padlóburkolatokat készíthetsz, ennek a menete viszont mindig azzal indul, hogy beszerzed hozzá a megfelelő burkoló eszközöket. Válogass kedvedre csempevágó áraink között!

Csempevágó mire használható?

A burkolás során nem csak kerámia lapokat kell gondosan lerakni, ugyanis több lapot egyenes vonalon, méretre is kell vágni. Ehhez pedig csempevágó használata szükséges! Barkács webáruházunkban kézi, asztali, és elektromos csempevágókat is vásárolhatsz. Ne aggódj, a megfelelő eszköz kiválasztásában is tudunk segíteni!

Ha netán nem használtál még ezelőtt csempevágót, akkor mindenképp érdemes gyakorolnod egy picit előtte, mivel ez is veszélyes szerszám tud lenni, ha nem vigyázol. Ha van néhány selejtes vagy esetleg törött csempéd, akkor az tökéletesen meg fog felelni erre a célra. Arra is figyelj, hogy a vágás közben keletkezett élekkel ne vágd meg magad, és, hogy a gépet csakis szilárd és sima felületen használd!

A csempevágó használata előtt erősen ajánlott megjelölnöd a vágás helyét az adott csempelapon. Úgy fektesd le a szerszámot, hogy a vágóél pontosan a vonal fölé kerüljön! Vágás közben tartsd jó szorosan a kezedben a gépet, majd egyenletes erővel és sebességgel történő húzással és tolással tudsz majd eredményes munkát végezni (csak így tud tökéletesen szétroppanni a burkolólap). Természetesen laptól függően más erővel kell majd dolgoznod, hogy megfelelően eltörjön.

Karbantartást illetően, ha gyakran használod a kézi vagy az asztali csempevágódat, akkor különösebben nem kell törődnöd ezzel, viszont ha csak ritkább időközönként dolgozol vele, akkor mindenképp érdemes a szerszám vezetősínjeit és a fúró részét letisztítani és megolajozni. Így akkor is hosszú élettartamot biztosíthatsz az általad kiválasztott csempevágónak, ha nem használod gyakran.

Hogy érdemes csempevágót választani?

Csempevágó választásban a gyártók által feltüntetett információk is segítségedre lesznek, amiket ugyanúgy látni fogsz a Profibarkács webáruházában. Ilyenek a szerszám által vágható lapok vastagsága és a vágási hosszúság. Ez utóbbihoz a kerámialapok átlójának a méretét kell vizsgálni, tehát az oldalunkon is kapható Fortum csempevágó 820 mm-es vágáshosszúsága azt jelenti, hogy a 40 cm-nél nagyobb kerámialapok ferdeszögű vagy átlós vágása sem fog neked gondot okozni.

A kézi és asztali csempevágók közti különbség egész könnyen megmagyarázható. Ha nagyobb felújítási munka előtt állsz, akkor jócskán megkönnyítheted a saját dolgodat, ha asztali csempevágót választasz, mivel sokkal gyorsabban tudod majd pontos méretre vágni a burkolólapokat. Ilyen például az Einhell RT-TC 430U, vagy a még ennél is nagyobb teljesítményre képes Einhell TE-TC 620 U asztali csempevágó. Ha pedig a lehető legnagyobb teljesítményt keresed, akkor még a Scheppach elektromos csempevágó gépeit is megtalálhatod a Profibarkács webáruházában!

Egy biztos: ilyen választék mellett biztos nem bánod meg, hogy nálunk intézted csempevágó vásárlásodat! Nézz szét kedvező áraink között, és kattints a gépek képeire még több információért!