Olló

A Profibarkács olló kínálata a többi kategóriánál is megszokott módon elképesztően óriási. Tudjuk jól, hogy ahány feladat, annyiféle ollóra lehet szükség. Egy papírvágó olló nem helyettesít egy erős, nehéz vágásokhoz alkalmas ollót, ahhoz speciális eszközre van szükség, más kialakítással. Webáruházunkban akár multifunkciós ollók is megrendelhetőek, ha mindenképpen szeretne a háztartásban egy olyan ollót, amit többféle helyzetben is használni tud.

Olló

A Profibarkács olló kínálata a többi kategóriánál is megszokott módon elképesztően óriási. Tudjuk jól, hogy ahány feladat, annyiféle ollóra lehet szükség. Egy papírvágó olló nem helyettesít egy erős, nehéz vágásokhoz alkalmas ollót, ahhoz speciális eszközre van szükség, más kialakítással. Webáruházunkban akár multifunkciós ollók is megrendelhetőek, ha mindenképpen szeretne a háztartásban egy olyan ollót, amit többféle helyzetben is használni tud.

Olló választék a Profibarkácson

Közel 100 féle, különböző kialakítású ollót kínálunk vásárlóinknak, az alábbi főbb típusokból:

  • általános ollók
  • multifunkciós ollók
  • nehéz vágásokhoz alkalmas ollók
  • papírvágó ollók
  • szabó-varró ollók
  • gyermekollók
  • fodrászollók

Érdemes egy ollóélezőt is beszerezni, hiszen ahhoz, hogy az ollók valóban sokáig kiszolgáljanak minket, ráadásul szépen és hatékonyan vágjanak, bizonyos időközönként élezni kell! Ollóélezőink könnyen használhatóak, biztonságosak, nem kell tartani tőle, hogy olló élezés közben balesetet szenvedünk.

olló

Hogyan működik az olló?

Az olló nem más, mint egy nyírószerszám. Két darab, élesre fent acéllemezből áll, oldalanként 1-1 fogóval, amiket szemnek is neveznek. Ezek egy forgatható tengelyhez kapcsolódnak és szorosan egymáshoz simulva mozgathatóak. Ezáltal képesek a funkciójukat ellátni, azaz az éleik közé eső tárgyat kettévágni. Egyes ollók esetében a nyíró pofák nem a tengelyen fordulva mozognak és nincs kétoldalt szemük sem. Elsősorban a gyapjúnyíró ollók és egyes lemezollók jellemzője ez.

Működésük tömören, hogy a kettévágandó dologra közel azonos, de mégsem megegyező hatásvonal mentén egymással ellentétes irányú erő hat a nyíró pofák által. Lényegében nyírófeszültség jön létre, az anyag pedig kétfelé válik.

Mindenkinek kell egy multifunkciós olló!

A Profibarkácson sokféle ollót kínálunk a megbízható és funkcionális termékeket gyártó Fiskarstól.

A Fiskars Cuts+More multifunkciós ollója a középső csavar oldásával azonnal szétszerelhető. Pengéje kiváló minőségű rozsdamentes acél, titánium pengebevonattal. Ideális, 23 cm -es hosszal.

Egy ilyen többfunkciós ollót a házon belül, a garázsban és kerti feladatoknál is ki lehet használni. Ha a pengét szétválasztjuk, akár késként is funkcionál, de lehet üvegnyitó, drót vagy huzalvágó is.  A tokban elhelyezett ragasztószalag vágóval dobozokat is könnyedén ki lehet nyitni, az élezővel pedig az ollót szükség szerint megélezni.

Ez egy jobbkezes olló. Vághatunk vele drótot, üveget nyithatunk, horony vágáshoz is használhatjuk, univerzális kis eszköz, ami mindig kéznél van!

A minőségi ollók alapanyaga

Egy jó minőségű olló élei rozsdamentes acélból készülnek, a szemek pedig csúszásmentes műanyag vagy gumi bevonattal ellátottak.

A rozsdamentes acélt inox acélnak, koracélnak vagy rozsdaálló acélnak is nevezik. A rozsdamentes acél egy olyan ötvözet, ami legalább 10,5% krómot és kevesebb, mint 1,2% szenet tartalmaz, ezért kevésbé hajlamos a rozsdára a sima acéllal szemben.

Persze ez nem zárja ki, hogy a rozsdamentes acél olló is rozsdásodjon, nem szellőző vagy magas páratartalmú helyeken ez előfordulhat. Főleg azoknál a szerszámoknál terjedt el a rozsdamentes acél, amelyeknél szükséges az acél kemény és rugalmas jellemzője, ugyanakkor a rozsdával szembeni ellenállása is. Ez sem vezeti az elektromosságot, akárcsak az acél. Építőipari, autógyártási, orvosi eszközök gyártási területein, mezőgazdaságban, élelmiszeriparban, szerelésben, barkácsolásban elképzelhetetlen az élet rozsdamentes acél nélkül.

A biztonságos csúszásmentes fogórész nagyon fontos az ollóknál. Ne felejtsük, hogy vágószerszámról van szó, veszélyt hordoz a használata.

Fiskars ollók a Profibarkácson

1967-ben dobta piacra a Fiskars vállalat az első ollóját. Ez az olló lényegesen eltért az akkoriban elérhető olló típusoktól. Könnyű volt, ellenben nehéz, kovácsolt társaival, kényelmes műanyag fogást biztosított, szuper vágási teljesítmény mellett. A siker óriási volt, a Fiskars forradalmasított az ollógyártást.

A Profibarkácson megtalálhatóak a Fiskars gyermekollók, melyekkel a házi feladat vagy kreatív alkotások biztonságosan és esztétikusan kivitelezhetőek. A kisebb méret a pici kezeknek is kényelmes fogást biztosít, de a kreatív felnőtteknek is megvannak az ideális Fiskars ollók az Inspiration sorozatban.

Aki imád barkácsolni, annak javasolt a Cuts+More többfunkciós barkácsolló, ha pedig ragacsos anyagokat kell elvágni, a tapadásmentes olló a megoldás.

A Fiskars ollói a háztartási feladatok, műhelyfeladatok és kerti feladatok során is segítséget nyújtanak, mindegyik biztosítja, amit elvárunk tőle. Komfortos fogás, precíz vágás, könnyű tömeg.

Gyakori kérdések olló vásárlásával kapcsolatban

A Fiskars multifunkciós olló élezhető?

Igen, élező is jár hozzá.

A rozsdamentes olló kint a fészerben nem rozsdásodik?

A rozsdamentes acél is rozsdásodhat, főleg szellőzés nélküli, esetleg magas páratartalommal bíró helyiségekben.

Vastag anyagok vágásához milyen ollót rendeljek?

A Fiskars Amplifyt ajánljuk. A technológiának köszönhetően akár 2x vastagabb anyagokkal is elbánik.