Csapszegkiütő

A Profibarkácson közel 20 féle csapszeg kiütő vagy csapszeg kiütő készlet közül választhatja ki és rendelheti meg a legideálisabbat. Ezek a kéziszerszámok a vésők kategórián belül találhatók, az eltérő gyártói elnevezéseknek köszönhetően stiftkiütőként is találkozhat velük. Funckiójuk a furatok tartalmának, mint például a csapszegeknek a kiütése. A készletek kimondottan praktikusak, hiszen több átmérőjű kiütőt is tartalmaznak.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
490 Ft - 10 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

Csapszegkiütők anyaga

A legtöbb, jó minőségű csapszegkiütő szerszám króm-vanádium vagy króm-molibdén alapanyagokból készül, esetleg bevonatos szárral. A legmodernebbek króm-molibdén, a hagyományosak króm-vanádium alapúak. Az acél a vas legfontosabb ötvözete. Fő ötvöző eleme a szén, de ötvözőként sok más elem is elterjedt. A szén és más elemek növelik az acél szilárdságát, egyben csökkentik képlékenységét. Eltérő fajtájú és mennyiségű ötvözőkkel az acél olyan tulajdonságait lehet megváltoztatni, mint a keménység, rugalmasság, hajlékonyság, szilárdság, hőállóság, savállóság, korróziómentesség.

  • króm- vanádium: CrV, a hétköznapi nyelvben krovának is nevezik. Az ilyen anyagból készült szerszámok kiváló kopásállósággal és szívóssággal bírnak, elég szilárdak és ellenállóak az ütésekkel szemben.
  • króm-molibdén: CrMo, ezt röviden kromonak is hívják. Az így készült szerszámok tartósak és ellenállóak, ugyanakkor rugalmasabbak is.

Csapszegkiütők a Profibarkácson

Webáruházunk Yato, Neo, Topex, Extol stiftkiütőket forgalmaz, melyek kiváló minőséget képviselnek. A Topexet inkább barkácsolóknak, ezermestereknek ajánljuk, de a Neo termékeit akár mindennapi felhasználásra, szakembereknek is, hiszen a Neo professzionális igények kielégítésére is képes.

A csapszegkiütőt megrendelheti egymagában is, de ár-érték arányban jobban megéri készletben vásárolni. A készletek között is többféle típus található. Van, amelyik több méretet tartalmaz csapszegkiütőből és olyan készletünk is van, ami nem csak ezt a kéziszerszámot rejti, de lyukasztó, pontozó, véső kéziszerszámokat is. Ezek már többféle munkánál képesek hatékony segítséget nyújtani Önnek, ráadásul, ha több méretű stiftkiütője van, nem lehet probléma a csapszegek eltérő mérete sem.

A csapszegkiütők szerepe a csapszegek eltávolításánál

A csapszegek speciális rögzítőelemek, jellemzően hengeres alakúak. Eltérő méretekben és alakkal is készülhetnek. Méreteiket egyébként és alakjukat MSZ EN szabvány írja elő. Anyaguk acél. Rendkívül széles körben alkalmazzák, hevederek, rudak, lánctagok, vonórudak csuklós kötéseinek lérehozására, görgők, futókerekek vagy karok tengelyeiként is.

A csapszeg lehet fej nélküli furatos és fejes egyaránt. A fej nélküli furatosnak a két végén, míg a fejes furatosnak az egyik végén lévő furaton, a kimozdulás ellen sasszeget kell áthúzni. Ennek a szárát elhajlítva megakadályozható a kiesése. A fejes csapszeg lehet kis és nagy fejjel rendelkező, szereléskor csak egyirányban helyezhető el. A menetes csapszeg csavaranyával és alátéttel főként gépalkatrészek összekötésére alkalmas.

Csapszegek alkalmazása

Géprészek legegyszerűbb és legolcsóbb kötőelemeiként tartják számon a csapszegeket. Ezeket az elemeket laza és szilárd kötésekre is alkalmazzák, csuklók csapjainak, vezető-központosító elemeknek, túlterhelés elleni biztosítóelemeknek. A csapszegek alakjuknál fogva létesítenek kötést, ezért alakzáró kötőelemeknek is hívják.  A csapszegek legtöbbször laza kötést adnak, az oldalirányú elmozdulás, kicsúszás megakadályozására sasszeggel, rögzítő gyűrűvel vagy keresztirányúszeggel vannak biztosítva. A csapszegeket leginkább csuklós kötéseknél alkalmazzák, az egyik elem mozgó, a másik pedig általában mereven kapcsolódik a csapszegekhez.

 

Tipp: Műhelye rendbentartásához válasszon kiváló minőségi takarító- és porszívógépet.

A csapszegek és szerelésük, a csapszegkiütők jelentősége

A csapszegekkel rögzítés az egyszerűen oldható kötések közé tartozik, főként egyszerűbb, speciális szerelést nem igénylő helyeken ajánlott. A csapszeges rögzítéshez, szereléshez nem szükséges sok szerszám. Főként lakatosipari szerszámok kellenek, kalapácsok, kiütők és fogók.  A helyzet akkor nehezebb, ha a csapszegek oldása nehézkes, szoros az illesztés vagy a korrózió elváltozásokat okozott, netán eldeformálódott az egész a hibás szerelés miatt. Célszerszámok alkalmazásával gyors és hatékony lehet a szerelésük, eltávolításuk. A csapszegkiütők több méretben történő rendelkezésre állása is óriási előny, sok időt és felesleges bosszankodást kerülhet el egy profi kis készlettel!

 Csapszegkiőtő

Csapszegkiütő szerszámait rendelje a Profibarkácstól!

Gyakran hangoztatjuk, hogy megfelelő célszerszámokkal mennyivel könnyebb dolgozni, a munka nem csak gördülékeny és egyszerű, de a végeredmény is látványosabb, minőségibb! A csapszegek szereléséhez fontos, hogy stiftkiütő szerszámmal rendelkezzen, más esetben kárt tehet a munkadarabban, megsérülhet a csapszeg, és ez csak további idegeskedést eredményez.

A jó minőségű szerszámokra hosszú évekig, évtizedekig számíthat, egyszer kell megvenni, és mindig van mihez nyúlni. A Profibarkács elkötelezett a minőségi eszközök, szerszámok, gépek iránt, hiszen a vásárlói bizalmat hosszútávon csak így lehet elnyerni.

A webáruházban minden kéziszerszámot, gépet beszerezhet, ami a szakmájához, barkácstevékenységéhez vagy egyéb ház körüli feladataihoz szükséges lehet, ráadásul kiváló minőségben és megfizethető áron.

Rendeléskor regisztráljon, hogy minden további vásárlásánál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket! Válassza ki a szükséges termékeket, tegye a kosarába és mi házhoz szállítjuk, Önnek nem kell időt tölteni a beszerzéssel, utánajárással!

 

Gyakori kérdések a csapszegkiütőről

 

 

1,5-10 mm közötti csapszegeket kiütő szerszámokat forgalmaznak?

Igen, például a Yato készlete 1,5-8 mm között 6 darab ilyen kiütőt tartalmaz, praktikusan, szettben.

Az Extol Prémium lyukasztó és véső készlete milyen szerszámokat tartalmaz?

A szettben van 1 db pontozó, 2 db lyukasztó és 3 db véső.

Mennyi a csapszegkiütők HRC értéke?

Általában 50-60 között van, nem edzik nagyon e fölé, mert akkor ridegebbekké, törékenyebbekké válnának.