Szállítógép, minidömper

Egy nagy teherbírású és minőségi szállítógép jó szolgálatot tesz, mikor nagy mennyiségű földet, homokot, kavicsot vagy egyéb anyagot kell egyik helyről a másikra eljuttatni. A szállítógépek benzinmotoros meghajtásúak és akár hernyótalpas kivitelben is kaphatók. Webáruházunkban a Scheppach, Hecht szállítógépei mellett tettük le a voksot, tudjuk, hogy ezekben Ön sem fog csalódni, hű és megbízható társai lesznek a mindennapos munkában. Webáruházunkban más, egyéb építőipari gépet is megrendelhet, melyek lehetővé teszik a napi feladatok hatékony és színvonalas ellátását.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
629 990 Ft - 1 199 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Építőipari és egyéb szállítógép alkalmazási területe

A szállítógépekkel kapcsolatban sokan arra gondolnak, hogy elsősorban építőipari munkáknál szükségesek, hiszen gyakran kell építőanyagot, követ, homokot, kavicsot vagy törmeléket egyik pontból a másikba szállítani. Ugyanakkor a szállítógépek alkalmazási területe ennél jóval sokrétűbb. Gondoljunk csak az erdészetekre, a kertészetekre, mezőgazdasági telephelyekre. Ezeknél is naponta felmerül föld, fa, mulcs szállítási feladat. Ha nagy kertje, udvara van, ott is jelentősen könnyebbé válik a szállítás, ha szállítógéppel oldja meg például a felásott burgonya beszállítását a pincébe, vagy a trágya lejuttatását a kert végi veteményesbe. A hernyótalpas szállítógépek ráadásul kevésbé mély nyomot hagynak, mivel jobban eloszlik rajtuk a terhelés.

Szállítógépek kezelése

A szállítógépek kezelése nem nehéz feladat. A vezetőkaron lévő kapcsolókkal egyszerűen szabályozható a menetirány, a fék automatikusan aktiválódik a kuplungkar felengedésével, továbbá a konténer hidraulikus emelését segítő kar és a sebességváltó is közel van a kezelő személynek A gépek meghajtását általában eltérő erősségű benzinmotor biztosítja, és bár típustól függően vannak eltérések, de több száz kilogramm teherbírással rendelkeznek.

Szállítógép

Szállítógépek teljesítménye

A gyártók lóerőben adják meg a különböző szállítógépek teljesítményét, mely nagyjából 5-7 LE között mozog általában. A teherbírásuk 300-600 kg közé esik leggyakrabban, ezt vegye figyelembe, mikor a megfelelő típust kiválasztja. Nem mindegy milyen célra, milyen mennyiségű anyagok mozgatására szeretné használni.

Szállítógépek paraméterei

Vásárlás előtt az alábbi paramétereket, tulajdonságokat kell figyelembe venni:

  • motor teljesítmény, típus, hengerűrtartalom
  • váltó típusa
  • sebességfokozatok száma
  • előremeneti, hátrameneti sebesség mértéke
  • plató méretei
  • maximum terhelhetőség
  • váz anyaga, szállítógép felépítése
  • hernyótalp esetén a talp szélessége
  • fel lehet -e kiegészítőkkel szerelni? – pl. hólapát

 

Benzinmotoros vagy manuális szállítógépek

A benzines szállítógépek nagyon kényelmes és hatékony szállítási módot tesznek lehetővé, ráadásul könnyedén eljuttatnak A-ból B pontba akár több száz kg súlyú ömlesztett vagy szilárd anyagot is. Szállíthat velük földet, kavicsot, homokot, követ, térburkolatot, téglát, fát vagy füvet is. Széles körben elterjedt építkezéseknél, bontási és felújítási munkáknál, alapozásoknál. Mezőgazdasági, kertészeti, erdészeti felhasználásuk egyaránt jellemző. Előnyük nem csupán a nagyobb biztonság, de a nagyobb hatékonyság is a manuális szállítógépekhez képest. A Profibarkácson akár fűnyíró traktort is rendelhet, ha nagy a kertje, és a hagyományos fűnyírókkal sosem végezne.

Scheppach DP 4500 hernyótalpas szállítógép

A Profibarkács egyik kiemelt ajánlata a szállítógépek között a Sceppach DP 4500, mely akár 400 kg-ig ellátja a szállítási feladatokat még nehezített terepen is. Egyenetlen, csúszós, sáros terep nem akadály számára. Ideális berendezés föld, homok, sóder, kavics, kő, tégla, burkolatok vagy más építőanyagok, mezőgadasági anyagok szállítására is. Nem csak biztonságos a nehéz terepen, de a produktivitását növeli a hernyótalpas megoldás, a benzinmotoros kivitelezés. Emelkedő és lejtő sem akadály számára, ugyanakkor a széles talpak nem barázdáljak a talajt annyira, mint a keskenyebb kerekek. A gép nagyon könnyen kezelhető, ráadásul egy 5,6 LE-s Loncin motor hajtja, mely az egyik legkedveltebb és legmegbízhatóbb motornak számít.

 

Szállítógépek a Profibarkácson

A Profibarkácson Scheppach és Hecht szállítógépeket forgalmazunk különböző teherbírással, eltérő teljesítménnyel. Mindenféle építőipari, mezőgazdasági, ház körüli szállítási feladathoz vagy egy jó ajánlatunk. A szállítógépek kezelése könnyen elsajátítható, és számos munkafolyamatnál jól használhatók.

A Scheppach kezdetben fa megmunkálására, mezőgazdasági munkákhoz gyártottak munkagépeket, az egyik legelső termék kategóriájuk a körfűrész volt. Azóta a cég jóval több területen kínál szerszámokat, gépeket, kompresszorokat, generátorokat, vezeték nélküli gépeket, kerti-, barkács- és egyéb munkagépeket kiemelkedő ár-érték arányban. A vállalat a kiváló minőség mellett törekszik a használhatóságra, funkcionalitásra, praktikumra. Innovatív megoldásaival már több, mint 100 szabadalmi joggal rendelkeznek.

Gyakori kérdések szállítógép vásárlásával kapcsolatban

A Scheppach szállítógépeiben milyen motor van?

Loncin, az egyik legmegbízhatóbb típusú motor.

Ha nem akarom, hogy a kertben erős barázdás nyomot hagyjon a szállítógép, melyiket vegyem?

Legjobb választás egy hernyótalpas, mely nem hagy mély barázdát a talajon.

A Scheppach DP 3000 típust használhatom télen hólapátolásra?

Igen, hólapáttal is felszerelhető a szállítógép.