Drótháló, drótkerítés

A dróthálók, drótkerítések igen népszerűek az állattartó felhasználók körében, köszönhetően az egyszerű telepítésnek, a bővíthetőségnek, toldhatóságnak. Nem csak lakossági, de mezőgazdasági és ipari felhasználása is széleskörű. Horganyzott huzal alapanyagúak és műanyag bevonatúak is léteznek, a Profibarkács kínálatában több, mint fél száz különböző méretű, anyagú, vastagságú drótkerítés, drótháló közül rendelheti meg a céljainak legmegfelelőbb típust. Ha állattartási célra kerítene le egy részt a kertjében, a dróthálókon kívül tekintse meg kifutóinkat, ketreceinket háziállatok, haszonállatok számára!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 590 Ft - 112 250 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
53 termék
53 termék

Dróthálók, drótkerítések felhasználása

A drótkerítések mivel szétfonhatóak, könnyen szerelhetőek, egyszerűen toldhatóak, később szükség szerint bővíthetőek. Fizikálisan bezárják az adott területet, elzárják, amit kell, de mégis át lehet látni rajta, nem teljesen zárt formát öltenek. Sokoldalúan alkalmazzák a drótfonatokat, dróthálókat, például:

 • lakossági körben, családi házak, hétvégi házak, kertek
 • parkok
 • veszélyeztetett helyek (ne lépjenek be!)
 • sportlétesítmények,
 • ipari létesítmények, mezőgazdasági telepek kerítéseként egyaránt.

Kerítés dróthálóval, drótfonattal

A kerítések létesítésekor gyakran használják a különböző fajtájú dróthálókat. A drótkerítés oszlopait fémből, fából, betonból oldják meg. A fa oszlopok alját érdemes kissé megégetni vagy bekenni bitumennel, hogy ellenálljon a talajnedvességnek hosszú távon. A fém oszlopokat betonba érdemes ágyazni a stabilitás miatt. A telek sarkain elhelyezkedő oszlopokat ajánlott támasztó rudakkal erősíteni a dőlés ellen. Vezérdrótót alul és felül alkalmazzon, de lehet középen is, melynek a feszítését feszítőcsavarral végezheti, így később szükség esetén állítható a feszítés mértéke.

Ha szeretné a kerítésdrót, vagy drótfonat alját a talajba engedni, hogy a háziállatok ne bújhassanak át alatta, érdemes jó minőségű, műanyag bevonatos kerítésdrótót választani, ez nem fog rozsdásodni a talajban. Ezeknél inkább az UV sugárzásnak van erősen károsító hatása, bár, ha UV védelemmel is ellátott a PE bevonat, ettől sem kell tartani.


Dróthálók paraméterei

Drótfonat, drótháló, drótkerítés céljára azokat a huzalokat alkalmazzák, melyeknek a szakítószilárdsága kb. 350-600 N/nm körül van. Léteznek bevonatos é bevonat nélküli típusok is. A huzal anyaga szerint lehet:

 • horgany
 • aluhorgany- PVC
 • polietilén
 • horgany – PVC vagy PE
 • speciális festékkel bíró huzalok

A huzalok átmérője is sokféle lehet. Ez nagyban befolyásolja a drótkerítés erősségét. Minél vastagabb a huzal és minél jobb minőségű bevonat van rajta, annál kevésbé kell számítani a korrodációra. A dróthuzal alapvető védelmét a horganyozás biztosítja. A műanyaggal bevontak esetén nem biztos, hogy pontosan kiderül, hogy alatta milyen átmérővel bír az adott huzal, ugyanakkor esztétikusabbak, sőt akár színes (pl. zöld) bevonattal is vásárolhatók, jobban illeszkednek a kert összképéhez.

Milyen a jó drótkerítés?

