Bontókalapács

A bontókalapácsok különösen magas ütési energiával és robusztus szerkezettel rendelkeznek. Ha már egy ideje be szeretnél szerezni egy ilyen magas teljesítményű gépet, akkor érdemes szétnézned a különböző bontókalapácsaink között!

A bontási munkálatok során a legfontosabb, hogy megfelelően készítsük elő az új építmény helyét. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elaprózzuk a munkát! A tökéletes bontáshoz azonban feltétlen szükséges a tökéletes bontókalapács. A ProfiBarkács webáruházában több típusú bontókalapács közül is választhatsz! A legfontosabb, hogy a számodra legkényelmesebb és legkezelhetőbb eszközt válaszd. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
31 490 Ft - 930 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Csomagolás
Tokmány típusa
Ütésszám  (ütés/perc)
-
1 500 ütés/perc - 6 000 ütés/perc
Ütési energia  (J)
-
12 J - 65 J
Teljesítmény  (W)
-
1 050 W - 1 900 W
Termék státusza
Szűrés és rendezés
29 termék
29 termék

Bontókalapács választása

Ez azért fontos, mert a precíz munka csak úgy kivitelezhető, ha a szerszám kellően „kézre áll” és jól tudjuk használni! Fel kell készülnünk, hogy a bontókalapács egy nagy és súlyos műszer, aminek használata akár fárasztó is lehet! Olyat vállaszunk, amellyel akár hosszú távon is tudunk dolgozni. Ebből az okból kifolyólag két részre bonthatjuk webáruházunk bontókalapács kínálatát. Egyik a hétköznapi felhasználásra szánt, a másik pedig az ipari eszköz. Nagyban különbözik, hogy míg egy ipari szerszám súlyosabb, vaskosabb, hiszen akár egy teljes épület lebontásához is egyetlen gépet kell használni, addig hétköznapi párja könnyebb és nem minden esetben alkalmazható minden felülethez és felhasználási módhoz.

Ügyeljünk rá, hogy milyen, úgymond extrákat találunk beépítve a választott szerszámunkba. Ilyenek lehetnek a szerszámbefogási/szerszámfelvevő rendszerek különbözősége. Ez határozza meg, hogy mennyire bonyolult vagy egyszerű a szerszám/fej cseréje. Ezzel sok időt és energiát spórolhatunk meg, amennyiben egy gyorsan cserélhető típust választunk. Lehetővé teszi, hogy két munkaállomás között kevesebb idő teljen el, míg felkészülünk a munkára. Vannak olyan bontókalapácsaink, amelyek soft grip betétekkel csillapítják a rezgést, még a kiegészítő fogantyún is. (Érdemes odafigyelni a rezgés csillapítására, ugyanis ez a munka komfortjának egy elengedhetetlen összetevője!) Egy fontos dolog, amely szintén a munka komfortosabbá tételéhez hozzájárul, a csúszásmentes markolat. Ez ugyanis megkímél az esetleges vízhólyagoktól, kidörzsölődésektől és balesetektől!

A megfelelő gép kiválasztásánál vedd figyelembe a motor erősségét, sebességfokozatok beállítását, ütésenergiáját és ütésszámát.

Találhatsz nálunk univerzális gépet is, amely azzal az egyedülálló tulajdonsággal bír, hogy használhatod fúrásra, vésésre és ütvefúrásra is! A különböző üzemeltetési módok között pedig csupán egy kapcsoló segítségével válthatsz! Találd meg te is a számodra legjobb szerszámot webáruházunkban!

Nálunk igazán baráti bontókalapács árakat fogsz találni! A Profibarkács webáruházában elektromos változatban is beszerezhetsz egy ilyen szerszámgépet. A bontókalapácsok tökéletesek betonfal vagy kemény tégla vésésére, illetve betonburkolat, betonacél bontására. Ebből adódóan főleg építkezéseken szokták használni, még a vastagabb betonfelületeket is könnyen át lehet törni egy ilyen szerszámmal.

Az ütés erőssége mellett a percenkénti ütések száma is egy nagyon fontos tényező, amit vásárlásnál érdemes megnézned, mivel ezek alapján máris sokkal könnyebben különbséget tehetsz két bontókalapács teljesítménye között.

Bár tény, hogy leginkább építkezéseken szokták használni ezeket a rendkívüli erővel bíró szerszámokat, otthoni felhasználásra te is ugyanúgy élvezheted a bontókalapácsok előnyeit. Barkács webáruházunk segítségével bárki megtalálhatja azt a szerszámot, amire épp szüksége van, legyen szó lakás átalakításról, vagy bármilyen olyan munkáról, amihez fal, padló, vagy akár födém bontása szükséges. Hobbi barkácsolók, kőművesek, és építészek ugyanúgy megtalálhatják azt a bontókalapácsot, ami a leginkább megfelel a céljainak.

Mire jó egy bontókalapács?

Ház- és lakásfelújításnál egyáltalán nem elképzelhetetlen egy olyan helyzet, ahol egy, vagy akár több falat le kell bontani: máshova szeretnénk azt felhúzni, vagy netán nincs is rá szükség, mert egy nagy helyiséget szeretnénk kialakítani két szomszédos szobából. Ilyenkor pont jól tud jönni egy minőségi elektromos vagy pneumatikus bontókalapács.

Működésben maximum nagyon apró eltérések vannak az egyes típusok között, viszont teljesítményben és kialakításban annál több választási lehetőséged lesz a felhasználási célodtól függően. Ugyanis nem mindegy, hogy csak kisebb nyílást szeretnél kialakítani, vagy egy egész betonfalat szeretnél lebontani. Annyi viszont biztos, hogy bármelyik feladathoz is vásárolsz véső- vagy bontókalapácsot, meg leszel elégedve a gép teljesítményével!

A pneumatikus bontókalapácsok egy különleges ütőszerkezettel működnek, ami nagy erővel mér ütéseket a szerszámgép vésőszárára. Ez a szár egyáltalán nem forog, mint például a fúrógépek esetében, hanem előre és hátra mozog nagy erővel és sebességgel. A bontókalapács ütési erejét Joule-ban mérik, és ahogy már ezt korábban is említettük, ez az egyik legfontosabb tényező egy ilyen szerszámnak a kiválasztásánál. Az elektromos bontókalapácsoknál is szintén ugyanez a helyzet: a motor elektromos teljesítménye helyett inkább a gép Joule-ban megadott ütési erejét érdemes nézned.

Mielőtt azonban döntenél, van még egy fontos faktor, amire érdemes figyelned mielőtt egy bontókalapáccsal bővítenéd ki az otthoni szerszámkészletedet. Ez pedig nem más, mint a bontókalapács vibrációs értéke. A drágább áron kapható bontókalapácsok a legtöbb esetben vibrációcsökkentő technológiával vannak ellátva. Ez azért lehet fontos neked, mert hosszú munka esetén, ha nem rendelkezik ezzel az általad kiválasztott bontókalapács, akkor ezt a hatalmas, vibrációkból adódó erőt a te karodnak kell „elnyelnie”, és gyorsabban fogsz elfáradni, illetve izomlázat is érezhetsz a munka másnapján.