H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Ragasztópisztoly

Legyen szó javításról, felújításról vagy akár csak egy kis kézműves foglalkozásról mindig jó, ha van nálunk egy ragasztópisztoly. Ezzel az eszközzel bármikor dolgozhatunk és nagyon egyszerű a használata, ha kellően elsajátítjuk minden trükkjét. Egyszerű használata ellenére azért fontos hogy mindig ellenőrizzük használat elött az eszközt és megtegyünk minden óvintézkedést a balesetek elkerülése érdekében, és ha ezeket megtetük akkor nyugodt szívvel használatba vehetjük és rengeteg tevékenységben hasznát vehetjük majd.

Hogyan válassz ragasztópisztolyt >>

A ragasztópisztoly és tartozékai

A ragasztópisztolyhoz pedig mindenféle tartozékot és kiegészítőt megtalál weboldalunkon, na meg persze a biztonságos használathoz is találkozhat védőfelszerelésekkel nálunk. Tartozékai közé tartoznak maga a ragasztó rudak, amiket akár átlátszó fehér, de még színesben is megtalál a webáruházban, emellett érdemes beszerezni egy vagy több pár kesztyűt a sérülések elkerülése érdekében. Ha esetleg vágni is kell mondjuk egy fa munkadarabot előtte, akkor nézzen szét a dekopírfűrészek között is.

 

A ragasztópisztoly szerkezete

Először is a működési elvéről, ami igen egyszerű, hiszen minden pisztolyban található egy melegítő rész, ami ha eléri a kellő hőmérsékletet megolvasztja a ragasztó rudat így téve folyékonnyá és könnyen kezelhetővé azt. Kétféle meghajtású pisztollyal találkozhatunk egyik az alapvető vezetékes változat, míg a másik vezeték nélküli akkus meghajtású. Felépítésükben egyformák az elektromos vezetéket kivéve, mind a kettőhöz jár töltő, ami az akkus esetében sokszor már csak egy USB kábel, amit egy egyszerű adapterhez csatlakoztatva tölthetünk, mint egy telefont vagy fülhallgatót, míg az elektromos modell fel van szerelve fixen egy hálózati adapterrel.

Mindkét fajtához mellékelni szoktak egy támasztót, hogy az éppen használaton kívüli pisztolyt álló helyzetben stabilan helyezhessük el, amíg újra nem lesz rá szükségük. Borításuk álltalában műanyag és a markolati rész a még kényelmesebb hatásért TPE-ből készül, ami egy gumihatású műanyag van még egy szintén műanyagból készült ravasza is, aminek mozgatásával irányíthatjuk a ragasztórúd olvasztását. Minden pisztolynak van egy fúvókája, ami sokszor cserélhető is, és egyes modelleknél még extra gumiborítás is található rajta a könnyebb tisztitás kedvéért, a fúvókák, eltérőek lehetnek hosszra vagy átmérőjükben ezt mindig az adott munka dönti, el milyenre van szükség.

Aprólékos és kis felületű munkákhoz a hosszabb keskeny átmérőjű az ideális választás, míg a rövidebb széles átmérőjű akkor jó, ha nagyobb mennyiségű ragasztóra van szükségünk egyszerre. Az összes pisztolynak van bekapcsoló gombja, ami a professzionálisabb típusoknál többfázisú, azaz több hőfokra állítható és található az eszközökön hőmérséklet indikátor, ami jelzi, ha elérte a melegítő a kívánt hőmérsékletet. Akkus típusnál a belső szerkezet tartalmazza az akkumulátort, viszont mindkettőt egy ASB kontroller vezérel, ami eltérő időben képes kikapcsolni az eszközt, ha nem használjuk biztonsági okokból.

