H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Napozóágy

Profibarkács.hu: Napozóágy

 

Mi jut az eszünkbe egy napozóágyról elsőre? Szerintem legtöbbünknek a Nyár, a meleg, a pihenés esetleg egy tengerpart vagy épp csak egy strand. Ha belegondolok nincs is annál jobb, mint leheveredni, és esetleg egy jó könyv társaságában, és/vagy egy hideg itallal a kezünkben élvezni a nyári napsütést. A nyár a pihenés és önmagunk kényeztetésének időszaka, ilyenkor lehet igazán élvezni az életet és kikapcsolódni. A profibarkács.hu napozóágyain a mindennapok sürgését-forgását elfeledve, nyugodtan és kényelmesen lazíthat akár egész nap.


32termék 132
32termék 132

Gazdag napozóágy kínálatunkban biztosan megtalálja az igényeinek és ízlésének pontosan megfelelő nyugágyat vagy napozószéket. Kínálatunkban egy vagy két személyes napozóágyaink közül választhat kedvére, de akár válaszhat napernyős vagy összecsukható modellt is kedvére nálunk. Napozóágyainkat feldobhatja sokféle kültéri párnáinkkal is (https://profibarkacs.hu/Kulteri-parna) melyek egyedibbé, kényelmesebbé akár otthonosabbá is tehetik ágyainkat.

 

Miért jó egy napágy, érdemes napozni és milyen hatással van ránk a napfény?

Nem kell mondani, hogy a Nap nagyon fontos minden élőlény számára ezáltal a mi szervezetünkre is ugyan is a napfény segítségével tudjuk előállítani a szervezet számára szükséges D-vitamint. Néhány kutatás szerint a kellő D-vitamin mennyiséghez tavasszal és nyáron 10-20 perc is elég a napom, míg télen 2óra kell legalább. De ha megfigyeljük a közérzetünket is nagyon befolyásolhatja, hogy mennyire világos vagy sötét éppen az égbolt, hiszen nap nélkül nem élet az élet, éppen ezért ha tehetjük, üljünk ki a jó időben egy pár percre és élvezzük a napsütést egy kényelmes napozóágyban vagy székben. Tehát napozni nem csak a szép barnaságért érdemes, de egészségünk is nagyban függ tőle ezért érdemes oda figyelni, hogy kellő időt legyünk napon, és ha lehet, egy kényelmes napozóágyból tegyük így téve komfortossá feltöltődésünket.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, melyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van. Hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kockázatát növelheti. A D-vitamin hiány leggyakoribb télen és tavasszal, a nyáron és ősszel mérhető 50-60% körüli érték erre az időszakra 70-80%. A D-vitamin legismertebb hatása a csontok épségének megőrzése, mely döntő mértékben a kalcium-háztartás szabályozásán keresztül történik. A Kalcium a csontok alapvető építőanyaga, mely a bélből szívódik fel, s ehhez pedig D-vitamin szükséges.

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiány?

Tudnunk kell, hogy az alacsony D-vitamin szint szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a daganatos megbetegedésekét, szív-érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, agyvérzést, meddőséget, asthmát. Jótékony hatású sclerosis multiplexben, gyulladásos reumatológiai és egyéb autoimmun kórképekben. Felnőtteknél a 2-es típusú cukorbetegség és túlsúly kialakulásának kockázatát is fokozza a D-vitamin hiánya. Akiknek alacsonyabb a D-vitamin szintjük, kétszer nagyobb esélyük van depresszióra, és a figyelem, koncentrálóképesség is mintegy 60%-kal hanyatlik a felmérések szerint.

 

Hogyan tudom a D-vitamin szintemet ellenőriztetni, ill. van-e ideális D-vitamin szint?

Szervezetünk D-vitamin-háztartásának szintjéről könnyen felvilágosítást kaphatunk egy egyszerű vérvételt követően. A normális szintet és a szükséges D-vitamin adagolást azonban mindenképpen helyes, ha kezelőorvosával megkonzultálja. 

 

Igaz, hogy a D-vitaminnak betegség megelőző hatása is van? 

A csontanyagcserében, s ezáltal az oszteoporózisban és a kórképpel együtt járó csonttörések megelőzésében vitathatatlan a jelentősége. Erősíti immunrendszerünket, így a legtöbb gyulladásos és autóimmun kórkép kialakulásában bizonyítottan védő szerepe van. Az 1-es típusú diabetes kifejlődésében a D-vitamin hiány szerepe említésre méltó. A legfontosabb kardiovaszkuláris rizikófaktorok közül a vérnyomás és érelmeszesedés is összefügg a D-vitamin ellátottságunkkal. Számos vizsgálat igazolta, hogy a D-vitamin gátolja a daganatos sejtek szaporodását, burjánzását, így tumor meg előzésben is kiemelkedő a szerepe. Tudományos vizsgálatokkal igazoltan véd a H1N1 vírus ellen.

A napozás előnyei:

 • a napsugár elpusztítja a baktériumokat
 • meghozza a jókedvünket, mert fokozza a szerotonin (boldogsághormon) termelődését
 • erősíti az immunrendszerünket
 • egészségesebbé teszi a vérkeringésünket
 • kiegyensúlyozottabb lesz a hormonrendszer működése
 • nyugtatja az idegeket, segíti az éjszakai alvást
 • lassítja a csontritkulást, enyhíti az ízületi problémákat
 • bőrünk csak elegendő napozás hatására termel D-vitamint, amelyre nagy szükségünk van
 • napfény hatására vérnyomáscsökkentő hatású nitrogén-monoxid szabadul fel a bőrben
 • a nap jótékony hatással van jó néhány bőrbetegségre, például az ekcémára és a pikkelysömörre
 • a napsütötte bőr vitalitást tükröz

 

Miért fontos a passzív pihenés a szervezetnek?

A pihenés kategóriába sorolunk minden olyan aktív és passzív tevékenységet, ami a mindennapi feszültségtől mentesít bennünket, illetve örömöt és kikapcsolódást nyújt. A megfelelő mennyiségű pihenés alapfeltétele az egészségnek, mert a szervezetnek regenerációra van szüksége a megfelelő működéshez. A pihenés jelenthet számunkra testi és szellemi, aktív és passzív szervezetünknek mindkét pihenési formára szüksége van.

Amikor passzív pihenésről beszélünk, olyankor nem végzünk semmiféle fizikai munkát, tehát zenét hallgatunk, olvasunk, relaxálunk netán alszunk. Ezekhez a tevékenységekhez tökéletes a napozóágy, hiszen nagyon fontos a kényelem is pihenés közben.

Nálunk kedvére válogathat színek, stílusok és persze praktikum alapján is, hiszen vannak összecsukható napozóágyaink is melyeket élvezhet egy medence partjáról, amit megtalálhat nálunk is (https://profibarkacs.hu/Puhafalu-medence). Ha pedig valakivel együtt élvezné a pihenést válogasson kétszemélyes modelljeink között most a profibarkács.hun  kedvére.

Szűrés
Ár
 (Ft)
13 990 Ft - 119 990 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!