Elektromos csörlő, emelőgép

Nagy súlyú tárgyakat szeretne emelni és mozgatni ehhez rengeteg féle eszközt és gépet találhat a piacon, de az egyik legelterjedtebb az elektromos csörlő, vagy emelő, melynek használata rendkívül egyszerű. A másik nagyon népszerű berendezések egyik még az az ennél is egyszerűbb használatú kézi csörlő amit az alábbi linken szintén megtalálhat weboldalunkon. Az elektromos emelő gép viszont sokkal hatékonyabb, hiszen nem igényel emberi fizikumot és azon kívül, hogy a vezérlővel irányítjuk, nem kell mást tennünk csak élvezni a könnyű munka gyümölcsét.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
42 990 Ft - 84 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
10 termék
10 termék

Ha már egy ilyen gép beszerzésével is hozzá járult műhelye felszereltségéhez, akkor mindenképpen nézzen körbe további fejlesztésekért webshopunk kínálatában. Rengeteg gépet megtalálhat, szivattyú vásárlását elintézheti nálunk is.

 

Emelőgép fajták

Sokféle emelő típus közül választhatunk vásárlás elött viszont minden féleképpen mérlegeljük, hogy pontosan mire is van szükségünk és utána gyerekjáték lesz a típus kiválasztás a modell már kicsivel nehezebb falat lesz. Nézzük milyen emelő gépekkel találkozhatunk először is a legegyszerűbb a kézi csörlő, majd ennél csak komolyabb gépekkel találkozhatunk úgy, mint elektromos emelőgép, láncos emelő, emelő asztalok, ide tartoznak a daruk, és emelő gerendák is. Mindegyik típus más-más munkához ideális így részletesebben is leírjuk melyik mire a legalkalmasabb.

Kézi csörlő: Nemképes nagy erő mozgatására, hiszen emberi hozzájárulást igénnyel így csak kisebb műhelyekbe vagy esetleg vontatáshoz alkalmasak.

Elektromos emelő gépek: Ezek a gépek rendkívül hatékonyan képesek mozgatni a rájuk erősített terhet és akár 0,1-80 tonnáig képesek emelni körülbelül 3-30 méter közötti magaságokban ami rendkívül jól jön ipari és hasonló területeken.

Emelőasztal: Akkor a legpraktikusabban, amikor nagy súlyt szeretnénk egy magasabb szintre rakni, hasonló szerkezetet találunk a teherautók platóján ugyanis helyváltoztatásra nem képesek ezek a szerkezetek csakis szint váltásra.

Láncos emelő: Hasonló elveken alapul, mint a kézi csörlő és az elektromos emelő, tehát nagy súly mozgatása távvezérléssel

Daru: Elsőre mindenkinek az építkezések óriási darui jutnak eszébe, ami nem csoda, hiszen ezek a gépek nem csak felemelni képesek, de mozgatni is több irányban és távolságban a központi oszlophoz képest.

Emelő gerendák: A daru egyik segéd eszköze mely segít a teher egyenletes eloszlásában és rögzítésében egyaránt.

 

Elektromos emelő felépítése és működésé

Az elektromos emelő berendezés főként az emelő mechanizmust, működtető mechanizmust, és esetleg hézagoló mechanizmust, ezenkívül még forgószerkezetet és fémszerkezetet foglal magában. Az emelő mechanizmus az elektromos emelőszerkezetek alapvető működési mechanizmusa, amely főként a függesztett rendszerből és a csörlőből áll, emelet a nehéz tárgyakat emelő nehéz hidraulikus rendszeren is ide tartozik.

A működési mechanizmust főleg a súly függőleges és vízszintes mozgatására, vagy a daru munkapozíciójának beállítására használják. Egyszerűsítve a gép áll általában egy motorból, reduktorból, fékből és kerékből. Besorolásuk szerint ezek az elektromos csörlők többségében egytengelyű darukra, egytengelyű felfüggesztett darukra, kettős gerendákra, falra szerelt darukra, billenő kúpos darukra, portáldarukra, kézi emelő darukra épülnek. Felhasználásuk pedig műhelyek, raktárak és nyílt raktárak, például gerendagépek, híddaruk, portáldaruk, kábel daruk és hidak rakodása és kirakásánál alkalmazhatók.

Ezeknek a gépeknek jellemzője, hogy két emelő-sebességes elektromos láncosemelővel felszereltek, hosszú élettartamuk van, alacsony zajszintjük, meg mechanikus és elektromágneses fékkel ellátott rendkívül biztonságos emelőberendezéseknek számítanak. Megbízhatóságuk miatt az ipar számos területén alkalmazható.

 

Mi a különbség az elektromos emelő és elektromos csörlő között?

  1. Üzemmódjukban található az első különbség, ami abban nyilvánul, meg hogy amíg az elektromos emelőt jobbra és balra is lehet fordítani addig a csörlőt fix helyzetben, lehet csak.
  2. A következő pedig az emelő sebességük, ami az emelőnek 8m/perc, a csörlőnek pedig körülbelül 10m/perc, ami jóval kevesebbnek számít és ezt még a súly mértéke is befolyásolja.
  3. Emelési magaságukban is jócskán találunk eltérést, mert a csörlő 100m-es tartozékkal rendelkezik általában addig az emelőnél válogathatunk a különböző méretek között úgy, mint 6m-es, 9m-es, 12m-es és igy tovább.
  4. Az elektromos emelőt csak emelésre lehet használni, míg a csörlőt az emelésen kívül vontatáshoz is lehet használni.

Az ilyen szerkezetek vásárlása elött fontos hogy megfelelően tájékozódjuk, hogy melyik mire jó és ennek fényében tegyük le voksunkat majd. Mellesleg érdemes elsajátítani előtte hogyan is tudjuk maximálisan kihasználni tehát jól alkalmazni ezeket a gépeket és nem szabad megfeledkezni a karban tartásról és a rendszeres ellenőrzésről sem az esetleges balesetek megelőzése érdekében.

Használat során mindig viseljünk védő felszerelést és tartsuk be az előírásokat a használatkor. Kérdés vagy tanácskéréssel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz ahol munkatársaink a lehető legtöbb információt és segítséget adják, hogy ön könnyedén meghozhassa döntését. Weboldalunkon a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb márkákkal dolgozzunk, olyanokkal, mint Einhell, YATO, Scheppach és emellett ár-érték arányban is a legjobbat kínáljuk.

 

Elektromos csörlő választási szempontok

A teherbírás kell legyen a legfontosabb paraméter. Ezt általában a gyártók közvetlen értékként és felezett, vagy csigás működéssel is megadják. Ha ez megfelelő, akkor az emelési magasság és persze vele együtt a drótkötél hossza ami a szűk keresztmetszet lehet. Ezek jellemzően nem könnyű termékek, pl. a Einhell TC-EH 1000 E elektromos csörlő 32 kilogrammos, így a felfogatásra és az emelendő, vagy húzandó maximum súlyra is figyeljünk. A modern termékek számos biztonsági felszereléssel így, kiakadásgátlóval, vagy automata fékkel vannak ellátva. Fontos lehet a kapott garanciát is figyelembe venni.

Nálunk mindig profi szerszámot kap kizárólag barkács áron itt a profibarkacs.hu-n.