H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Hangulatos grillező sarok kialakítása

Tűzrakóhely, grillezés és BBQ

Egy pici teraszon is ki lehet alakítani egy sütögetésre alkalmas helyet, a nagy kertekben pedig egy komplett grillteraszt is. Ötleteket adunk!

Tartalomjegyzék
Hangulatos grillező sarok kialakítása
Mekkora a helyünk a grillezéshez?
Hangulatos grillező sarok kialakítása, ha kicsi erkélyed van
Grillező sarok, ha van helyed bőven
Hangulatos grillező sarok – egyéb kiegészítők
Kész vagy a grillező sarokkal? – Hívd át a barátokat!

A grillszezon beköszöntével mindenki megérdemel egy hangulatos grillező sarkot. De hogyan fogjunk neki? Mi van akkor, ha kevés a helyem? Mindenre van megoldás, csak akarni kell! Egy pici teraszon is ki lehet alakítani egy sütögetésre alkalmas helyet, a nagy kertekben pedig egy komplett grillteraszt is. Teljesen más a szabad levegőn készült étel íze, és amíg elkészül, jókat beszélgethettek a családdal, barátokkal, a gyerekek pedig önfeledten játszhatnak körülöttetek.

Hangulatos grillező sarok kialakítása

A grillezés szót meghallva, mindenkinek a jó hangulatú, kellemes tavaszi, nyári napok jutnak eszébe, mikor jó hangulatban, néhány sör vagy koktél kíséretében grillezőn készülnek a finomabbnál finomabb húsok, zöldségek, sajtok. A grillezést az emberiség lényegében ősidők óta alkalmazza, persze akkor még szabadtűzön történt a sütés. Egy kellmes grillpartin nemcsak finomakat ehetünk, de minőségi időt tölthetünk az általunk kedvelt, szeretett emberekkel.

A grillező sarok kialakításához szükséged lesz egy grillsütőre. Ezekből óriási a választék, faszenes, gázos, elektromos, kisebb, nagyobb és még nagyobb, hordó formájú, rácsos vagy fedeles. Mindenki megtalálja, amit keres.

Grillező sarok

Mekkora a helyünk a grillezéshez?

Az első és legfontosabb szemügyre venni a grillező sarok kialakításának lehetőségeit. Hol van helyünk? Az erkélyen, a teraszon, a filagória alatt/mellett? Esetleg a kert más részében? Van- e áramvételezési lehetőség? Tudjuk -e óvni az esőtől? Mekkora hely áll rendelkezésünkre? Első körben ezeket gondoljátok át, és innen induljatok el egy hangulatos grillező sarok kialakításakor.

Hangulatos grillező sarok kialakítása, ha kicsi erkélyed van

Sok embernek csak egy parányi erkély áll rendelkezésére, hogy kiülhessen esténként egy pohár itallal a „szabadba” vagy elfogyassza a vacsoráját, hétvégi reggelijét. A kis helyből is kihozható a maximum. Kis teraszra, kicsi erkélyre mindenképpen elektromos grillt javaslunk. Ehhez biztos, hogy lesz áramvételezési lehetőséged, és a fa égésekor keletkező füst sem fogja zavarni a szomszédokat. AZ elektromos grillek már egészen kicsi, asztali verzióban is kaphatóak, ezt akár egy falra felszerelt polcon vagy egy keskeny asztalon is elhelyezheted. Természetesen vásárolhatsz lábon álló típust az elektromosból, ha picit több hellyel rendelkezel. Ezeknek már nagyobb a sütőfelülete és általában konyhai eszközök számára tárolóval is rendelkezik. Használaton kívül behúzhatod az erkély egyik sarkába.

Grillező a teraszon

Grillező sarok, ha van helyed bőven

Ha elegendő helyed van a kertben, mindenképpen egy nagyobb méretű gázgrillt vagy faszenes grillt ajánlunk. Ezeken akkor is süthetsz, ha 2-3 fő részére kell elkészíteni a grillvacsorát, de egy nagyobb társaság megvendégelése is lehetséges, hiszen megfelelő sütőfelülettel rendelkeznek.

 A gázgrillnek nagy előnye, hogy azonnal kezdhető a sütés, a sütési hőmérséklet adott, nem keletkezik füst, a kertben száradó ruhákat sem járja át, de a szomszédoknak sem lehet oka panaszra.

Ugyanakkor van, aki ragaszkodik a grillételek jellegzetes füstös ízéhez, ez esetben a faszenes grill a megfelelő opció. Ezeket fel kell ugyan fűteni a sütéshez, faszén, grillgyújtós is kell hozzá, viszont kellemes, szabadlevegős, füstös ízt ad a rajta készült ételeknek.

Nagy grill terasz

Hangulatos grillező sarok – egyéb kiegészítők

A grillezéshez különböző dolgokra lehet szükség, akár grill eszközökre, faszénre, grillgyújtósra, tisztítóeszközökre, grilltakaróra. Ezeket mindenképpen érdemes fedett, de még inkább zárt helyen tárolni. Ha van egy kis filagória a kertben vagy egy nagyobb fedett terasz, ezeket az eszközöket egy zárható tárolószekrényben ajánlott tartani, ami védi az eső, szél és a porosodás ellen is.

Ha a kertedben bográcsozó helyet is kialakítanál, ehhez készen is lehet különböző tűzgyújtó helyeket, bográcsállványokat vásárolni, és már készülhet is a pörkölt vagy a slambuc.

A grillező sarok mellett/közelében mindenképpen legyen asztal, ahol összekészíthetők az alapanyagok, vagy az italok, poharak elférnek, még akkor is, ha az ételek elfogyasztása a kert másik részében történik a kerti étkezőgarnitúrán. Szükség lehet még székre, ülőalkalmatosságokra, hogy a házigazda és vendégei a grill körül is le tudjanak ülni, beszélgetni, iszogatni, de közben figyelemmel kísérjék a készülő ételek sorsát.

Grillterasz

Kész vagy a grillező sarokkal? – Hívd át a barátokat!

Ha kialakítottad az erkélyen vagy a kertben a hangulatos grillező sarkot, vásárolj be, készülj elő, és hívd át a barátokat egy mennyei grillvacsorára! Készíthetsz húsokat, halakat, grillsajtokat, pompás zöldségeket, kinek mi a szíve csücske. Ne felejtkezz meg a hűsítő italokról sem, és a kényelmes ülőalkalmatosságokról, a hangulatvilágításról!

Ha kedvet kaptál, hogy kertedet még vonzóbbá tedd, következő lépésként jöhet a kerti tó építése, melyhez korábban szuper útmutatást is adtunk itt a blogon.

Kapcsolódó ötletek

Tűzrakóhely, grillezés és BBQ

Nincs annál jobb, mint egy saját kerti grill építése házilag. Így nem csak a fantasztikus ízekkel tudjuk levenni a lábukról vendégeinket, hanem barkácstehetségünket is meg tudjuk csillogtatni.

Terasz, erkély, kerti pihenő és árnyékolás

Az egyik legfontosabb funkció biztosan mindenkinek eszébe jut, ha a napernyőről esik szó, mégpedig az, hogy árnyékoljon. De ettől többre képes, lássuk milyen előnyöket élvezhetünk egy napernyő használatával.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!