Szalonnasütő

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
12 590 Ft - 22 590 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Szalonnasütő, öntöttvas nyéllel

A szabadtéri sütések nulla kilométerköve a szalonnasütés, vagy ahogyan sokan ismerik a nyársalás. Nincs ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás, ha a tábortűz mellett néhány finom falatra vágynánk. A legegyszerűbb megoldás persze a nyársak használata. Azonban, ha szintet szeretnénk lépni, de még az olcsóbb megoldások mellett maradnánk, akkor mindenképpen remek alternatívát jelenthetnek önnek a kínálatunkban szereplő öntöttvas, nyeles szalonnasütő eszközeink.

Tipp: ha kint rossz az idő, és nem tudsz szalonnát sütni, akkor otthonod melegében használj forrólevegős fritőzt.

Mire lehet használni a nyalas szalonnasütőt

A szalonnasütőink leegyszerűsítik a nyársalás hosszan tartó folyamatát. Javasoljuk különféle húsok, kolbászok, virslifélék, szalonnák és zöldségfélék sütéséhez. Négy évszakos, mivel bármikor és bárhol használható, alkalmasak az ad hoc és úgynevezett különleges fontos helyzetekre. Továbbá összekovácsolja, megkönnyíti és elősegíti a társasági és baráti hangulatot. Sikere éppen a saját egyszerűségében rejlik. Külön előnyök, hogy könnyedén beférnek bármilyen gépjármű csomagtartójába, így kempingezés során kivalló társaink lehetnek a kínált szalonnasütők.

Az öntöttvasból készült gyönyörűen megmunkált szalonnasütőben pillanatok alatt készül el a szalonna, virsli, vagy kolbász; a friss zöldségek praktikus sütésének pedig csak a fantáziája szab határt! A szalonnasütővas használatával egy csepp zamat sem megy kárba – így készülnek a világ legfinomabb szendvicsei!

Öntöttvas szalonnasütő nyéllel

Kiránduláshoz, kempingezéshez, táborozáshoz, horgászáshoz, vagy kerti partikhoz kiváló lehetőség, hogy mindenki kedve szerint süsse meg a saját maga által választott finomságokat – így mindenki részt vehet a sütögetés örömében! A szalonnasütővas tűzhelyen is használható a grillteraszon, vagy akár a lakásban is, egész évben!

Érdemes néhány szót szólni az öntöttvas termékeinkről, mert használatuk és karbantartásuk némileg eltér a megszokott háztartási eszközeinktől.

Öntöttvas termékek, nyeles szalonnasütő karbantartása

Miért jó választás egy öntöttvas eszköz? Az öntöttvas hővezető képessége kifejezetten rossz, de éppen ebben rejlik az előnye is, ugyanis ebből adódóan sokkal egyenletesebben adja le a hőt. Ez a gyakorlatban azt jeleni, hogy a benne készített ételek, sokkal nehezebben égnek le, mint a hagyományos konyhai eszközeinkben.  Másik előnye pedig a nagy tömeg jelenti, ugyanis az öntöttvas eszköz sokkal nehezebben hűl vissza (jobban tartja a hőt), ezért kivallóan alkalmas nagy húsdarabok  sütésére, körbepirítására. Az öntöttvas eszközök harmadik előnye pedig az időtállóság, ugyanis megfelelő karbantartás mellett generációkat szolgálhat ki. Ki kell még emelni, hogy ezek az eszközök, normál konyhai használatra is kivallóan alkalmasak, tehát használatuk nem csak a nyári grill szezonra korlátozódik. Öntöttvas szalonnasütőnket, minden gond nélkül használhatjuk konyhánkban is a gázrózsa felé helyezve.

Az öntöttvas termékek első használatánál érdemes figyelni kell a következőkre. Első használat előtt mindenképpen be kell avatni az öntöttvas eszközünket.  Ehhez óvatosan mosószeres vízzel mossuk el, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal vagy papírtörlővel. Hagyjuk megszáradni, majd kenjük be olajjal és hevítsük tűzön vagy sütőben füstölésig. Hűtsük le, és kétszer-háromszor ismételjük meg a folyamatot. Ezzel a szalonnasütőnk készen áll a munkára. Az öntöttvas szalonnasütő gondos ápolására nemcsak a beavatás során, hanem minden egyes használat után szükség van. Fontos, hogy minden sütés után a szalonnasütőt vékony zsírréteggel bekenjük. Áztatni, mosogatógépben mosni nem szabad, viszont egy rövid meleg vizes, mosogatószeres kézi mosogatás biztosan nem tesz kárt az eszközünkben.

Miután az öntöttvas szalonnasütőt leöblítettük, alaposan töröljük szárazra egy konyharuhával, és 10 percig melegítsük a tűzhelyen alacsony lángon, hogy elpárologjon az esetleges nedvesség. Amikor az eszköz teljesen kiszáradt, a felületét főzőolajjal vagy telített zsírral kenjük be. A zsír védőbevonatként szolgál, ami egyrészt megakadályozza a rozsdásodást, másrészt táplálja azokat a természetes fűszeres rétegeket, amelyeket a sütés során felépítettünk az öntöttvas szalonnasütőben. A kenéshez többféle olajat és zsírt alkalmazhatunk. Ha egy vagy több hétig nem használjuk a szalonnasütőt, akkor érdemesebb kókuszzsírral, szalonnával vagy vajjal átkenni. Az öntöttvas eszközök tárolására a hűvös, szellős, száraz helyek alkalmasak. Ügyeljünk arra, hogy ne tartsuk meleg, párás helyen az öntöttvas szalonnasütőnket, mert ilyen körülmények között könnyen elindulhat a rozsdaképződés.

Tipp: pihend ki a hét fáradalmait egy jó szalonnasütés után egy  minőségi napozóágyan.

Kínálatunkban a Perfect Home szalonnasütőit találhatja meg.