Forrólevegős fritőz

A forrólevegős fritőzök, air fryerek aranykorát éljük. Szinte minden háztartásban van már egy ilyen praktikus készülék, ha nincs, akkor pedig vágynak rá, hogy legyen. Zsírmentes sütés, egészségesebb ételek, tiszta és gyors ételkészítés jellemzi a használatukat. A kávéfőzők, kávédarálók és egyéb háztartási gépek mellett a Profibarkács webáruházban többféle forrólevegős fritőzt is kínálunk Önnek, eltérő teljesítménnyel, űrtartalommal, extra funkciókkal.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
19 790 Ft - 47 190 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
9 termék
9 termék

Forrólevegős fritőzök, air fryerek működése

A forrólevegős fritőzökben elkerülhető a zsiradék használata, vagy minimálisra csökkenthető az ételek készítésénél. Az étel a befújt forró levegővel érintkezik, és a levegő cirkulálásának köszönhetően egyenletesen megsül. Nem lesz olajszag a konyhában, és az ételek is egészségesebbek lehetnek a használatukkal. A készülékek beállítható hőfokkal rendelkeznek, ez mindig az adott ételtípushoz állítható. Ha időzítő is van rajta, akkor biztos, hogy a megfelelő ideig készül az étel, nem feledkezhetünk meg róla.

A forrólevegős fritőzöknél lényegében egy erős fűtőelem a gép belsejében lévő levegőt a kívánt hőfokra melegíti, majd ventilátor segítségével áramoltatja, keringteti odabent. Az étel hamar, alaposan és egyenletesen sül át, nem ázik az olajban, mint a bő olajban sütés esetén.

fritőz

Forrólevegős fritőzök űrtartalma

Fontos szempont forrólevegős fritőz vásárlása előtt, hogy általában hány főre kell ételt készíteni benne. A kisebb fritőzök 2,4 l körüli kosárral, míg a legnagyobbak akár 5,2 literes kosárral is rendelkezhetnek. Ez alapján könnyű választani, hogy egy kisebb, 1-2-3 fős háztartásban fogja használni, vagy több személyre kell sütni egyszerre és kell a nagyobb, 5 liter körüli kosaras.

A forrólevegős fritőzök belső tála és kosara tapadásmentes bevonattal rendelkeznek, és mosogatógépben moshatók. Ez jelentősen megkönnyíti a napi házimunkát, nem kell súrolni, áztatni használat után a fritőz belsejét.

 

Forrólevegős fritőzök alkalmazási lehetőségei

Sokféle ételt készíthet el forrólevegős fritőzben, air fryerben. Felhasználási lehetőségeinek csak a fantázia szab határt. A mindennapi gyakorlatban a leginkább előforduló ételek, alapanyagok, melyek készíthetőek fritőzben:

 • grill ételek, grill húsok
 • panírozott zöldségek, húsok
 • tengeri herkentyűk
 • hasábburgonya
 • egyes sütemények, tészták
 • egytálételek
 • fasirtok, sült húsok, halak

Ha süteményt, tésztát készítene a fritőzben, egy robotgép segítségére lesz a tészta elkészítésében.

Forrólevegős fritőzök olaj nélkül?

Vannak fogások, melyekhez ajánlott 1evőkanál olajat adni, hogy a gép belsejében keringő forró levegő ne szárítsa ki a benne lévő ételt, hanem puha, szaftos maradjon a végére. Ha egy evőkanál olajjal használja például 1-1 sült hús vagy sült burgonya elkészítésénél, akkor is 90-95%-kal csökkent olajfelhasználást eredményez egy hagyományos fritőzhöz viszonyítva. Elegendő lehet az is, ha jó minőségű olajpermettel megpermetezi a fritőzben készítendő ételt. Az ételei nem csupán egészségesebbek, de színvonalasabbak és ízletesebbek is lehetnek. Sokan egy életmódváltás kapcsán váltanak át forrólevegős fritőz használatára, és nem is értik, eddig hogyan élhettek nélküle?

 

A forrólevegős fritőzök paraméterei

A fritőzök eltérő teljesítménnyel és eltérő űrtartalommal kerülnek forgalomba, de az extrák tárháza sem ugyanaz minden készüléknél. Kínálatunkban már a legjobb árban lévő LUND forrólevegős fritőz is rendelkezik az alábbi paraméterekkel:

 • 1300 W-os multifunkcionális forró levegős sütő, zsír nélkül használható. Digitális LED érintőpanel 7 programmal, gyors felfűtéssel és egyenletes hőelosztással. A hőmérséklet és idő tetszés szerinti szabályozása 200 C fokig, illetve 60 perces időtartamig. 3,2 literes tál, 2,4 literes kosár, mindegyik mosogatógépben mosható, tapadásmentes bevonatú. Túlmelegedés elleni védelemmel ellátva, ellenőrző lámpával, 1 méteres kábellel.
 • Gyors felfűtés és egyenletes hőelosztás
 • A hőmérséklet (80-200 °C) és az idő (0-60 perc) intuitív szabályozása
 • Digitális LED érintőpanel
 • 7 program
 • Ellenőrző lámpa
 • Túlmelegedés elleni védelem
 • A fogantyú kettős reteszelése megakadályozza, hogy a kosár leváljon a tálról

 

A legdrágább, 1800 W-os, 5,2 literes készülék mindent tud, ami az előbbi felsorolásban benne van, de nagyobb, értelemszerűen a teljesítménye is magasabb és még serpenyő, tepsi, ételosztó is jár hozzá szettben! Nagyobb mennyiségű ételek készítésére is kiválóan alkalmas ez a forrólevegős fritőz.

 

 

Forrólevegős fritőzök a Profibarkácson

Webáruházunk a szerszámok, gépek, barkácseszközök mellett a kerti gépek, kerti szerszámok és egyre több háztartási gép, berendezés megrendelését is lehetővé teszi, házhozszállítással, kiváló árakon!

A forrólevegős fritőzök között a lengyel LUND termékek elkötelezettjei vagyunk, a gyártó megbízható háztartási gépeket és készülékeket kínál Önnek, amelyek az életét kényelmesebbé és kiszámíthatóvá teszik a mindennapokban. A jó minőséget és a modern dizájnt megfizethető áron kapja a termékei megvásárlásával. Turmixok, vízforralók, felmosók, fritőzök, robotgépek és számos nélkülözhetetlen konyhai készülék széles választékából minden vásárló megtalálja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelőt.

Regisztráljon, rendelje meg és élvezze az egészségesebb, mégis ízletes ételek előnyeit minden nap!

 

Gyakori kérdések a forrólevegős fritőzökkel kapcsolatban

 

A LUND fritőzök mosogatógépben moshatók?

A fritőz belső részei, melyek az étellel érintkeznek, mosogatógépben moshatók.

A forrólevegős fritőzben lehet pizzát sütni?

Igen, többféle étel elkészítésére is alkalmasak.

A LUND forrólevegős fritőzök milyen hosszú kábellel rendelkeznek?

1 méteres kábellel.