H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Hőlégfúvó

Egy jó minőségű hőlégfúvó akár barkácsoláshoz vagy sokféle ipari munkálathoz hasznos eszköz lehet, hiszen nagy segítség hőre száradó anyagokhoz vagy éppen javításhoz, de ezentúl még rengeteg felhasználási formája van. Külsőre sokszor hasonlítják a hajszárítóhoz, ami nem is akkora tévedés, hiszen működési elve hasonló, annyi a különbség hogy ezek a gépek sokkal melegebb levegőt áramoltatnak az adott térbe és könnyebben tudjuk koncentráltan használni.

 

Ha valamilyen ipari munkát végzünk, vagy csak egyszerűen szeretünk barkácsolni akkor célszerű a csavarhúzó és egyéb szerszámaink mellé beszerezni egy ilyet. Weboldalunkon pedig a többféle modell mellett különféle tartozékokat is megtalálhat, legyen szó fúvókákról vagy csak hőmérőről eszközünkhöz, de találhatunk különböző eszköz rögzítőkkel és a hegesztéshez hegesztő pálcát is akár.

 

Mire jó a hőlégfúvó?

Elsősorban el kell mondanunk, hogy, léteznek nagy ipari és mezőgazdasági felhasználásra alkalmas modellek és vannak a kézi modellek. Ezek az eszközök forró levegő kibocsátására alkalmasak, és mivel ezt a hőt tartósan képesek megtartani ezért rendkívül praktikus felszerelésnek bizonyulnak, ha szárítás olvasztás vagy anyagok formázása célunk. Persze ezek a gépek is fokozott figyelmet igényelnek, hiszen 20°C-700°C közötti hőmérsékleten mozog a teljesítménye így az égési sérülés veszélye igen magas, ezért mindenképpen gondoskodjunk megfelelő védő felszerelésekről.

 

Elektromos hőlégfúvó

Mint ahogy nevében is szerepel, ez a gépet hálózatra kell kötnünk működtetéséhez ezáltal csak adott távolságban tudjuk használni majd. Előnye hogy bármeddig képes a folyamatos és egyenletes működésre, így ha nagyobb munkáknál hosszabb ideig kell üzemeltetni nem probléma neki. A kézi modellek rendkívül kényelmesek, hiszen a gyártók figyeltek a markolat kialakítására és különféle praktikumokkal látták el a még komfortosabb fogásért, ami ezáltal megkönnyíti a munkát.

Ugyancsak a munka megkönnyebbítése hogy az eszközök súlya sem megterhelő, így ha több órán át kell tatanunk sem fáradunk el és mellette az kezelő panelek egyszerű kezelhetősége is nagy segítség lesz bármilyen munka során.

 

Akkus hőlégfúvó

Egyértelmű hogy ezek az eszközök akkor lesznek a legjobb választások, ha olyan munkát végeznénk ahol nem megoldható a hálózati csatlakozás vagy nagy mozgásteret igényel az adott munka és a vezeték pedig csak zavaró lenne közben. A hátránya pedig csupán csak annyi hogy nem lehet vele huzamosabb ideig dolgozni, hiszen az akkumulátor lemerül egy idő után, de így is képes annyi ideig használatban lenni, hogy azalatt nyugodtan dolgozhatunk, majd ha merül, csak feltesszük tölteni és addig is dolgozhatunk máson vagy csak pihennünk egyet.

A munkavédelmi eszközök használata és a használati útmutatók értelmezése is nagyon fontos, emelet ennél a típusnál még arra is nagyon figyelni kell, hogy alkalmazzuk a töltésre vonatkozó szabályokat, hiszen ezzel hosszú életet biztosíthatunk gépünknek.

 

Mire használhatunk egy hőlégfúvót

  • Olvasztás: Sok minden tudunk ezzel az eszközzel olvasztani és nem csak a jégről beszélünk akár festéket, ragasztót gittet, gyantát vagy viaszt is olvaszthatunk ezzel az eszközzel a megfagyott víz mellet még akár fafestéket vagy matrica ragasztót is olvaszthatunk vele ezáltal megkönnyítve azok eltávolítását.
  • Szárítás: Itt nem a hajszárításra gondolunk, arra ott van az arra kitalált gép is, hanem például magas hőfokon száradó festékkel ragasztók vagy akár csak az autók gumiszőnyegeinek gyors szárítására is alkalmas eszközöknek bizonyul.
  • Formázás: Ezalatt arra gondolunk, hogy sok féle anyag hőkezelés hasítására könnyedén formálható például fémek vagy faanyagú tárgyak és különféle csövek hajlítása az eszköz bevetése után gyerekjáték lesz.
  • Hegesztés, forrasztás: Ezek a gépek, képesek akkora hőt továbbítani, amik megolvasztják a fémet és ezáltal erős kötéseket lehet létrehozni.
  • Fóliázás: Ezzel az eszközzel könnyedén és alaposan befóliázhatunk szinte bármit, de hasonlóan például a villanyszereléskor a zsugor tömlőt is ezzel a zsugorító technikával alakítják ki, ezáltal könnyedén tehetjük vízállóval tárgyainkat. A PVC fóliák felhelyezéséhez pedig elengedhetetlen eszköznek számít.
  • Egyéb: Van, aki sütemény készítéshez használja úgy, hogy ezzel pirítja meg a tetejét, de akár más ételeknél is alkalmazható. Még az állatorvosoknál is hasznos eszköznek bizonyul, amikor pata vagy karom sterilizálásra van szükség. És még sok egyéb tevékenységhez használhatjuk, ennek csak a képzeletünk szab határt.

Mindent összevetve ezek a hőlégfúvó gépek multifunkcionálisak, hiszen annyi mindenhez tudjuk használni, éppen ezért mindenképpen jó befektetés lehet mindenki számára. Csak annyi a dolga hogy ellátogat webshoppunkba és kiválasztja a legideálisabb modellt az ön számára, majd pár kattintással leadhatja rendelését, amit mi a lehető leggyorsabban csomagolunk és szállítjuk, hogy minél hamarabb használatba vehesse ezt a remek gépet.

Ha pedig kérdése lenne a kiválasztott modellel kapcsolatban vagy csak a választásban kérne, segítséget hívja ügyfélszolgálatunk vagy látogasson el Debreceni üzletünkbe, munkatársaink mindenben segítenek majd. És szerencsére rengeteg profi márkával találkozhat nálunk, mint például Steinel, Graphite, YATO, Einhell, Hecht, Wagner, Furno, Aeg vagy különféle Extol modellek közül kedvére válogathat, persze mindezt barkács áron kínáljuk önnek, különféle garanciákkal itt nálunk a profibarkacs.hu-n.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!