Szeghúzó

Pajszer, szeghúzó vagy feszítővas nem csak ládabontáskor jön jól, minden barkácsnak és szakembernek kell legalább egy-egy belőlük a szerszámosládájába. Ez a praktikus kéziszerszám sok esetben bevethető és igazán hatékony. Amikor valahonnan szeget kell kihúzni és fontos, hogy az anyag ne sérüljön, viszont a szeget pontosan el lehessen távolítani, egy kézi szeghúzó hatalmas segítség! A Profibarkácson 2 gyártó 7 féle szeghúzóját forgalmazzuk, hogy mindenki megtalálja a számára legjobbat!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 8 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Hogyan is néz ki egy szeghúzó?

Első ránézésre egy körülbelül 25-55 cm egybefüggő, hosszú acélrudat látunk, amelynek az utolsó 5-8 cm-es része hajlítva van – a szeg könnyebb megközelítésének céljából -, és a legvége pedig V alakú nyílással ellátott, amivel a szegfej méretétől függően stabilan ráfoghatunk. A V alakú nyílás többféle szegfej méret befogását lehetővé teszi. Ami még fontos a szerszámot illetően, hogy a fejhez közeledve az acélrúd egyre laposodik, ez a szeg megközelítésének, megfogásának és kihúzásának célját szolgálja. Amelyiknek a markolata gumibevonattal is ellátott, annak még komfortosabb a fogása, biztosabb a csúszásmentes, stabil ráfogás lehetősége.

Felépítése:

  • 25-55 cm hosszú acélrúd
  • fogórész (markolat), egyes típusoknál gumi markolat
  • fejrész V alakú befogó nyílással

Hogyan használható egy szeghúzó?

Ez egy mechanikus kézi szerszám. Emberi erő kifejtésére van szükség a használatához. A V alakú vég lehetővé teszi, hogy a szeget befogja vele, az íves részt pedig támasztékként használva nagy erővel tudja kihúzni a szeget. Körültekintő használattal elkerülhető a szeg és a munkadarab sérülése is.

Tipp: Műhelyében aggregátorra lenne szüksége? Nézzen szét kínálatunkban!

 Mire használható egy szeghúzó?

  • ácsmunkák során
  • ládabontás, raklap bontás
  • szeggel rögzített anyagok bontása, javítása során
  • zsindely bontás
  • kárpitozás során
  • számos építőipari, felújítási, bontási vagy barkács munkánál

Minden háztartásba szükséges kéziszerszám, a barkácsolóknak, szakembereknek pedig kötelező, bármikor felmerülhet olyan feladat, amihez kell egy szeghúzó.  Nem igényel nagy beruházást, és nem fog meghibásodni sem, sőt akár élethosszig kiszolgálja a tulajdonosát.  Ha jó minőségű, edzett acél szerszámról van szó szinte biztos, hogy hosszú évekig vagy akár évtizedekig nem kell újat vennie. Feltéve persze, hogy rendezetten van tárolva, és mindig a helyére kerül vissza. A tárolásukat nagyban könnyíti, ha a szerszám praktikus akasztóval van ellátva.

Szeghúzó

Edzett acél szeghúzók, feszítővasak anyaga

Webáruházunkban a legjobb minőségű kéziszerszámokat találja meg mindig, ez nincs másként a szeg eltávolító szerszámokat illetően sem. Az acél szeghúzóink edzettek, strapabíróak, jó minőségűek.

Az ipar széles körben használ acél és öntött anyagokat a kiváló tulajdonságaik miatt. Az előállított acélok és öntvények mechanikai tulajdonságai folyamatosan javulnak. Az ipar számára előállított nyersanyag mintegy felét a vas alapú anyagok adják. A mindennapos életünk nélkülözhetetlen eleme az acél és az öntöttvas. Az acél a vas legfontosabb ötvözete. Fő ötvöző eleme a szén, Ötvözőként sok más elemet is alkalmaznak. A szén és más elemek növelik az acél szilárdságát, egyben csökkentik képlékenységét. Különböző fajta és mennyiségű ötvözőkkel az acél olyan tulajdonságait lehet megváltoztatni, mint a keménység, rugalmasság, hajlékonyság, szilárdság, hőállóság, savállóság vagy éppen a korróziómentesség.

Az edzés célja az, hogy az acél szövetét a kívánt mértékben keménnyé, azaz martenzitessé tegyék. Ahhoz, hogy az acél martenzitessé alakuljon, azt - összetételétől függően - bizonyos hőmérséklet fölé hevítik 20-50 C fokkal és hőntartják. Ezt követően gyorsan lehűtik. A hűlés megfelelő gyorsaságát a hűtő közeg (ami lehet víz, olaj, só-vagy fémolvadék fürdő) helyes megválasztásával biztosítják.

Az edzést általában megeresztés követi, aminek a célja a martenzites állapottal együtt járó ridegség csökkentése. A megeresztés 100-700 C fokon történő hőntartást jelent. Az edzés és megeresztés folyamatot együttesen nemesítésnek hívják.

 

Szerszámai tárolásához válasszon egy műhelykocsit, szerszámkocsit!

Szeghúzó kéziszerszámok, feszítővasak a Profibarkácson

Barkácsoláshoz, ház körüli munkákhoz vagy szakmájához bármilyen kézi szerszámra van szüksége a Profibarkács webáruházban számos kiváló ajánlatot talál! Szeghúzókból Extol és Juco márkákat forgalmazunk, edzett acélból készülnek, 25-55 cm hosszúságú típusok közül válogathat. Mindegyik edzett, de van közöttük magas minőségű C45 acélból készült változat is, továbbá gumimarkolatos, ha éppen olyanra van igény! A Juco szerszámainak többsége mindemellett praktikus lyukkal is el van látva, mely megkönnyíti a felakasztásukat, tárolásukat.

Regisztráljon rendelése leadásakor és minden további rendelésnél élvezheti majd a törzsvásárlóknak járó előnyöket, kedvezményeket! Aki hírlevelünkre is feliratkozik, biztos lehet benne, hogy elsők között értesítjük az aktuális akciókról, hírekről. A Profibarkács blogján pedig számos érdekes újabbnál újabb bejegyzést olvashat főként barkácsolás, kertészkedés vagy D.I.Y. témákban, nem beszélve a hasznos gép vásárlási tippekről, praktikus információkról a legjobb típus megtalálásához!

 

Gyakori kérdések a szeghúzókkal kapcsolatban

 

A JUCO termékek, szeghúzók magyar gyártmányúak?

Nem, a márka mögött egy lengyel vállalat áll, már az 1980-as évektől készítenek különböző kéziszerszámokat jó minőségben, napjainkra több, mint 600 félét.

Nem, a márka mögött egy lengyel vállalat áll, már az 1980-as évektől készítenek különböző kéziszerszámokat jó minőségben, napjainkra több, mint 600 félét.

A C45 acél egy nagy klasszikus az acél minőségek között, ez egy általános rendeltetésű, ötvözetlen, szerkezeti, nemesíthető és edzhető szénacél.

A C45 acél egy nagy klasszikus az acél minőségek között, ez egy általános rendeltetésű, ötvözetlen, szerkezeti, nemesíthető és edzhető szénacél.

Szeghúzókból 25-55 cm közöttieket forgalmazunk, a leghosszabb a JUCO 550 mm-es szeghúzója.