Műhelyprés

Rozsdás perselyek, csapágyak szétszedése minden szervízben, autószerelő műhelyben felmerülő feladat, melyhez kell, hogy kéznél legyen egy megfelelő műhelyprés. Persze nemcsak szervízeknek van szükségük ilyen berendezésre, de sokféle üzem, szerszámkészítő, alkatrészgyártó, fémipari vállalkozás nélkülözhetetlen munkagépe. Nagy erőkifejtésre képesek, ezáltal alkalmasak olyan alkatrészek összeszerelésére, melyekhez szükséges a nyomóerő, de közben sem a szerszám, sem a munkadarab nem sérül, kezelője nem fárad el. A szerszám kiválasztása előtt meg kell ismerni a lehetőségeket, a használatuk során pedig szigorúan betartani a biztonsági előírásokat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
17 990 Ft - 154 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Hidraulikus vagy pneumatikus műhelyprés

Prés funkciót ellátó berendezések léteznek pneumatikus és hidraulikus működési elvvel egyaránt. A pneumatikus, vagyis a sűrített levegős gépek gyorsabbak és üzemekben, gyártósorokon valóban nagy kapacitás ellátására képesek, a hidraulikus gépek általában kisebb kapacitással rendelkeznek, leggyakrabban 10/20/30/50 T nyomóerő kifejtésére képesek. Manapság pneumatikus berendezéseket is gyártanak kisebb nyomóerővel, így aki a sűrített levegő erejét használná a műhelyben préselésnél is, megteheti. Egy 20-30 T nyomóerővel rendelkező műhelyprés alkalmas csapágyak, perselyek kinyomására, lyukasztásra, hajlításra, tengelyek kipréselésére, átalakításra, alkatrészek összeszerelésére.

A hidraulikus elvű prés egy olyan szerszámgép melyet fém megmunkálás során használnak, szerszámok, alkatrészek gyártásánál, alakításánál. Mivel rendkívül nagy préserőt képes kifejteni, kiválóan alkalmas lemezmegmunkálás különböző műveleteire, anyagok tömörítésére, vágására, összeillesztésére. A kisebb verziókat a gépipar és szerszámgyártás területén is használják.

A hidraulikus műhelyprés előnyei

 • nagy préserő
 • üzemeltetésük gazdaságos
 • hatékony eszköze a fémmegmunkálásnak
 • megbízható összeszerelés, nem sérül a munkadarab, a szerszám

Hidraulikus elvű működés, amikor különféle erők és mozgások folyadék segítségével történő átvitele és irányítása történik. A folyadék nem összenyomható, így kis veszteséggel, súrlódás nélkül megy végbe az erőátvitel.

Hidraulikus műhelyprés

Hidraulikus műhelyprés Pascal törvénye szerint

A hidraulikus műhelyprések működése a Pascal törvényen alapul. A működés egyszerűsített elve, hogy van egy edény, melyet két különböző méretű dugattyú zár le és az edény folyadékkal telített. Ha az egyik dugattyút benyomjuk, a másik kifelé elmozdul. Mivel mindkét helyen egyenlő a nyomás, így a kisebb felületű dugattyút kis erővel nyomva a nagyobb felületű dugattyúnál nagyobb erő jelenik meg. A dugattyúknál ható erők nagysága közötti kapcsolatot a két helyen fellépő nyomások egyenlőségéből kapjuk. Ebből már látható, hogy a hidraulikus gépekkel erőkifejtésünk nagyságát megsokszorozhatjuk.

Munkaasztallal rendelkező hidraulikus műhelyprés a Profibarkácson

A Profibarkács webáruházban Neo és Yato kiváló minőségű hidraulikus műhelyprésekből válogathat, nyomóerejük 12,20, 30 T. A legkisebb nyomóerővel rendelkező berendezés ára a legalacsonyabb, és a teljesítmény növekedésével egyenes arányban növekszik az ár is. Különböző magasságba állítható a munkapad, munkaasztal, mégpedig 0-695/0-795/0-905 mm tartományban. A lábak távolsága is változó, ez a prés szélességét határozza meg, 40/49/52 cm az egyes gépeknél.

 

Kézi hidraulikus prés a műhelyprések között a Profibarkács webáruházban

A Yato gyártó megbízható minőségű kézi hidraulikus préseit kínáljuk különböző nyomóerővel, 8/12/20 T, szerszámtól függően. 8-10 részes készletben egyéb hasznos kiegészítőkkel, tartozékokkal kapható.  Ezeket a kézi hidraulikus préseket hidraulikus kábelsaru présnek is nevezik, mindkét megnevezés ugyanarra a szerszámra vonatkozik.

