Virágolló

A minőségi, pontos vágást lehetővé tevő virágollók, speciális metszőollók nemcsak a kerttulajdonosok szerszámtárolójának, de minden háztartásnak kötelező eleme. Egy kis lakásban, egy pici balkonon is lehet olyan növény, virág,bukszus, örökzöld melyet vissza kell vágni vagy formára kell nyírni. Ehhez nem alkalmas bármilyen olló, könnyen kárt tehetünk a növény érzékeny részeiben. Célzottan erre a feladatra gyártott kerti olló, virágolló szükséges, ami biztos fogást ad és pontos vágásra képes.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 10 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Virágollók, metszőollók széles választéka

A Profibarkács webáruházban nemcsak virágollókat, de metszőollókat is széles választékból tud beszerezni, közel 120 féle típusból tudja a legmegfelelőbbet kiválasztani. Fák, bokrok, sövények, gyepszegély nyírására, növények vágására, metszésére, csípésére különböző kerti ollókból választhat.

Arra érdemes figyelni, hogy anyaguk jó minőségű, például ötvözött szerszámacél legyen! Nyelük lehet műanyag vagy gumírozott, más néven bevonatos kialakítású.

Ollók a pengék találkozása alapján

Az ollók a pengék találkozása alapján kétfélék lehetnek.

  • rávágó olló vagy vágóüllős ollók: keményebb és szárazabb fákhoz alkalmas. Főként metszőollókban találkozni ezzel a típussal. Ujjnyi vastag, tömör ágak átvágása is lehetséges egy üllős metszőollóval.
  • mellé vágó olló: az olló vágópengéje elsiklik a támasztópenge mellett. Nem kell a használatához nagy erőkifejtés és a növényt is kevésbé sérti meg. Élő növényekhez is kiválóak, a fiatal, puha hajtások könnyedén levághatóak, de a fás kerti bokrok is metszhetőek velük.

A virágollók, bukszus olló működése

Az olló lényegében egy nyíró szerszám. A két pengéje egymáshoz szorosan közel egymással szemben mozog, egyszerre mindig egy ponton nyírják szét, vágják szét a felületet. Lehetnek persze speciális kialakításúak, mint a csípőfogók, ahol az élek találkoznak, a homlokcsípő fogók pedig a teljes vágási felületen egyszerre vágnak.

A két szár összenyomásával kezdődik a vágás, a szárak elengedésével a pengék szétnyílnak. A virágollók készülhetnek simán két szárral, mint a fogószerszámok, de lehet a hagyományos ollóhoz hasonló a száruk kialakítása. Ez utóbbinál a száron „szem” kialakítás található, ami a felhasználó hüvelykujjának és többi ujjának helyét szolgálja. A nyitás és a zárás is a felhasználó által irányított, de előfordulhat rugós kialakítás is.

Az ollók esetén a speciális funkciót a szemek mérete és az él hossza határozza meg.

Recés virágollók

A recézett virágollók éleinek kialakítása nem sima, hanem recés. Ez azért hasznos, mert ez a fajta él kialakítás megakadályozza, hogy a virág, növény a vágás során kicsússzon az olló pengéi közül.

A gyártók elsősorban virágok és rügyek vágásához ajánlják a recés virágollót.

A levágott kerti hulladékot gyűjtsék lombgyűjtő zsákba.

A kerti ollók, virágollók funkciói

Egy jól megválasztott virágolló, kerti olló többféle kerti tevékenységhez alkalmas lehet. A virágollóval könnyedén felnyitható a virágföldes zsák, a virágok metszése, a fűszernövények vágása, de akár a termények betakarítása is lehetséges. Paprikát levágni, chillipaprikát begyűjteni egy éles virágollóval is lehetséges.

Ha jó minőségű, neves gyártó termékét vásárolja, hosszú élettartammal számolhat, és munka közben a komfort sem elhanyagolható.

A rozsdamentes acél pengék strapabíróak, tiszta vágást tesznek lehetővé a növényen.

Egyes minőségi virágollók speciális teflonbevonatot is kapnak, hogy a növényi nedvek, rostok ne tapadjanak rájuk.

Virágolló

A kerti virágollók anyaga

A virágollók legtöbbször rozsdamentes acélból készülnek, markolatuk pedig műanyag vagy bevonatos (általában gumi).

A rozsdamentes acél legalább 10,5% krómot tartalmazó ötvözet, aminek köszönhetően az acél fokozottan rozsdaállóvá válik.

Virágollók rendelése a Profibarkácstól

Kínálatunkban csak a legjobb minőségű virágollókat kínáljuk Önnek, mint a Neo, Fiskars  vagy az Extol virágollói. A kerti ollók között a virágollók speciális funkcióval rendelkeznek, ideálisak olyan feladatokhoz, melyek a virág, a növény egészséges fejlődését, növekedését szolgálják, akár a vágás, könnyű metszés vagy az elszáradt virágok eltávolítása.

A pengék sokáig élesek maradnak, a markolat pedig lehetővé teszi a tökéletes célzást és biztosítja a növényekkel történő munka során a tökéletes kényelmet. Amelyik virágolló záróretesszel is rendelkezik, tárolt állapotában a pengéi biztonságban vannak.

Komfortos, kiválóan funkcionáló virágollóját mindig tisztítsa meg használat után és törölje szárazra. Figyeljen arra, hogy lehetőleg száraz helyen tárolja és amennyiben beteg növényt metszett, vágott vele, fertőtlenítse is használat után!

Mielőtt megrendeli vágyott virágollóját, nézzen körbe a többi kerti szerszám, például ásó között, hátha másra is szüksége van!

Gyakor kérdések virágolló vásárlásakor

 

A recés virágolló jobb, mint a sima?

A recés ollót a gyártók elsősorban virágok, rügyek vágására ajánlják, nem engedi a növényt kicsúszni a pengék közül.

A virágollók anyaga minőségi acélból van?

A neves gyártók virágollói rozsdamentes acélból készülnek, némelyik teflonbevonatot is kap.

A virágolló terjeszthet betegségeket növényről növényre?

Igen, ha beteg növényt vágott, célszerű fertőtleníteni az ollót, mielőtt szárazra törli és elteszi.