 

Elektromos ragasztópisztoly

Ez a típus az alap, de itt is a legegyszerűbb és legalapvetőbb teljesítményűtől a leg profibb fajtáig megtalálhatunk minden félét, fontos hogy vásárlás elött átgondoljuk milyen munkához és milyen minőségre van szükségünk, na meg persze hogy mennyit szánunk rá, mert nagy skálán mozognak ár-érték arányban is. És nem csak árában vannak nagy különbségek, de a teljesítményükben is nagy eltérések vannak, mert lehet csak 10W-os, de akár 120W is lehet ez az értékük.

Ha amiatt aggódna, hogy sok időbe telik a felmelegedése akkor megnyugodhat, mert ezek, gépek pár perc alatt elérik a tökéletes hőmérsékletet és ezután azonnal használatra készek. Viszont mivel ez a típus elektromos feszültséggel telített gyermeknek csakis felügyelettel engedjük használni, ugyan is maga a használata egyszerű, de az elektromosság mindig hordozz veszélyt magával így mindin fokozott figyelmet érdemelnek ezek az eszközök.

 

Akkus ragasztópisztoly

Ez a típus elsősorban azért praktikus, mert nincs helyhez kötve, ugyebár nem kell az akkumulátor miatt konnektor közelben marani és mellette kerülgetni a vezetéket. És mivel nincs hálózati feszültséghez kötve gyermekek is nyugodtan használhatják persze csak a miután elmagyaráztuk, hogy mire kell figyelni és mivel vigyázni.

Ennél a pisztolynál annyi a hátrány hogy több órás munkákat nem bír az akkumulátor, de akár két órát is bírnak töltés nélkül persze csak ha elött teljesen feltöltöttük. Fontos hogy pontosan kövessük a töltésére vonatkozó utasításokat, hiszen nem megfelelően töltött akkumulátor hamar tönkre megy és többnyire ezek a pisztolyok nem működnek vezetéken keresztül.

 

Ragasztórúd kiválasztási szempontjai

Azt mondják, hogy bármilyen anyagon használhatjuk ezt a ragasztót, de persze nem ipari munkákhoz inkább csak kisebb otthoni javításokhoz vagy barkács és kézműves munkákhoz alkalmasak. Fokozott figyelem is szükséges használat közben ugyan is igen magas olvadás pontja van a ragasztónak, mert 120°C -220°C is lehet akár így az égési veszély mindig fenn áll.

Fontos hogy a ragasztópisztolyba megfelelő rudat vegyünk, mert eltérő méretek és persze az előbb említett olvadáspont is befolyásolja a végeredményt, a legjobb, ha márkahűek maradunk, akkor biztos nem rontjuk el a paraméterek kiválasztását. Léteznek átlátszó fehér és különféle színű betétek is, de ezeknek is más-más lehet az olvadás pontja és intenzitása, vagyis erőségük.

 

Ragasztópisztoly árak és egyéb információk

További információkért és kérdéseikkel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz vagy látogasson el Debreceni üzletünkbe, munkatársaink készséggel segítenek önnek a legmegfelelőbb darab kiválasztásában, és ha már nálunk jár, nézzen körbe webáruházunkban hiszen rengeteg termékkel várjuk mindig profi szerszámokkal, de persze csakis barkács áron nálunk a profibarkacs.hu-n.

Mindenki olcsó csöpögésmentes ragasztópisztolyt keres, de ilyen nem létezik. A legolcsóbb termékek mindössze 1000-2000 forintba kerülnek. Ez ilyen olcsó terméktől ne várjunk csodát, a munkát el fogjuk tudni vele végezni, de nem lesz tökéletes. Inkább érdemes beruházni egy 10-20000 forintos termékbe, mint pl. a Steinel ragasztópisztolyok. Ezek már minőségi termékek és sokáig is fogják bírni. 

Ezen kívül kaphatóak a Profibarkács webáruházban az Einhell, Extol Craft, Fieldmann, Steck, Yato ragasztópisztolyok, de a Handy, Neo és Top Tools és képviseltetve van.

Ragasztópisztolyt jellemzően valamilyen kézi munkavégzéshez vásárolnak nálunk, amihez sokszor ajánlott kiegészítő egy tűzőgép is.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!