Ágvágó fűrész

A szép, rendezett kertben jólesik a pihenés, de természetesen sok munkát igényel a növényzet rendben tartása.  A bokrokat, fákat és sövényeket időnként meg kell nyírni, metszeni és vágni, hogy egészségesek és erősek legyenek, vagy azért, mert már útban vannak az ágak, belógnak a járdára, a kocsibeállóba. A vágást igénylő ágaktól függ, hogy milyen vágószerszámra  van szükség, például metszőolló a virágokhoz és a vékonyabb ágakhoz, ágvágó és hernyózóolló a fákhoz és bokrokhoz. Az egyik legnagyobb erőkifejtést igénylő munka  a kertben az ágvágás, nagyon fontos, hogy megfelelő, hatékony eszköz legyen a segítségünkre ebben, ami megkönnyíti a munkánkat - jelen esetben egy ágvágó fűrész.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 190 Ft - 42 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
31 termék
31 termék

Az ágvágó fűrészek felhasználási területei

Ha egy gyümölcsfa, díszcserje, bokor ágai zavarják a forgalmat, nincs más választás, le kell vágni, fűrészelni. Az ágvágók az erre legalkalmasabb célszerszámok, fogazatuk sűrűsége, méretük, anyaguk eltér egy normál fűrésztől. Léteznek teleszkópos kivitelben is, melyek nagy segítséget nyújtanak, mikor a vágni kívánt ág, gally magasabban található, nem feltétlenül kell létrára állni, megoldható a vágás a talajon állva is. Jó szolgálatot tesz egy teleszkópos ágvágó fűrész akkor is, amikor szúrós, tövises bokrok belsejében kell ágakat levágnunk.

Mindig tartsuk szem előtt, hogy tiszta és megfelelő szerszámot használjuk.  Amikor egy fa vagy cserje vírusos fertőzést kap, akkor ez az ágvágó fűrésszel is tovább tud terjedni.  A tisztaság mellett nagyon fontos, hogy mindig éles szerszámot használjuk, ne okozzunk felesleges károkat a növényben. Éppen emiatt el kell kerülni a metszésnél a láncfűrészt is, mert durva sebszéleket hagy a fában, ez pedig rendkívül káros. A láncfűrész használata a fák kivágásánál indokolt.

 

Ágvágó fűrész fajtái

1/ Anyaguk

A legtöbb ágvágó eszköz edzett acélból készül, kemény és tartós. Edzés során az acélt felmelegítik 950 °C fölé, majd nagyon gyorsan lehűtik. Az edzés célja a nagykeménységű szövetszerkezet előállítása. Az erősen edzett acélok üvegszerűen ridegek. Egyes példányok külön korrózióvédelemmel ellátottak, ami alkalmassá teszi ezeket, hogy akár rendszeresen nedves ágakat vágjunk velük. A korrózióvédelem feladata a  fém felületről induló kémiai lebomlástól (korrózió) való megóvása.

Létezik ágvágó SK5 acél anyagból is, amely borzasztóan keményre edzhető, ez lényegében szénacél. A szénacél viszont egyáltalán nem rozsdaálló, tehát a tulajdonosnak folyamatosan gondoskodni kell a szerszám megfelelő ápolásáról.

2/ Méretek, paraméterek, egyéb tulajdonságaik

Az egyes ágvágó fűrészek eltérnek például:

  • az élek hosszúságában
  • a fogazat sűrűségében
  • a teljes hosszukban, méretükben
  • a markolatuk anyagában, ami műanyag vagy gumibevonatos
  • a penge anyagában
  • korrózióvédelemmel ellátott vagy sem
  • nedves, száraz ágak vagy mindegyik vágásához megfelel-e
  • összecsukható -e
  • teleszkópos -e , hogy a fejmagasság feletti ágakat is könnyedén vágni lehessen
  • van-e övre szerelhető tartója

 

Néhány szó a teleszkópos ágvágókról és a hernyózókról

A kerti munkákban az  egyik legnagyobb kihívás a  magasan lévő ágak és lombok levágása. Ilyenkor jelentősen megnő a balesetek lehetősége,  hiszen ránk eshet egy faág, vagy mi borulunk le a  létráról. Megnyugtató viszont, hogy létezik megoldás!  Magassági ágvágó fűrész  segítségével ugyanis a földről,  stabil lábakon állva végezhetjük el a magasabb ágak levágását

A magasban történő ágvágás kemény és kihívó feladat, de nem a teleszkópos ágvágó fűrészeknek. Több  méter magasságban is képesek pontosan levágni a nem kívánatos ágakat a kertészkedés sokkal hatékonyabb és könnyebb a használatukkal.

