H-P: 8:00-16:00

+36-1-323-77-21

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

yato aug

Napernyő Erkélyre és Teraszra

Terasz, erkély, kerti pihenő és árnyék

Az egyik legfontosabb funkció biztosan mindenkinek eszébe jut, ha a napernyőről esik szó, mégpedig az, hogy árnyékoljon. De ettől többre képes, lássuk milyen előnyöket élvezhetünk egy napernyő használatával.

Tartalomjegyzék
A napernyők funkciója
Milyen napernyők, árnyékolók vannak a piacon?
Válasszunk minőségi anyagokból készült árnyékolót az erkélyünkre, teraszunkra!
A napernyő felállítása
Karbantartása
Milyen árnyékolót válasszak a balkonomra vagy az erkélyemre?

Egy praktikus napernyőre mindenkinek szüksége van. Amikor beköszönt a nagy meleg, az erős napsütés, jólesik árnyékba húzódva pihenni vagy reggelizni, ebédelni akár a kertünkben, akár az erkélyünkön, balkonunkon, ki melyikkel rendelkezik. Az erős napsugárzástól védeni kell magunkat, legalább egy napernyő, vagy egyéb árnyékoló felállításával. Persze napvitorlát is használhatunk, de ha nincs mihez rögzíteni, vagy napközben csak időszakosan szeretnénk felhúzni amikor tűz a nap, egyébként leengedve tartani, előnyösebb a napernyő. De milyen a jó napernyő? Milyen kell, ha teraszunk, loggiank van? A mai bejegyzésünkben a napernyő választást járjuk körbe, megtudhatjuk melyik a legmegfelelőbb napernyő erkélyre, vagy a balkonra!

A napernyők funkciója

Az egyik legfontosabb funkció biztosan mindenkinek eszébe jut, ha a napernyőről esik szó, mégpedig az, hogy árnyékoljon. De ettől többre képes, lássuk milyen előnyöket élvezhetünk egy napernyő használatával:

  • véd minket az erőteljes napsütéstől, a káros UV sugárzástól
  • védik a balkonon, erkélyen alatta elhelyezkedőkerti bútorainkat az erős naptól, így meghosszabbítva élettartamukat
  • véd a szemerkélő esőtől,
  • bizonyos fokig véd a széltől
  • intimitást ad a loggianak a kíváncsi tekintetek elől
  • óvja a lakást a forró napsütéstől ami az erkély felől érkezik

Napernyő teraszra

Milyen napernyők, árnyékolók vannak a piacon?

  • klasszikus napernyők: ilyet biztos, hogy már mindenki látott, ez egy középen futó állványból és egy textilhuzatú ernyőből áll. Az állvány miatt az ernyő középen nagyobb helyet igényel, mint a függő változata, de könnyebben kezelhető annál. A jó minőségű darabokon tekerőkar van, amivel az ernyő kinyitható. Az ernyő egy automatikus billentőszerkezettel billenthető az állvány elforgatása nélkül.
  • multifunkciós függő  napernyők: Abban tér el a klasszikustól,  hogy az oszlop oldalt fut az ernyő mellett. Az ernyő az oszlop tetején van, emiatt az ernyő alatti rész  szabadon használható. Minőségi modellek esetén a függő napernyő 360 fokban elforgatható, és különböző szögekben állítható be. Akár LED világításos típusokat is vásárolhatunk, vagy utólag is vehetünk hozzá LED világítást, vagy akár napelemes fényfüzért is.  A függő változatok stabilabbak és ellenállóbbak a széllel,  mint a hagyományos társaik.

Válasszunk minőségi anyagokból készült árnyékolót az erkélyünkre, teraszunkra!

Lehetőleg alumínium vázasat válasszunk, még jobb, ha porfestett, és amelyiknél az ernyő anyaga vízlepergető, UV álló, strapabíró impregnált kültéri vászon.

A porfestéssel egy magas kopásállóságú védőréteg lesz a vázon, az ernyő pedig ha UV álló, kevésbé fakul ki a színe, az anyag lebomlása, szakadása is késleltetett, ráadásul biztosítják a magas fokú UV védelmet.

