Munkabak

Az építőiparban a munkabakokat egyfajta multifunkcionális segédeszközként használják az építkezéseken. Az asztalosbak, vagy festőbak nemcsak az épületek belső és külső munkálatait végző szakemberek mesteremberek, olyanok, mint például a festők, burkolók, kőművesek, villanyszerelők, ablakozók és bádogosok szakmai munkájához elengedhetetlen. Másnéven is ismertek, pl. görgősbak, támasztóbak, munkaállvány.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
8 290 Ft - 100 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
9 termék
9 termék

Vannak más egyéb olyan szakmák is, ahol alacsonyabban kell dolgozni, mert nincs szükségük hozzá közvetlen állványozásra. A kőműveseknél a bakok felhasználása igencsak sokszínű lehet, egyes modelleket a teherbírásukért alkalmaznak, ebből adódik, hogy a szerkezetek erősségükben sokszor különböznek, de eltérhetnek egyéb műszaki részletekben is, amelyek különböző felhasználási módokat tehetnek lehetővé.

Kínálatunkban egyaránt megtalálható az egyszerű kőműves bakoktól kezdve az összerakható, és nagy teherbírású munkabakok is, persze sok egyéb más segédeszköz például egy kis belmagasságú helyre elég lehet egy létra is, vagy csak a szerszámok megfelelő tárolására alkalmas tároló dobozaink.

Amiért hasznos lehet egy munkabak

Először is a legfontosabb hogy add egy biztos munka felületet bármilyen belső és külső munkálatokhoz, hiszen a jó munka alapja mindig a biztos alap. Az újabb fajtáknak pedig már annyival több funkciója van, hogy mindenképpen megkönnyítik a munkát bárkinek. Ami miatt még érdemes belefektetni egy munkabakba az pedig az, hogy mindenki választhat a saját igényének megfelelő modellt, hiszen a legegyszerűbbtől kezdve az extra funkciósokig akármelyiket választhatja.

De egy valamire adó mesternek többféle is van. mert lehet, hogy egy munkához elég csak egy alap darab, viszont a következőhöz lehetséges, hogy szükség lesz a több funkciós eszközre. Ha pedig a szállítás vagy a tárolás miatt aggódna, akkor jó hírünk van, hiszen léteznek már olyan modellek, amelyeket csak egy egyszerű mozdulattal összecsukhatunk és már is kis helyen is elfér akár a csomagtartóban akár a műhely vagy garázs sarkában.

Festőbak, asztalosbak felhasználása

Sok munkafolyamathoz felhasználhatjuk a munkabakot, ami nem csak, hogy kényelmesebb munkaterületet biztosít, de még meg is gyorsítja a munkafolyamatokat. Nem tévedünk, ha azt mondjuk sok kezdő szakmunkás a földön kézi a munkavégzést, amíg be nem fektetnek egy asztalosbakot, vagy festőbakot és onnantól kezdve csak azt használják és nem véletlenül. És ennek következtében mivel nem a földön görnyedve kell jelölni, méregetni majd vágni, fúrni, csavarozni és egyéb más munkát csinálni még a hát, nyak és térd fájástól is megkímélnek minket ezek az eszközök. Sérülés és fájdalmak nélkül pedig sokkal hatásosabb és precízebb munkát tudunk végezni, és ehhez nem kell más csak egy egyszerűnek mondható munkaállvány az életünkbe. Emelet remek a stabilitása így nem kell félni, hogy a munkalap, amivel éppen, dolgozunk, elcsúszik, vagy leesik róla ezzel levéve egy felesleges stressz forrást is a vállunkról munka közben. Tehát nem csak hogy a munkánkban segít ez a roppant egyszerű eszköz, de még az egészségünket is védi sokféle képpen.

Munkaállványok, vagy támasztóbakok előnyei

Az egyik legfontosabb előnyé talán az, hogy ha nem is összecsukható modellt veszünk, akkor sem foglal akkora helyet, mint egy komplett munkaasztal, és ebből következik, hogy a másik nagy előnyé az, hogy mozgatható szállítható. Tehát ha nincs egy műhelyünk, de építészeti szakmában dolgozunk, sincs probléma, hiszen a munkabak segítségével létrehozhatunk egy mozgó műhelyt is akár, ennek csak a képzeletünk szabhat határt. Akkor sem egy rossz döntés, ha ugyan van egy műhelyünk, de nem akkora hogy egy megfelelő méretű munkaasztal is elférjen benne, ez akkor is igaz, ha a műhelyünk egyben a garázsunk, hiszen mint tudjuk egy garázs nem feltétlenül csak az autóknak ad helyet.

Jó időben akár még a kertbe is tehetjük és így még a napsütés és a friss levegőt is élvezhetjük munka vagy csak barkácsolás közben. És ahogy már említettük az újabb modellek sokban megkönnyít a tárolását azzal, hogy egy egyszerű mozdulattal összezárhatjuk, és szükség esetén elő vehetjük azt, ezzel spórolva helyet a felhasználóknak, és emelet megkönnyíti a szállíthatóságát is az eszköznek. Persze ne feledkezzünk meg arról, sem hogy az újabb modellek súlya is csekély így a cipelésükben sem kell megszakadnunk úgy, mint a régi fából készülteknél. Összeségében sok mindenben megkönnyítheti egy görgősbak, vagy támasztóbak az életünk, mert azzal hogy némelyik magasságát is állíthatjuk azzal úgymond személyre szabottan tudjuk használni, és ne feledkezzünk meg arról, sem hogy igen nagy teherbírású bakokat találhatunk manapság a piacon.

Ár-érték arány szempontjából nagyon jó befektetésnek minősül, hiszen többfunkciós létén eléggé megkönnyíti a munkafolyamatokat, ezzel idő és energiát spórolva használatakor. Ezt az időt pedig befektethetjük más munkába vagy csak egyszerűen tölthetjük pihenéssel élmény szerzéssel miközben a családdal vagy barátokkal vagyunk.

A mi webshopunkban nagyon kedvező árakkal, lelkiismeretes és segítőkész ügyfélszolgálattal és persze a legnépszerűbb gyártók (Extol Craft, Wolfcraft, Tryton, Scheppach, Topex) termékei közül válogathat. Miután megtalálta az önnek legmegfelelőbb darabot ne felejtse leadni rendelését, amit munkatársaink azonnal csomagolnak, hogy ön minél hamarabb kiélvezhesse a munkabakok nyújtotta előnyöket, és ne felejtse el, hogy minden vásárlás után járnak profipontjaink amit később bármikor beválthat nálunk a profibarkacs.hu-n.