Ez mindig a felhasználási céltól függ. Az átlagos 1-1,5 méteres magasságú dróthálók, kerítésdrótok házak, kertek, körbekerítésére, elkerítésére ajánlottak, a magasabbak főleg erdők, ipartelepek, mezőgazdasági telepek körbezárására terjedtek el. Mezőgazdasági területekhez találkozhat a kínálatban az úgynevezett vadhálókkal is, melyek ismertetőjele, hogy lyukkiosztásuk alul sűrűbb, felül ritkább, így a kisebb testű állatok átjárása is korlátozva van. Fontos, hogy az adott célnak megfelelő legyen a huzal vastagsága és a lyukkiosztása. Például a vékony huzalos dróthálók megfelelnek baromfiudvar lerekesztésére, de telkek közötti elválasztó kerítésnek már nem ajánlottak. Alapvetően eldöntendő választáskor, hogy milyen huzalvastagság, és milyen alapanyag, bevonat, amit Ön keres. A fonatok mérete sem elhanyagolható, -e szerint is több típus létezik.

A drótkerítések vastagsága, magassága, kockák mérete

A horganyzott drótkerítések huzalvastagsága 1,8-3,1 mm között mozog általában. Magasságuk 100/120/150/180/200 cm szokott lenni, felhasználási céltól függően meg lehet találni az optimális fajtát. A kockák mérete 20*20, 45*45,55*55,65*65 mm, illetve ezekhez közeli értékek leggyakrabban.

A műanyaggal bevont dróthálók leggyakrabban 1,8-2,5 mm közötti huzalvastagsággal bírnak, magasságuk 100/120/150/180/200 cm közötti lehet, kockaméretük pedig 45*45 vagy 55*55 mm.

Dróthálók, kerítésdrótok típusai

 • műanyag bevonatos fonatok
 • kiváló minőségű drótfonatok
 • vadvédelmi háló
 • hatszögletű hálók

A műanyag bevonatos fonat abban különbözik a hagyományos dróthálótól, hogy az alapanyaga horganyzott huzal PVC bevonattal, esetleg UV álló PVC bevonattal. A műanyag bevonat egy plusz védelem, így erősebben ellenáll az időjárás viszontagságainak. A legelterjedtebb kerítés a hagyományos drótháló, amely különböző magasságokban készülhet, többféle huzalvastagsággal és szemmérettel. A normál drótfonat 65x65-ös szemmérettel bír. A vadháló horganyzott huzalból készült kerítés, melynek alsó és felső vízszintes szálai vastagabbak, így külön vezérdrót nem előírás hozzá.  Készülhet csomózott és ponthegesztett típusban egyaránt. A csirkeháló vékony huzalból készült fonat, hatszögletű szemekkel. A szemméret legtöbbször 13x13, 25x25 és 32x32 mm, a huzalvastagság általában 0,6mm-0,8mm-ig, lehet horganyzott vagy műanyag bevonatos.

Drótkerítés

Dróthálóját, drótkerítését rendelje a Profibarkácstól!

Webáruházunkban széleskörű választékot talál dróthálókból, drótkerítésekből, bármi is a felhasználási célja. A legjobb minőségű termékeket találja meg a Nature gyártótól, akár baromfiudvart kerítene le, akár telek, telephely elkerítésére alkalmazná, bőven van választási lehetőség.

Ha a lekerítés mellett egyéb kertépítési eszközökre is szüksége lenne, nézzen körbe webáruházunkban, és rendeljen meg mindent egyszerre! Ha rendelésnél elvégzi a regisztrációt is, a továbbiakban minden vásárlásánál megilletik Önt a törzsvásárlóknak járó kedvezmények.

 

Gyakori kérdések drótháló vásárlásával kapcsolatban

 

Csirkehálónak melyik dróthálót rendeljem meg?

A Nature Hexa galvanizált drótkerítés megfelelő erre a célra, több méretben is rendelhető.

A drótkerítést érdemes lefesteni?

Amíg nem korrodálódott, nincs értelme, le fogja dobni a festéket.

Ha talajba is leásnám a dróthálót, melyiket vegyem?

Érdemes műanyag bevonatost választani, hogy ellenállóbb legyen a talajnedvességgel szemben.