Kipufogó szerelő szerszám

A kipufogó szerelő szerszám célja és értelme, hogy az autó javítása közben képesek legyünk le és felszerelni a rögzítő elemeket. Ezek a professzionális szerszámok (bilincs és rugószerelő) elengedhetetlen, fontos eszközök ahhoz, hogy biztonsággal tudjuk végrehajtani az elemek cseréjét.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 890 Ft - 9 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

A kipufogó szerelő szerszám

Használatának célja és értelme, hogy az autó javítása közben képesek legyünk le és felszerelni a rögzítő elemeket. Ezek a professzionális szerszámok (bilincs és rugószerelő) elengedhetetlen, fontos eszközök ahhoz, hogy biztonsággal tudjuk végrehajtani az elemek cseréjét. Kialakításuk és az anyag minősége, melyekből készültek, időtállóvá teszi őket. Ez azért is fontos mert lehet évek telnek el, mire újra alkalmazzuk őket, ugyanakkor a rendszeres használók számára is képes megbízhatóságot nyújtani. Ezért tudjuk jósszívvel ajánlani szakembereknek is és alkalmi felhasználóknak is a Profibarkács kínálatában fellelhető termékeket.

 

Autószerelő szerszám gyártói

Termékkínálatunkban is és a piacon is a YATO egy olyan termékeket gyártó cég, amely kivívta magának az elismerést, mert az eladó és vevő is tudni fogja, hogy professzionális ezeknek az eszközöknek az elkészítése, kivitelezése. Műszaki jellemzője továbbá, hogy tökéletes minőségű alapanyagok felhasználásával hozzák létre a termékeket, akár az építőipar, autószerelés vagy kertépítés a szakterület, amelyben fel kívánjuk használni az eszközöket. Mindhárom ágban megbízható és praktikus darabokat tudunk hasznosítani a mindennapi élet és munka közben. A vállalat az európai szerszámpiac meghatározó alakja, amely 1990-es megalapítása óta már több mint 30 éve foglalkozik azzal hogy minőségi szerszámokat gyártson. Logisztikai hálózata lefedi az unió tagországait, hogy pontosan és időben minden megrendelés eljusson a kívánt helyre az elosztóközpontokból és tranzitpontokról.

 

A kipufogó cseréje 

A kipufogó rendszerek tartozékait belsőégésű motorok alkalmazásánál, számos módszerrel rögzítik egymáshoz és a motorhoz. A rendszer elemeinek kapcsolódása mellett az egészhez való rögzítést is alkalmazni kell. A motorhoz való kapcsolódást csavaros rögzítéssel tudjuk kivitelezni. Figyelembe kell venni azt a tényezőt, hogy a nagy hőtágulás miatt, amit a motor üzemeltetése eredményez, csak olyan eszközökkel biztosíthatjuk sikeresen a rögzítést, amik ellenálló képességüknek köszönhetően képesek egyben maradni a megváltozott körülmények közepette is. A csavarmenet hegesztés és a bilincs szerkezetes kötés is alkalmazható ezekben a rendszerekben. Utóbbihoz nyújt segítséget a fogó, amely elérhető kínálatunkban. hasonlóan fontos szerszám lehet egy minőség csapágylehúzó is. 

 

A kipufogó szerelés előkészítő műveletei

 

Elsősorban a gépjárművet szükséges megfelelő körülmények közé helyezni, rögzíteni egy emelő állványra. Úgy kell felemelni, hogy kényelmesen meg tudjuk kezdeni a kipufogók szerelését. Érdemes a szükséges eszközök biztosítása, amihez a weboldalunk termékkínálata ad lehetőséget, a kipufogó szerelő szerszámok ekkor válnak szükségessé a folyamatban. Meg kell állapítani, hogy hol keletkezett hiba, illetve be kell mérni, hogy melyik rögzítőelemet fogjuk leszerelni és a hibát javítani. Általában meg szoktuk határozni egy szerelési sorrendet is, hogy precíz ütemben végezzük el a feladatot.

 

A kipufogó rendszer szerelési műveleteinek elvégzése

 

A végdob szerelési műveletével szükséges kezdeni a folyamatot, hiszen az összeszerelt állapotban lévő kipufogó rendszer eltávolítása nem lehetséges, mert úgy lett kialakítva, hogy az elemek illeszkedjenek és kapcsolódjanak az autó alvázához. Ez a folyamat erőkifejtést igényel a kémiai és fizikai folyamatok következményeként, mert a gépjármű használata hatást gyakorol a rendszerben található rögzítő elemekre, felfogó csavarokra, amik így nehezebben távolíthatóak el, ezek a jelek a kötések elhasználódását mutatják, ebből is következik a csere szükségessége.

 

A lépések sorrendben a következők lehetnek:

  • emelővel rögzítjük a gépjárművet
  • a kipufogó rendszer állapotának felmérése
  • szerelési sorrend megállapítása
  • a szereléshez szükséges eszközök ellenőrzése ( kipufogó szerelő szerszámok, bilincsfogó)
  • a kötések oldhatóságának javítása (csavarlazító, drótkefe)
  • a kötések sorrend szerinti oldása
  • az oldott kipufogó elemek kiemelése ( ha ez nehezen tehető meg, kalapács segítségével szükséges az erőt kifejteni, hogy ki tudjuk oldani az elemet)
  • a kiemeléseket a végdob felől érdemes kezdeni
  • biztonságos elhelyezése a tagoknak a munkavédelmi és környezeti előírások betartásával
  • majd a rendszer újra összeszerelése a fent említett sorrendet megfordítva

 

A kiemeléseket általában addig hajtjuk végre amíg elérünk a meghibásodott részhez. Vissza szerelésnél figyelni kell a tömítésekre, csak tökéletes tömítést alkalmazzunk, mert ez nagyban hozzájárul ahhoz hogy milyen a hatásfoka a kipufogóknak. Ilyenkor végezzünk tesztet a rendszer hatékony működéséről, hogy megállapíthassuk, a feladat végrehajtása sikeres volt, és érdemes még figyelni a gumi felfüggesztő elemekre, mert ezeknek a nem megfelelő állapota előremozdítja a rendszer meghibásodását és akár még a kipufogórendszer leszakadásához is vezethet.

Kipufogó szerelő szerszám

A kipufogó szerelő szerszámok hatékonysága

Véleményünk szerint szükséges ezeknek az eszközöknek a beszerzése akkor, ha szakemberként mindennapos feladatunk az autók karbantartása, szerelése. Könnyen lehet vele elvégezni a munkát, és a gyártónak köszönhetően ellenőrizni is ritkán kell ezeknek a termékeknek az állapotát, mivel  tartós használhatóságra lettek tervezve.

 

Gyakori kérdések a kipufogó szerelő szerszámmal kapcsolatban

 

Beragadt rögzítő elemek eltávolítására is képes a szerszám?

Igen, de az energia befektetés nem kerülhető meg, tehát nagy erőt kell kifejteni ezeknek a rögzítőknek az oldásához.

Van e alternatívája ennek a szerszámnak?

Nincs, ezek a termékek speciális kialakításuknak köszönhetően nem kerülhetőek meg ha a kipufogók szerelését kell végrehajtani.

Miért fontos a végdob szerelésével kezdeni?

Az összeszerelt állapotban lévő kipufogó rendszer eltávolítása nem lehetséges, mert úgy lett kialakítva, hogy az elemek illeszkedjenek és kapcsolódjanak az autó alvázához.