Olajpumpa

Ma már megannyi kerti kisgéphez szükséges valamilyen üzemanyag. Rotációs kapa, motoros permetező, traktoros kisgépek, benzinmotoros láncfűrész, lombfúvó, fűkasza, fűnyíró, áramfejlesztő, szivattyú és a gépparkunk folyamatosan csak bővül és bővül, így egyre többször van szükségünk egy cseppmentes módszerre a tankok feltöltéséhez. Ehhez és minden más, többnyire kisebb mennyiségű olaj anyagátvitelt igénylő feladathoz nyújtanak hatékony segítséget a nálunk elérhető kézi olajpumpák.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 190 Ft - 101 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Hol használjuk az olajpumpát?

Hamar felmegy bárkiben a pumpa, ha a legkisebb, de annál koszosabb munka miatt kell hosszas takarítással vesztegetni az időnket. Sőt, ha arra gondolunk, hogy a legkevésbé sem odaillő, kifolyt olajat kell eltüntetni a csempéről, munkásnadrágból vagy a gépek alkatrészeiről, mindenkit szinte azonnal kiráz a hideg. Pedig a megoldás nem is olyan bonyolult, ami nem más, mint a hétköznapi élet számtalan egyéb területén is alkalmazott eszköz, a pumpa. Vegyük sorba, hogy hányszor öntöttük mellé vagy öntés közben hányszor löttyent ki és ment kárba már az olaj, tekintsünk a pumpa beszerzését egyfajta előzetes takarékossági lépésnek.

Kézi olajpumpák

A kézi pumpa egy egyszerű felépítésű eszköz, fő alkotóelemei a felső cső, ami maga a pumpa szerkezet és az alsó, többnyire teleszkópos cső. Az anyagáramlást a hagyományos vákuum cellás pumpa vagy tekerőkar biztosítja. Mindkét típus megtalálható termékeink közt, az előbbi demonstrálója a Yato (16-18 liter/perc) modellje, míg az utóbbié szintén a Yato terméke (21 liter/perc) illetve a Vorel márkáé (20 liter/perc). Ezeket a manuális eszközöket olyan helyeken alkalmazzák elsődlegesen, ahol a közelben nem áll rendelkezésre elektromos hálózat egy ipari berendezés működtetésére vagy nincs is rá igazi igény, mert az átfejtésre váró mennyiség nem indokolja egy nagyobb monstrum bevetését. Egyes termékeknek az alapfelszereltségéhez hozzá tartozik egy flexibilis tömlő is, mely akkor tesz különösen nagy szolgálatot, ha nehezen férünk hozzá a kiindulási tartályhoz vagy nem tudjuk kényelmesen mellé helyezni a céltartályt.

Olajpumpák paraméterei

Egy pumpa legfőbb paraméterei közé tartozik a kapacitás, vagyis, hogy hány liter anyagátvitelre képes egy adott idő alatt. A kézi modellek esetében ez az áramlási (átfejtési) sebesség 15-21 liter/perc közé esik. Ha nagy méretű hordóból szeretnénk áttölteni valamilyen anyagot, akkor mindenképp mérjük le a hordó mélységét választás előtt, hiszen az egyes pumpák szívási mélysége eltérhet. Ennek az értéknek általában az alsó határa fél méter, de akár elérheti a 3 vagy több métert is. A nálunk megtalálható eszközök alumínium, illetve öntöttvas alapanyagúak.

Pneumatikus olajleszívó és olajgyűjtő

Külön szót érdemel a Yato pneumatikus olajleszívó (olajgyűjtő) készülékünk, mely 8 bar üzemi nyomáson működik, 6 szívószondával vezeti el az olajat a 70 literes tartályába. (Egyéb paraméterek: szívónyomás 0,7-0,8 MPa, ürítési nyomás 0,18 MPa.) Kerekeinek köszönhetően tele tartállyal is könnyű és kényelmes mozgatni. A pneumatika nem mást jelent, mint egy olyan egyedi technológiát, mely a sűrített levegő energiájával létrehozott mozgáson alapszik. (A ’pneuma’ lélegzést, levegőt, míg a kinematika, vagyis ’kinima’ pedig mozgást, mozgatást jelent.) Kezdetleges formában már az ókorban is alkalmazták a technikát viszont a szélesebb körű elterjedésére a 19-20. századig kellett várni. Ma a boltok polcain rengetegféle szerszám nevében megtalálhatjuk a ’pneumatikus’ előtagot, de a gépipar egyéb területein is előszeretettel alkalmazzák főleg az automatizálás tekintetében.

A nálunk megtalálható Yato és a Vorel márka is a Toya S.A. lengyel cégcsoporthoz tartozik. A vállalat 1990 óta tör előre rendíthetetlenül az autó- és szervizipari, az építőipari és a kerti szerszámok piacain. Titkuk a folyamatos termékfejlesztésben és az alapvető folyamataikba épített rendszerszintű minőségbiztosításban rejlik. A Yato megalkotása mögött húzódó legfőbb gondolat az volt, hogy elérhető árakon fogyasztókhoz juttatható, de egyben legkorszerűbb, szakértői kezekhez méltó eszközök gyártása valósuljon meg. A Vorel termékek funkcionalitás tekintetében hasonlóan remek szolgálatot nyújtanak barkács szenvedéllyel megáldott használóiknak, miközben az ár-érték arány ezeknek a szerszámoknak az esetében sem billen fel.

Olajpumpa

Olajpumpa extra tippek

Tipp! Ha minden igyekezetünk ellenére mégis megtörtént a baj és kifröccsent az olaj, tegyen egy próbát a kínálatunkban kétféle kiszerelésben (250 vagy 500 ml) is megtalálható Neo kézmosó géllel, mely nem csak a bőrünkről, de a márványról, csempéről, műanyagról, textilekről (munkásruhából, szőnyegből), fémről (gépalkatrészekről) is eltávolítja a makacsabb szennyeződéseket, foltokat. Rendkívüli ereje mellett környezet- és bőrbarát is egyben, hiszen az alkalmazott technológia alapja egy naturális dörzsanyag (szilícium-dioxid), vagyis a gél semleges pH-val rendelkezik és nem tartalmaz oldószert.

 

Olajpumpa vásárlásával kapcsolatban felmerülő kérdések

Milyen paraméterek alapján válasszunk pumpát?

A feladathoz illően ellenőrizzük, hogy annak megfelel a pumpa szívási mélysége és a kapacitása (áramlási sebessége).

Csak olaj átfejtésére lehet használni egy olajpumpát?

Ez nagyban függ az adott típustól, elsődlegesen a kiválasztott eszköz anyagától. Szóbajöhet motorolaj, hajtóműolaj, fűtőolaj, gázolaj, gépolaj, vágóolaj, petróleum, fagyálló, de akár minden egyéb nem korrozív anyag is. Nagyon fontos vásárlás előtt alaposan utánajárni, hogy a pumpa ebben a tekintetben mennyire adaptív.

Ha kifröccsent az olaj, mit tegyünk?

Neo kézmosó géllel tudjuk eltávolítani például.