Kategóriák
  Szűrés
  Ár
  2 690 Ft - 37 990 Ft
  Márka
  (1)
  (1)
  Termék státusza
  Kategóriák
  Hírlevél
  TOP termékek
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Fizetési megoldás
  Vásárlóink mondták

  Termékajánló

  Csákány


  A kertészkedőknek, építőiparban, bányászatban tevékenykedőknek nélkülözhetetlen szerszáma a csákány. Fagyökerek kiszedéséhez, kövek kiemeléséhez, eltemetett betondarabok kiszedéséhez, kőszén lefejtéséhez hatékony segítség. Egy-egy jó minőségű szerszám akár 30-40 évig is kiszolgálhatja a tulajdonosát, ezért nem érdemes rajta spórolni. Van amelyiket nyéllel lehet megvásárolni, van amelyiket nyél nélkül. Egy biztonságos és minőségi darab minden kertes háznál megtalálható kell legyen, és talán kevesen tudják, de tűzoltóknál is megtalálható tartozék.


  Sorrend:

  Debreceni bolti készlet:
  3 db
  Debreceni bolti készlet:
  7 db
  Debreceni bolti készlet:
  4 db
  Debreceni bolti készlet:
  0 db
  Debreceni bolti készlet:
  0 db
  Ingyenes házhozszállítás

  Ezt a terméket ingyen szállítjuk Neked, az alábbi feltételek mellett:

  Csomagpontba: 5.000 Ft felett és 5 kg alatti termékek esetén

  Futárral: 30.000 Ft felett és 30 kg alatti termékek esetén


  Sorrend:

  Mi is az a csákány?

  Egy 15-20 cm hosszú, enyhén görbített hegyes ék, melynek a vastagabb végén kapalyuk van a nyél számára. A kőzet ledolgozására szolgáló szerszám, a kőszénbányászatban nélkülözhetetlen, ezzel a szerszámmal kell a kőszéntelepbe bevágni a rést, hogy utána a szenet nagyobb darabokban lefejteni lehessen. Létezik úgynevezett kettős csákány is, melynek egyik vége hegyes, a másik pedig a nyéllel keresztben álló éles ék alakú. A malomkövek élesítésére is használják ezeket a szerszámokat, melyek a legkeményebb acélból készültek és rövid a nyelük. A kerttulajdonosok, kertészkedők is gyakran használják, mikor felássák a kertet, és nagyobb, kemény rögös, köves földbe botlanak, segítségével könnyen kiszedhetik. Ugyanez a helyzet építkezéseken, alap ásásnál vagy régi beton, járda felszedésénél is rendkívül hasznos kéziszerszám. Léteznek jégcsákányok is, meredekebb szakaszokon a hóba vagy jégbe mélyesztve bele lehet kapaszkodni, egy kicsúszás esetén fékezni képes a csúszást.

  A csákányok nyele

  A nyele lehet fából, például bükkfa, ébenfa, mogyorófa, tölgyfa esetleg fenyő, lehet kovácsolt acélból, de akár üvegszállal erősített kompozit is. Ha fanyelű szerszámot választ, akkor ügyeljen arra, hogy a nyél sima legyen és a fája ne legyen repedt. A jó nyél szívós, rugalmas, meleg tapintású fából készül, igen jó nyélnek való a mogyoró fája. Sok márkás szerszámnak cserélhető nyele van, így elegendő egy jó nyelet beszerezni, aztán a munkavégzéstől függően a szerszám fejét cserélni. A tűzoltók felszerelésénél is megtalálhatóak a csákányok, esetleg balták, de manapság találni a piacon úgynevezett bontóbaltát is, ami egy speciális tűzoltó tartozék. Multifunkciós szerszám, alkalmas baltának, csákánynak, lemezek felszakítására, szöghúzónak, kapocskulcsnak.

  A csákányok különbségei

  Az egyes szerszámok eltérhetnek a nyelük anyagában, a súlyukban, hosszúságukban, a fej kialakításában. Létezik olyan gyártmány, melynek mindkét vége hegyes, de leggyakrabban az egyik végük hegyes, a másik végük szélesebb és laposabb, ez utóbbi variációk számtalan kivitelben elérhetők. A fej kialakítás szerint hegyes-lapos vagy kereszt-lapos típusoknak nevezik ezeket. A fej anyaga leggyakrabban kovácsoltvas acél vagy karbonacél. A legtöbb szerszám esetében a súlyuk 2-3 kg között mozog. Vannak fix nyelű darabok, melyeknek nyele nem levehető, egyes felhasználók ezeket kedvelik, mert nagyobb lendítés esetén is biztosak lehetnek benne, hogy nem repül el a feje. Mások a fa nyelet kedvelik, melyet használat előtt gyakran be is áztatnak, hogy kellően beledagadjon a nyél a fejbe. 

  Vannak olyan munkák, amiket érdemes gépekkel végezni, mert sok időt és energiát megspórolhatunk. ilyen hasznos gép a kerti munkákhoz például az ágaprító.

   

  A csákányok alkalmazása a kertben

  Földmunkák esetén alap szükséglet egy jó csákány, mint ahogy egy minőségi ásó vagy egy lapát. A kert felásása kertészkedés, növényültetés, kerti tó, medence építés, térkövezés céljából tartogathat meglepetéseket. A talaj lehet kemény, rögös, köves, sziklás, sőt sok esetben építési törmelékkel tele. Egy megfelelő célszerszámmal ezek könnyedén kiszedhetők, a hegyes és a lapos végüknek is megvan a maga funkciója.

  Rezgéselnyelő csákányok

  Egyes szerszámok rezgéscsillapító kialakítással bírnak, mely minimalizálja a szerszám használata folyamán felmerülő rezgéseket, ezzel csökkentve a sérülés lehetőségét és komfortosabbá téve a munkavégzést. A rezgések akár 50 százalékát is elnyelik, ami által sokkal védettebb a kéz és a csukló. Nem számít milyen erősen üt a szerszámmal, az ütés stabil lesz annak ellenére, hogy a legkisebb terhelést méri az Ön kezére, csuklójára.

  Csákányok rendelése a Profibarkácstól házhozszállítással!

  Természetesen, mint minden más szerszám esetén, a csákányok vásárlásában is számíthat ránk. Vorel, Topex, Hecht, Fiskars gyártmányú termékek nagyszerű árakon rendelhetők meg webáruházunkban. Ez a kéziszerszám nem helyettesíthető mással, földmunkák esetén, bányászatban alap szükséglet. Mindenki megtalálja az ideális darabot, a nyél anyaga, a fej kialakítás, a súly, hossz szerint. Ha gyakran kell ezt a kéziszerszámot használnia, a kéz és csukló védelmében érdemes rezgéselnyelőt választania és a markolat is fontos, hogy stabil fogást biztosítson minden körülmények között.

  Nem lesz gond, hogy kertet ás, alapot ás és belebotlik valami nem odaillőbe. Egy jó minőségű csákánnyal könnyedén eltávolíthatja, ráadásul a szerszám akár évtizedekig is kiszolgálja felmerülő igényeit.

   

  Gyakran felmerülő kérdések

   

  A Hecht 91 cm-es csákányának nyele milyen anyagból van?

  Üvegszálasan erősített kompozit.

  Melyik csákányuk rezgécsillapítós?

  A Fiskars IsoCore például.

  A Topex csákánya milyen súlyú?

  2,5 kg.