Tűzrakóhely, grillezés és BBQ

Helyszín - Kert
Kategória - Tűzrakóhely, grillezés és BBQ
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Hogyan válassz kemping gázfőzőt?

A kempingezés egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, amely lehetőséget nyújt a természet közelségének élvezetére. Akár egy hosszú kalandos nap után térünk vissza a táborba, akár a természetben pihenünk a hétvégén a barátainkkal, az étkezés olyan része a kiruccanásnak, amire érdemes előre gondolni, ehhez pedig szükséges lehet beszerezni egy hordozható gázfőzőt. Annak érdekében azonban, hogy a megfelelőt választhassuk ki ezek közül, fontos néhány szempontot figyelembe venni.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 22.
Legjobb kemping edénykészlet utazáshoz

Manapság már sok olyan eszközt, felszerelést hoztak forgalomba, amik nagyban hozzájárulnak kikapcsolódásunkhoz. Egy szép időtöltés a természetben, kirándulások, kempingezések a testnek és a léleknek is egyaránt feltöltődést nyújtanak. Fontos tehát maximálisan felszerelkezve nekiindulni egy ilyen alkalomnak, hogy a legminőségibb pihenésben részesüljünk. A kényelem, az alvás, a túrafelszerelések, a higiéniai szempontok mellett nagy gondot kell fordítani az étkezésekkel kapcsolatos teendőre is. Hiszen gondoljunk bele, nemcsak maga túra adja az élményt, hanem a főzés közös élménye is, ilyenkor sem szabad a gasztronómiai élményekről lemondani. Járjuk körül részletesebben a kempingfelszerelési listánk igen fontos elemét, ami nem más, mint a főzés.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 10.
Öntöttvas bogrács kiégetése, avagy a beavatás

Manapság már minden családi ház udvarában elengedhetetlen egy tűzrakó hely. Hiszen gondoljunk csak bele: meleg nyári esték, egy finom bor, egy jó társaság. Természetesen ebből a körből a tűz pattogása, a jó gulyásleves vagy a pörkölt illata sem hiányozhat. A kertben, tűzön számos ételt el lehet készíteni, akár nyárson sült szalonnát, lecsókolbászt, vagy grillezhetünk is húsokat, zöldségeket. Az egyik klasszikus kerti főzés azonban minden bizonnyal a bográcsozás. Bográcsban többféle ételt főzhetünk, a leggyakrabban pörkölt, halászlé, paprikáskrumpli és lecsó készül bennük.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 14.