Fortum

Az emberek, amikor szerszámot vesznek, sok paramétert megvizsgálnak, mielőtt választanak, de az egyik legfontosabb a strapabíróság, hiszen akkor jó a befektetés, ha hosszú távra szól, és ezt biztosítja önnek minden szerszámával a Fortum márka. És hogy hogyan érik ezt el? – egyszerű úgy hogy a legkiválóbb anyagokból gyártják szerszámaikat, melyeket folyamatosan tesztelnek, hogy minél jobb és megbízhatóbb termékeket készíthessenek a felhasználók számára.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 63 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Terméktípus
Terméktípus
Terméktípus
Terméktípus
Terméktípus
Terméktípus
Bitfej mérete
-
1 - 45
Hossz
Bitbefogó típusa
Hajtónégyszög mérete
A készlet tartalma
Maximális forgatónyomaték  (Nm)
-
610 Nm - 1 300 Nm
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
7 500 rpm - 10 000 rpm
Csomagolás
Ütésszám  (ütés/perc)
-
170 ütés/perc - 227 ütés/perc
Szerszámbefogó mérete
Minimális szegecsátmérő
-
2 - 3
Maximális szegecsátmérő
-
4 - 12
Hossz
Dugókulcs mérete
-
5 - 55
Gyorscsatlakozóval szerelt
Maximális levegő felhasználás  (liter/perc)
-
170 liter/perc - 227 liter/perc
Tömlővég átmérője
Szigetelt
Befogási méret
Dugókulcs típusa
Termék státusza
Szűrés és rendezés
255 termék
255 termék

Ezt azzal érik el, hogy a legmagasabb minőségű acélból készítik szerszámaikat és emelet persze külön figyelmet fordítanak a dizájnra és a kényelemes használatra is.

 

A Fortum célja

A Fortum márka célja igen egyszerű, létre hozni olyan szerszámokat, amik nem csak, hogy rendkívül strapa bírok, de ugyan akkor időt állok is legyenek. És ezt pedig nemes egyszerűséggel úgy akarják elérni, hogy a legkiválóbb anyagokat használják kivétel nélkül minden eszközükhöz. A szerszámok külseje pedig egyszerű és letisztult, hiszen nem kell különleges külső, mivel ezek a termékek önmagukban is azok. Tehát bármilyen munkához is használná ezeket a termékeket garantáltan nem fog bennük csalódni, hiszen egy megbízható és folyamatos fejlesztéseket végző márkáról van szó.

 

Milyen anyagokkal dolgozik a Fortum?

Először is fontos hogy ezek az anyagok strapabírok jó tapadásúak és persze rozsdamentesek legyenek, ezek a tulajdonságok nélkül nem tudnánk jó munkát végezni és persze nem lennének hosszú életűek sem szerszámaink.

  • S2 acél

Ez a fajta acél úgymond egy alapacél fajta, és mivel nem ötvözött ezáltal nem túl strapa bíró így a gyártok már inkább a következő acél ötvözetet részesítik előnyben.

  • Króm-vanádium acél (61CrV5)

A króm-vanádium acél egy mangán-, króm-, szilícium és karbontartalmú acélötvözet, ami tökéletesen megfelel az olyan szerszámok követelményeinek, amiket a Fortum is gyárt, olyanoknak, mint szívósság, rugalmasság, és a lehető legalacsonyabb ridegtörési hajlamnak. Egyéb ötvözőanyagok hozzáadásával pedig még inkább növelhetjük a terméktulajdonságokat, akár úgy is, hogy egy bizonyos ergonomikus formát, vagy használati biztonságot adunk nekik, és persze még tovább növelhetjük a termékek tartósságát is.

 

Fortum szerszámok és anyag tulajdonságaik

  • Dugókulcs

Az alacsony ridegtörési hajlam különösen akkor fontos, ha olyan szerszámokról van szó, mint a dugókulcsok, mert a magasabb króm- és mangántartalom garantálni tudja a szerszám nagyobb szakítószilárdságát. A megfelelő karbontartalom pedig ezzel egyidőben biztosítani tudja a szerszám keménységét. A króm-vanádium acél és egyéb ötvözőelemeket tartalmazó szerszámacélok pedig így teszik lehetővé olyan szerszámok újra tervezését, amik nagyobb nyomatéknak is képesek lesznek ellenállni. És a magas minőségű, vagyis nagyobb ötvözőanyagot tartalmazó króm-vanádium acélból gyártott szerszámok még ennél is jobban alkalmazhatók speciális felhasználási célokra, mert nagy nyomaték és erőhatásnak képesek ellenállni ezáltal.

  • Csavarhúzó

Ha pedig a csavarhúzókra gondolunk elengedhetetlen, hogy megbízhatósága és a hosszú élettartama függ a szár rugalmasságától és keménységétől. Éppen ezért az acél molibdén tartalmával növelik a tartósságát, szakítószilárdságát és szívósságát, emelet a hozzáadott szilíciummal biztosítják rugalmasságát és csökkentik a ridegtörési hajlamát.

  • Fogók, szegecsanyahúzó

A fogók gyártásához különösen alkalmasak a karbon tartalmú acélok, fontos viszont hogy megfelelően válogatott ötvöző anyagokat adjunk hozzá. És az indukciós edzésnek köszönhetően elért keménységgel kombinálva ez a nyersanyag rendkívüli megfogási erővel fog rendelkezni. 

  • Kalapácsok, beütők és csavaros szorítók

Ezek a szerszámok jelentős erőhatásoknak vannak kitéve használatuk során, éppen emiatt fontos hogy az anyag olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezzen, ami garantálja a keménységet, szívósságot és rugalmasságot. Az előállításánál használt acélok karbontartalma nagyon magas, ezzel növelik az anyag szilárdságát és tartósságát, és a megfelelő arányú mangántartalom fejleszti az anyag szívósságát és szakítószilárdságát, és ez ugye különösen fontos a nagy terheléssel járó munkavégzésben. A ridegtörési hajlamot pedig a krómtartalom csökkenti, míg emelet a szilícium növeli a nyersanyag elaszticitását, ami ahhoz szükséges, hogy a szerszám nagyobb erőknek is ellen tudjon állni.

Ezeken felül rengeteg kéziszerszámot talál még a kínálatunkban, mint pl.

  • Fortum kábelvágó
  • Fortum kalapács
  • Fortum szegecsanyahúzó, popszegecshúzó

Ha strapa bíró és erős szerszám vásárlásán gondolkodik, akkor mindenképpen válassza a Fortum márka termékeit, mert náluk csak minőségi munkaeszközt talál. És mivel minden termékük védett a korrózióval szemben, ezért hosszú életűek tehát nagyszerű befektetés is nem csak jó választás. Ellenálló képessége nem csupán ennyi ugyan is a környezetbáarát festékeknek köszönhetően ellenál minden mechanikai és időjárási hatásnak, és ezek a festékek ökológiailag is megálljak a helyüket.

Szóval miért választana másik márkát, amikor a Fortum minden téren a legmagasabb színvonalat nyújtja önnek. Ez a márka mindenképpen jó választás, de ha mégsem biztos benne csak kérdezze munkatársainkat, akik szívesen segítenek önnek bármilyen kérdés esetén. És ne feledje, mi csakis profi szerszámot kínálunk önnek barkács áron itt a profibarkacs.hu-n.