Egy jó árnyékoló hosszú évekig ki fogja szolgálni az igényeinket, nem érdemes első nekifutásra megvenni a legolcsóbb darabot.

Belógó napernyő

A napernyő felállítása

Felállítása, rögzítése történhet vízzel vagy homokkal tölthető talppal, fém összecsukható talapzattal, asztalhoz szorítható bilincsekkel, gránit vagy beton talpakkal, balkonra fogatható tartóval. A lehetőségek sokrétűek, hogy senkinek se kelljen lemondani az árnyékolásról, bármilyen nehézségekkel tarkított is az erkélye.

Karbantartása

Nyári időszakban a napernyő általában egész végig a balkonon van, persze nincs mindig felhúzva, de akkor is sok viszontagsággal kell megbirkóznia. Télre mindenképp vigyük be, hogy a folyamatos eső, hideg, fagy ne rongálja, lehetőleg tároljuk napernyő tartóban. Tavasszal, mikor elővesszük téli álmából mert végre megérkeztek a rég áhított napsugarak, a fém részeket töröljük át nedves, majd száraz ruhával, az ernyő ponyva részét is portalanítsuk, sőt színtelen impregnálóval is befújhatjuk, ami még inkább védi a színét, állagát. Ugyanezt a műveletet a nyári használat végén is megejthetjük. Meghálálja a  gondoskodást, és sokáig praktikus éke lesz a balkonunknak.

Terasz napernyő

Milyen árnyékolót válasszak a balkonomra vagy az erkélyemre?

Először is pontosan tudni kell, hogy mekkora az árnyékolandó hely, az egész erkélyt árnyékolni szeretnénk mikor kinyitjuk, vagy hagynánk napos sarkot is? Ha ezt már tudjuk, akkor érdemes megnézni milyen ernyőméret választék áll rendelkezésre, és hogy számunkra melyik az ideálisabb, a klasszikus vagy a függő napernyő? Ezt nagyban befolyásolja a rögzíthetőség, az elhelyezhetőség, a felfogatási lehetőségeink.

Ha eleve van egy étkező vagy kávézóasztal a balkonon, és annak a közepébe felállítható, akkor egy klasszikus állványos típus is tökéletesen megfelelhet, de ha például csak a korláthoz tudjuk fogatni, és dönteni is szeretnénk, jobb megoldás egy multifunkciós függő napernyő.

Számtalan színben beszerezhetjük, mindenki megtalálja az ízléséhez, erkélye színeihez passzoló változatot.  A sötét színek mindig erősebben árnyékolnak, de a tengerparti, nyári hangulatot inkább a világos vásznakkal lehet elérni.

A Profibarkács webáruházban az olcsóbb napernyőktől kezdve a luxus kategóriáig számos termék rendelhető, Creador, Hecht, Fieldmann, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Árnyékolja be Ön is balkonját, erkélyét és töltsön minél több időt a szabadban a nyári hónapokban! Nem kell lemondani erről az élményről akkor sem, ha nincs nagy kertünk, hiszen ahogy a régi mondás is tartja, „Abból kell főzni ami van”, a saját lehetőségeinkből kell mindig kihozni a legjobbat. Erkélyünket, balkonunkat feldobhatjuk még egy gyönyörű fali virágtartóval is. Ha a teraszodat karácsonyi dekorációval dobnád fel, elmondjuk a mi ötleteinket.

Kapcsolódó ötletek

Karácsonyi dekoráció

A karácsonyi terasz dekoráció az egyik leghangulatosabb eleme az ünnepi készülődésnek. Adunk néhány jó tippet!

Idő: Kevesebb, mint 2 óra
Terasz, erkély, kerti pihenő és árnyék

Egy minőségi napvitorla felszerelése, felhelyezése nem csak az árnyékolás szempontjából fontos, de ha szépen van rögzítve, akkor nagyon esztétikus látvány is, elhozza a “beach” hangulatot.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!