Az ollóval is felszerelt hernyózó ágvágó fűrészt  nem mindenki ismeri, pedig szintén sokat segíthet a kerti munkáknál.  Főként gyümölcsfák metszésénél vehetjük az óllónak hasznát, magasabb gyümölcsfákat lehet velük metszeni, anélkül, hogy létrára állnánk, magát a szerkezetet erős zsinórral a  talajról működtetjük. Az ágvágó fűrész pengét használva pedig szintén magasba mászás nélkül meg tudjuk oldani az ágak eltávolítását, mindezt biztonságos körülmények között.

A Profibarkács webáruházban teleszkópos ágvágó fűrészeket és hernyózó fűrészt egyaránt vásárolhat, nem lesz akadály többé az öreg, magas fák ágainak vágása. Aki sokat kertészkedik, annak mindenképpen ajánlott egy ilyen kerti szerszám beszerzése, rendkívül hasznos segítség.

 

Ágvágó fűrészek kínálatunkban

Már 2 ezer forint alatt jó minőségű ágvágókat talál a Profibarkácson, melyik kimondottan az ág vágáshoz tervezett fűrészek, hogy minél kevesebb sérülést okozzanak a fának, a munka pedig gyorsan, hatékonyan elvégezhető legyen.

Megtalálhatók a Hecht, Fiskars, Verto, Fieldmann, Extol, Top Tools és Flo gyártók termékei nálunk, hernyózó típust is kínálunk a Hecht és Verto gyártótól, a teleszkópos kiviteleket pedig  Hecht és Fiskars márkából.

A Fiskars minőségi kerti szerszámokat, késeket, ollókat, pengéket gyárt, webáruházunkban sok más praktikus, hosszú élettartam terméket is talál ettől a gyártótól.

 

Mindenképpen szükséges ágvágó fűrészt használni ?  

Igen, mert az ágak vágásánál nagyon fontos a megfelelő, éles, steril  ágvágó szerszám használata.

Egy  életlen  ágvágó fűrész vagy olló okozta roncsolt seb nehezebben gyógyul és a fertőzések is könnyen bejutnak. Ha nincs roncsolás, mert megfelelő célszerszámmal vágjuk, és arra is ügyelünk,  hogy fertőtlenített ágvágó fűrészt, ollót használjunk, sokkal kisebb eséllyel visszük át a fertőzéseket, betegségeket egyik fáról a másikra.

Ha Ön már rendelkezik ágvágó fűrésszel és csak kiegészítőkre van szüksége, tekintse meg ajánlatainkat, hogy még egyszerűbb legyen a kerti munka elvégzése, és több ideje maradjon a pihenésre.

 

Gyakran ismételt kérdések és válaszok az ágvágó fűrész vásárlással kapcsolatban

Van láncfűrészem, azzal is megoldhatom az útban lévő ágak levágását?

A válasz: NEM. A láncfűrész fák kivágására szolgál, amikor már nem kell különösebben óvni, vigyázni a fát. Amikor viszont csak ágakat szeretnénk eltávolítani róla, éles, steril ágvágó fűrészt kell használni, hogy ne roncsoljuk a még élő növényt, és lehetőleg ne fertőzzük meg az ágak eltávolítása során.

Melyik ágvágó fűrészt vegyem a kertemben lévő bokrok, cserjék ágainak vágásához?

Az Extol Craft összecsukható, mindkét irányban vágó, gumírozott nyelű terméke kiváló választás, mert gyors vele a munka, és az összecsukhatóság miatt biztonságosan szállítható, ha például hétvégi kertjében, vagy családtagjai kertjében akad vele munka.

Melyik ágvágót ajánlják magasra nőtt örökzöldjeimhez, gyümölcsfáimhoz?

Ebben az esetben igényeihez a Fiskars Solid teleszkópos ágvágó+fűrészt ajánljuk, ezzel több, mint 3 m magasban tud ágakat vágni, rozsdamentes pengéi bírják a munkát. A Fiskars egyébként is élen jár a kerti vágószerszámok gyártásában, kevesen tudják, hogy a vállalat majd 400 éves tapasztalattal rendelkezik a kiváló kerti eszközök gyártásában.