Betonkeverő gép

A betonkeverő gépek nélkül elképzelhetetlen egy építkezés, hiszen fontos, hogy folyamatosan, gyorsan és jó minőségben rendelkezésre álljon az egyik legfontosabb építőanyag, a beton. Betonkeverőre akkor is szükség lehet, ha csak felújítás zajlik, vagy éppen járda betonozás, kapubeálló, netán kerítés építés. Éppen ezért az olcsóbb, egyszerűbb típusokat ezermesterek, háztartások is szívesen tartják a garázsban, fészerben, a drágább, nagyobb dobbal, teljesítménnyel felvértezett gépek pedig alap berendezések egy építőipari vállalkozás esetén.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
87 990 Ft - 589 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Betonkeverő felépítése

A betonkeverő berendezéseknek van egy dob része, ebben készül a beton. Benne egy keverőlapát végzi a dolgát, melynek fordulatszáma attól függ, milyen teljesítményű a betonkeverő. A keverőlapát mozgását a motor biztosítja. Fontos részét képezi a kiöntőkerék is, mely segítségével különböző pozíciókba állítható a gép. Ezek a pozíciók:

  • etető: töltéshez alkalmas pozíció
  • keveréshez
  • kiöntéshez

A keverőgép egy talpas lábon áll, és van két kereke, melyen tudjuk mozgatni. A gép felépítése, működése nem bonyolult, de óriási segítség minden betonozási munkánál.

Betonkeverő gép

Betonkeverő gép típusai

Két fő típus van forgalomban, a szabadon ejtő és a kényszerevő betonkeverő gépek.

1/ Szabadon ejtő vagy gravitációs betonkeverő: ez a klasszikus típus, amit a legtöbb építkezésen, betonozásnál látni lehet, a forgó keverődob egy nyílással rendelkezik, melyen beletöltik a keverni kívánt anyagokat és a kész beton is ezen keresztül üríthető. Könnyen mozgatható, legtöbbször 60 kg körüli berendezések.

2/ Kényszerevő: nagy keverési hatékonysággal bírnak, ezeket inkább professzionális felhasználásra, építőipari cégek, vállalkozások választják. Két fajtája van forgalomban, a teknős, amelynél henger formájú a keverőedény rész, a másik a tányéros típus. Forgótányéros esetén a tányér is forog és az ürítés középen történik, az állótányérosnál a tányér szélén történik az ürítés.

Az optimális betonkeverő gép kiválasztása

A megfelelő paraméterekkel rendelkező gép kiválasztásánál három fontos szempontot kell figyelembe venni. Az egyik a teljesítmény, ami a hajtást biztosítja, a másik a dob térfogata, a harmadik az ár. Ezek legjobb kombinációját kell megtalálni az adott felhasználási igényhez.

A meghajtást tekintve minél erősebb a betonkeverő berendezés, annál jobb. A teljesítmény szerint jellemzően 600-1000 W között vannak a gépek, ezek a mérettel egyenes arányosságban vannak. Az sem mindegy, hogy 230 vagy 380 Voltra van -e szüksége a gépnek, nagyobb kapacitás esetén előnyösebb, ha a feszültség 380 V.

Az, hogy hány liter kapacitású a dob, fontos tényező, hiszen egyszerre annyi anyagot lehet vele megkevertetni. Ház körüli munkáknál, kisebb betonozási tevékenységeknél elegendő lehet egy 80-120 literes, ha gyakrabban és vagy/nagyobb munkákhoz kell a folyamatos beton utánpótlást biztosítani, ettől nagyobbat érdemes venni, legalább 180-200 literest.

A Profibarkács webáruházban egy másik rendkívül hasznos berendezést is beszerezhet a betonozási munkákhoz, ez nem más, mint a betonsimító. A már kissé szilárd, de még friss beton simítására remekül használhatók ezek a rotoros betonsimító gépek. Magát a simítást az eszköz „simítótányérjával” végezheti, a végleges betonfelületet pedig a glett lapáttal készítheti el. A rotoros géppel történő betonsimítás során megkeményedik a beton és a munka közben a felületkeményítő adalékokat is bedolgozhatja a betonba. További előny, hogy nem lesz szüksége aljzatkiegyenlítő anyagokra, így hosszú távon nem csak időt, de pénzt is spórolhat egy ilyen eszköz használatával.

Miért fontos, hogy egy neves gyártók betonkeverőjét válassza?

A betonkeverő gép tipikusan olyan berendezés, melyet maximum egyszer vásárol meg az ember, és fontos, hogy akár 5-10 év múlva is kifogástalanul működjön. Az ismert gyártók keverőgépei erőteljes felépítésűek, strapabíróak, ellenállnak akár az időjárás akár a zord építési körülményeknek. A legfontosabb részeik erős öntvényből készülnek, a masszív kerekek és vontatható vázszerkezet biztosítja a problémamentes mozgatásukat, stabil helyzetüket. A minőségi típusoknál a motor védelme is biztosított, nehogy víz érhesse. Az elektromos részek kettős szigeteléssel rendelkeznek a biztonságos kezelés érdekében. A nagy átmérőjű masszív kezelőkerekeknek köszönhetően könnyű a megfelelő pozícióba fordítani.

Webáruházunkban Scheppach, Hecht, Agro-wikt gyártmányú betonkeverőket forgalmazunk, melyek űrtartalmuk-teljesítményük függvényében akár a lakossági akár a professzionális felhasználás igényeinek is megfelelnek. Szinte nincs olyan építőipari gép, ami ne lenne a Profibarkácson!

 

Betonkeverő gépek a Profibarkácstól

Webáruházunk kínálatában több, mint 1 tucat betonkeverő gépet kínálunk, melyek közül a kisebbek akár 90 ezer forintért megrendelhetőek. Már ezzel is tökéletes betont keverhet járdaépítéshez, kapubeálló betonozáshoz vagy bármilyen ház körüli betonozási munkákhoz. Minden szerszám, gép esetében, melyeket forgalmazunk, törekszünk, hogy kiváló minőséghez juttassuk vásárlóinkat. Ezért dolgozunk a legnagyobb gyártókkal, tudjuk, hogy a vásárlói bizalom hosszú távon csak így nyerhető el.

Rendelje meg betonkeverő gépét webáruházunkból, egy lépést sem kell mennie, hiszen házhoz szállítjuk ezt a méretes építőipari eszközt. Ha szívesen olvasna érdekes bejegyzéseket barkácsolással, ház körüli munkákkal, kerti munkákkal és egyéb színes témákkal foglalkozó bejegyzéseket, látogassa meg a Profibarkács blogját!

 

Betonkeverő géppel kapcsolatos kérdések

Ház körüli munkákhoz rendelnék betonkeverő gépet. Évi 1-2 alkalommal lenne használatban. Melyiket ajánlják?

A Hecht 120 literes betonkeverője tökéletes lesz ilyen igénybevételhez.

200 literes folyamatos beton utánpótláshoz melyik gépet rendeljük meg?

Agro-wikt BWA 320 betonkeverőjét ajánljuk, kiváló ár-érték arányú gép, 200 literes kapacitással.

Van olyan betonkeverőjük, amelynek a motorja kettős hűtésű?

A Scheppach betonkeverői megfelelnek ennek az elvárásnak.