Elektromos betonvibrátor

Az elektromos betonvibrátorral kiváló minőségben és hatékonyan tud betont tömöríteni, ami az építési folyamat egyik legfontosabb művelete. Ahhoz, hogy a beton jól bírja majd az igénybevételt, a szerkezeti betont tömöríteni kell, ami lényegében nem más, mint a betonból a szemcsék közötti víz kiszorítása. A beton tömörítés után kevésbé lesz törékeny a beton és a nedvességet sem szívja. A betonvibrátorok benzines és elektromos motorral készülnek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
9 890 Ft - 629 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Fej és tengely a csomagban
Teljesítmény  (W)
-
1 200 W - 2 300 W
Rezgésszám  (rezgés/perc)
-
4 000 rezgés/perc - 5 000 rezgés/perc
Tengelyhossz  (m)
-
3 m - 4 m
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

Az elektromos betonvibrátorok hatékonysága

Egy jó minőségű elektromos betonvibrátorral a beton minőségét kiválóan lehet javítani, megterhelő, kézi döngölés nélkül. A betonvibrátorok a beton tömörítés hatékony és korszerű eszközei.

A működési mechanizmusuk az, hogy a szerkezet vibrálásának hatására a betonban lévő kis üregek, légzárványok eltűnnek. Ezáltal a beton egységes, sima, egyenletes és buborékmentes lesz. Mindenki törekszik rá, hogy az építkezés vagy felújítás során öntött beton minél időtállóbb legyen. Ehhez nélkülözhetetlen mozzanat a tömörítés, amivel ráadásul nem szabad sietni, a géppel végzett folyamatos, egyenletes munkamenetre kell törekedni!

Milyen egy jó betonvibrátor?

Ha magunk végzünk építési munkálatokat, a betonvibrátort általában béreljük, de azok a szakmabeliek, akik az építőipari szakmában vállalnak megbízást, betonozást, általában rendelkeznek egy elektromos tűvibrátorral.

Ami elvárás, hogy a berendezés masszív legyen, a műanyag ház erős és ütésálló kivitelezésű legyen. Fontos szempont, hogy cserélhető legyen a tengely és a fej, hiszen a fokozott igénybevétel miatt szükségessé válhat egyes alkatrészek cseréje.

Praktikus, ha a tűvibrátor jó minőségű, masszív kapcsolóval rendelkezik, törés ellen védett kábellel és még az önsúlya sem túl megterhelő.  

Ha Ön sokszor dolgozik betonnal, jól jöhet egy időtálló bontókalapács is, mely elektromos vagy pneumatikus kivitelben is elérhetőek webshopunkban.

Az elektromos betonvibrátorok előnye

A betonvibrátorok elektromos és benzinmotoros változatban is elérhetőek, ki melyiket preferálja. Az elektromos berendezéshez áramforrásra van szükség a működéshez, míg a benzinesnek üzemanyagra.

Bármelyik betonvibrátort is választja, egy biztos, az oszcilláló hatáson alapul a működésük. A beton állaga jobb lesz, elkerülhetőek az esztétikai problémák, de a gyenge minőségű végeredmény is a múlté. Úgy kell számolni, hogy a zsaluzatba öntött beton térfogata nagyjából 30%-kal csökken betonvibrátor használata mellett.

A Profibarkács elektromos betonvibrátor kínálata

Webáruházunkban Yato és Enar elektromos betontömörítő berendezések közül választhatja ki az ideálisat.

Az Enar Spyder nagyfrekvenciás betonvibrátor szettje például 15 méteres elektromos vezetékkel szerelt, ami igazán nagy mozgásteret biztosít a munkához. IP67 szintű védelemmel rendelkezik a berendezés, ami garantálja az ellenállóképességét vízbe merülés esetén. Az ellenállóképesség viszont nem jelenti azt, hogy a gépet tartósan víz alatt lehet tartani. Ez a védettség ugyanakkor teljeskörű porállóságot is jelent.

 A berendezés zárlat és túlterhelés ellen is védett, áramkimaradás esetén nem indul újra magától.

A beton vibráltatása elektromos betonvibrátorral

A betonvibrálás gyakorlott kezeket igényel. Előfordulhat, hogy túl kevés ideig van vibráltatva vagy egyszerűen nem megfelelően. Az a legjobb technika, ha a betonvibrátort lassan mozgatja és lassan távolítja el a betonból. Azt lehet mondani, addig ajánlott a beton vibráltatása, amíg a vibrátor mozgatása közben még buborékok keletkeznek.

El kell találni a betonvibrálás során az arany középutat! A beton szerkezetileg instabil lehet, ha túl hosszú ideig van vibrálva, hiszen a víz és adalékok szétválhatnak. Ez nem csupán esztétikailag rossz, de szilárdságilag nem megfelelő betont is eredményez.

Elektromos betonvibrátorok a Profibarkácstól

Webáruházunkból kényelmesen, házhozszállítással rendelheti meg a legmegfelelőbb tűvibrátort. Árban és teljesítményben is széles skálán mozog a kínálat, hiszen az elektromos betonvibrátorok már néhány tízezer forinttól egészen 700 ezer forintig terjedően megtalálhatóak nálunk. A Yato 1200 W-os betonvibrátora a belépőszinten helyezkedik el, mégis 3 méteres kábelhosszal, túlmelegedés elleni védelemmel megbízható kis gép, ráadásul a Yato-tól jól megszokott minőségben.

Az építkezések betonkeverő gépek nélkül sem haladnak, ebből is van választék bőven nálunk. Nézzen körbe a webshopban, és szerelje fel műhelyét, vállalkozását kiváló minőségű szerszámgépekkel, berendezésekkel!

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásnál hozzájuthasson a törzsvásáróknak járó kedvezményekhez!

Gyakran felmerülő kérdések az elektromos betonvibrátorral kapcsolatban

Melyik elektromos betonvibrátorhoz van a leghosszabb kábel?

Az Enar Spyder nagyfrekvenciás elektromos betonvibrátorai 15 méteres kábellel rendelkeznek.

Ha elektromos tűvibrátort használok, mennyivel csökken a kiöntött beton térfogata?

Általában 30 %-kal kell számolni.

Milyen súlyú egy elektromos betonvibrátor?

A gyártók igyekeznek minél kisebb súlyú gépeket forgalomba hozni, általában 3-4 kg-osak a jelenlegi gépek.