Napernyő

A nyári pihenés elengedhetetlen kelléke egy szuper napernyő, ami árnyékot ad, lehetőséget biztosít a kint létre, mégis véd a tűző napsütéstől. A Profibarkács árnyékolásban és kertberendezés témában is egyaránt óriási választékot kínál, hogy mindenki megtalálja az elvárt funkciónak, az adott méreteknek megfelelő típust. Sokféle napernyő létezik, nem véletlen, hogy nálunk is változatos a felhozatal, közel 40 féle különböző fajta várja, hogy méltó helyre találjon az Ön kertjében vagy teraszán.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 490 Ft - 245 990 Ft
Márka
Terméktípus
Szín
Termék státusza
Szűrés és rendezés
53 termék
53 termék

Mire használjuk a napernyőt?

Amikor beköszönt a nagy meleg, az erős napsütés, jólesik árnyékba húzódva pihenni vagy reggelizni, ebédelni akár a kertünkben, akár az erkélyünkön, balkonunkon, ki melyikkel rendelkezik. Az erős napsugárzástól védeni kell magunkat, legalább egy napernyő, vagy egyéb árnyékoló felállításával. Van, aki a manapság divatos napvitárolákat használja, de ha nincs mihez rögzíteni, vagy napközben csak időszakosan szeretnénk felhúzni amikor tűz a nap, egyébként leengedve tartani, előnyösebb a napernyő. A napernyőt nem csak a kerti vagy teraszon lévő napágy, étkezőasztal, ülőgarnitúra fölött használhatja, de mobilitása miatt akár a kerti medence fölé is állíthatja átmenetileg vagy a strandra is magával viheti. (egy kisebb faját)

 A napernyő funkciója

Az árnyékoláson túl több feladatot is elláthat egy napernyő, például:

  • védik a balkonon, erkélyen elhelyezett berendezési tárgyakat az erős naptól, így meghosszabbítva élettartamukat
  • véd a szemerkélő esőtől,
  • véd a széltől
  • intimitást ad biztosít egy kis erkélyen
  • óvja a lakást a tűző naptól, ami az erkély felől érkezik
  • UV védelmet biztosít az alatta lévőknek
  • viszonylag mobil (könnyen arrébb helyezhető a kertben, erkélyen)

 

Napernyők fajtái 

Nem minden alkalommal ugyanabból a szögből süt a nap, ezért elvárás, hogy a napernyő állítható legyen. Egyes modellek mindössze 45 fokig dönthetőek, de a mai modern és minőségi napernyők már többéle beállítási lehetőséggel rendelkeznek.

Elterjedt fajták:

  • klasszikus napernyők: ezzel találkozni leggyakrabban. Egy középen futó állványból és egy textilhuzatú ernyőből áll. Az állvány miatt az ernyő középen nagyobb helyet igényel, mint a függő változata, de könnyebben kezelhető annál. A jó minőségű darabokon tekerőkar van, amivel az ernyő kinyitható. Az ernyő egy automatikus billentőszerkezettel billenthető az állvány elforgatása nélkül.
  • multifunkciós függő napernyők: Abban tér el a klasszikustól, hogy az oszlop oldalt fut az ernyő mellett. Az ernyő az oszlop tetején van, emiatt az ernyő alatti rész szabadon használható. Minőségi modellek esetén a függő napernyő 360 fokban elforgatható, és különböző szögekben állítható be. Akár LED világításos kivitelt is választhat, vagy utólag is vehet hozzá LED világítást, vagy akár napelemes fényfüzért is.  A függő változatok stabilabbak és ellenállóbbak a széllel, mint a hagyományos társaik.

A napernyőkhöz használatos napernyőtalpak

A napernyők stabilitásának biztosítása érdekében a napernyőtalpaknak kulcsfontosságú szerepe van. Anyagukat, méretüket, alakjukat tekintve is sokfélék lehetnek. A legelterjedtebbek a gránit, fém, beton, műanyag talpak. Minél nagyobb a napernyő, annál nehezebb talpra van szükség a biztos rögzítésért!

 

A napernyők anyaga

A napernyők huzata legtöbb esetben poliészter, mert ez kiváló szakadásálló tulajdonságokkal bír. Ellenáll az UV sugárzásnak és jó vízlepergető is. A szövetsűrűség is nagyon fontos ahhoz, hogy valóban tartós legyen a kiválasztott napernyő és sokáig ellássa a feladatát. A vízlepergetés modellenként eltérő fokú lehet, ezt is érdemes figyelembe venni választáskor. Egy vízlepergetős anyag nem ázik át egykönnyen akkor sem, ha elered az eső. A napernyőknek ellenállóknak kell lenni az időjárás viszontagságaival szemben, erős napfény, zápor stb. Az UV védelem mértékére is figyeljen választáskor, mert ez nagyban befolyásolja, meddig marad meg az eredeti színe az árnyékolónak. Egy jó minőségű, 40+ -os védelemmel bíró napernyő esetén több évig is biztos lehet benne, hogy a kiválasztott színét nem veszíti el a napernyő.

A napernyők és az UV sugárzás

Egy jó minőségű napernyő anyaga az UV sugarak több, mint 90 %-át visszaveri, a bőr szinte teljes biztonságban lehet alatta. Minél nehezebb, vaskosabb az anyag, annál jobb az UV védelme. A sötétebb színek egyébként is magasabb UV védelmet tudnak biztosítani. Az anyagok között a poliészter, akril esetleg szintetikus szövetek magasabb UV védelemmel bírnak, mint a pamut, mert ez utóbbi könnyebben elkopik, roncsolódik.

Minőségi napernyőjét rendelje a Profibarkácstól!

Napernyő kínálatunk választékos és kiváló ár-érték arányú termékekkel védheti magát a tűző napsugárzástól. Kerti bútorait, kerti dekorációit, a grillezés eszközeit, kerti medencéjét vagy kerti tavát is beszerezheti tőlünk egyszerűen, néhány kattintással.

A napernyők kategóriában a Rojaplast árnyékolóit kínáljuk Önnek, óriási méret, típus, forma és szín választékban. A legolcsóbb modellektől elkezdve a hajtókaros típusokon át a szabadon álló modellekig mindenféle napernyőt megtalál, ami kellhet!

 

Gyakran felmerülő kérdések napernyő vásárlása során

 

2-3 méteres dönthető napernyőjük van kék vagy zöld színben?

Igen, a Rojaplast dönthető napernyője 3 méteres, bézs, zöld és terrakotta színekben elérhető a webáruházban.

Igaz, hogy a sötétebb színű napernyő jobban véd az UV ellen?

Igen, a sötétebbek magasabb védelemre képesek.

A napernyőket télre be kell vinni?

Igen, érdemes télre száraz, fagymentes helyen elhelyezni, ha ez nem megoldható, akkor téliesíteni, takaróponyvával védeni.