Segítségével főként UTP vagy FTP, de egyéb kábelek csatlakozóit rögzíthetjük a kábelek végeihez. Egy ilyen szerszám nem hiányozhat egy hálózatokkal foglalkozó szakember eszköztárából, de manapság már az otthoni szerszámosládában is érdemes tartani egyet, hiszen bármikor szükség lehet rá.

Gondoljunk csak a számítógéphez használt kábelekre, vagy akár egy autós rádió beszerelésére, de előtte persze a régit ki kell szerelni, ehhez is van nálunk készlet, az  autórádió kiszerelő. Tudjuk, hogy megfelelő célszerszám nélkül nem végezhető hatékony munka, ráadásul sok az idegeskedés, bosszankodás.

Ha meg kell toldani egy kábelt, akkor mindenképp a préselés a legtartósabb és leggyorsabb megoldás. Kézi préselő nélkül nem lehet kivitelezni, hiszen, ha csak félmegoldásokkal próbáljuk odailleszteni a kábelhez a véget, vagy el fog törni az erős nyomástól vagy épp az ellenkezője, hogy idővel kilazul.

 

Technikai paramétereik

 • különböző pofa méretek 10-120 mm2 a 8 részesben, 240mm2-ig a 10 részes szettben
 • krimpelés alumínium: 10-95 mm, 185 mm-ig a 10 részes szettben
 • krimpelés réz: 10-120 mm, 240 mm-ig a 10 részes szettben
 • szerszámok hossza: 415-470 mm
 • nyomóerejük: 8-20 T
 • forgó hengerfej
 • működtető fő szelep
 • mozgatható működtető kar
 • dugattyú
 • osztott szorítómátrix
 • kézvédő
 • a hidraulikus hengernek hála a nagyméretű hüvelyek rögzítése nem kíván erőfeszítést
 • az elektromos vezetékeken vagy kötélcsatlakozókon a terminálok szakszerűen, hatékonyan préselhetők

 

 

Műhelyprések, hidraulikus prések a Profibarkácstól házhozszállítással

Akár kézi hidraulikus, akár állványos présre van szüksége, nálunk bármelyiket megrendelheti néhány kattintással. A Yato gyártó 20 éves gyártói múlttal rendelkezik, termékei ár – érték arányban verhetetlenek. Egy kézi változat minden szakembernek nélkülözhetetlen, barkácsoknak sokszor jól jöhet, a munkaasztallal rendelkező állványos prések pedig üzemek, műhelyek, szervizek kötelező darabja. Ne elégedjen meg valamilyen helyettesítő félmegoldással, bizonyos munkafolyamatok prés nélkül nem kivitelezhetők, vagy nem azzal a végeredménnyel, amit elvár.

Hogyan válasszunk műhelyprést?

A Yato hidraulikus kézi prés közül melyik a legjobb?

A 8 részes (cikkszáma: YT_22862) az egyik legjobb választás, 18-20 T nyomóerő, és a szettben sokféle préspofa méret van, nagy alumínium és réz krimpelési tartomány.

A műhelyprésemben az emelő hengerrel valami probléma van, mi lehet az oka?

A prés szállítása közben megtörténhet, hogy az emelő hengerben lévő hidraulikus olajba levegő jut. A levegő buborékok akadályozzák az emelő henger problémamentes működését. Az emelő hengert az alábbiak szerint kell légteleníteni: - Az emelő henger szelepét maximálisan kétszer fordítsa az óramutató járásával ellenkező irányba - Távolítsa el az emelő henger dugóját - Egymás utáni gyors mozdulatokkal pumpáljon az emelő henger karjával - Ezt az eljárást annyiszor ismételje, ahányszor kell - Az emelő hengert újra zárja be a dugóval

Mennyire fontos a hidraulikus műhelyprésnél a hidraulika olaj megválasztása?

Az olaj a gép egyik legfontosabb része. Ha meghibásodik a hidraulikus rendszer, akkor annak hátterében több, mint 90 %-ban az olaj rossz kezelése áll. Érdemes átgondolni, milyen szempontok alapján választja ki a megfelelő olajat, mivel a hidraulikus rendszerben több funkciót lát el az olaj: • Energiát közvetít a szivattyú és a munkát végző elemek között • Hűti azokat az elemeket, amelyekkel közvetlenül kapcsolatba kerül, elszállítja a hőt az alkatrészektől a tartályig, ahol a környezetbe kerül a hőenergia • Minden hidraulikus olaj kenést is ellát • Az olaj tömítési funkciót is ellát • Korróziógátló hatással rendelkezik • Megakadályozza a szennyeződések lerakódását Nagyon nem mindegy az olaj típusa, minősége, mindig tartsuk szem előtt a gyártó ajánlását!