Akkumulátor töltő

Azért érdemes megfelelő paraméterrel rendelkező akkumulátor töltőt választani, mert a hibásan kiválasztptt termék akár károsíthatja is az akkumulátort. Mindenképpen ellenőrízzük a kompatibilitást. Úgy otthoni, mind profi felhasználásra is talál nálunk termékeket, érdemes alaposan átnézni őket. Segítségükkel egyszerűen feltöltheti az üres személygépjármű és motorkerékpár akkumulátorokat.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
8 590 Ft - 245 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
55 termék
55 termék

Az akkumulátor töltő

Akár az autóban szeretné az eszközét feltölteni, akár a műhelybe lesz az akkumulátor töltő elhelyezve, a weboldalunkon található termékek közül megtalálhatja az önnek megfelelőt. Ár-érték arányban széles a skála, a legkisebb töltőktől kezdve, melyek a gépjárműben is hatékony töltést tudnak biztosítani, a közepes méretűeken át, a legnagyobb eszközök is rendelkezésre állnak, melyek professzionális teljesítményt nyújtanak a használó számára hosszú időn keresztül. Költséghatékonyság szempontjából érdemes sokszor egy drágább termékbe beruházni, mert általában tartóssabbak, és hosszabb ideg működnek megbízhatóan. Ahogy a bevezetőben említetteük, fetétlenül ellenőrízzük, az akku töltőnek az akkuval való kompatibilitását.

 

Akkumulátor töltő gyártók és termékek a Profibarkácsnál 

  • Deca
  • Einhell
  • Hecht
  • Neo
  • YATO

 

EINHELL CE-BC 6M,  Egy kisebb és olcsóbb töltő paraméterei

Mikroprocesszorral vezérelhető intelligens töltőkészülékek, többfokozatú, a processzor által vezérelt töltési ciklust tesznek lehetővé. Ezek sokoldalú készülékek, mindenfajta akkumulátor feltöltéséhez. ( de egyes termékek csak bizonyos akkumulátorok töltésére lettek fejlesztve) Általában használható a zselés, AGM, karbantartást nem igénylő és csekély karbantartást igénylő ólomsavas akkumulátorokhoz. Védett a por és kisnyomású vízsugár ellen. Fenntartó töltés funkcióval is rendelkezhetnek, melyek biztosítják a tartós ideális töltöttségi szintet. Optimálisak lehetnek időszakosan használt járművekhez a kisebb darabok is, de a nagyobb paraméterekkel ellátott termékek a nagyobb gépjárművek töltésére is képesek. A termék használatával meghosszabbíthatjuk az akkumulátor élettartamát, téli használat során 5 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten a téli üzemmód funkcióval tudjuk alkalmazni, a rendszerbe van építve a helyreállító üzemmód a mélykisült akkumulátorok töltéséhez. Bekapcsolható áramellátó üzemmód is, ha áramforrásként szeretnénk az eszközt használni. Egy LCD kijelző szolgál a feszültségérték és a töltöttségi szint megjelenítésére. Védelmet nyújt a túlterhelés és rövidzár, vagy fordított polaritás ellen. Teljesen szigetelt krokodil csipeszekkel rendelkezik. Ezek a legfőbb paraméterek, amik által meghatározhatunk egy akkumulátor töltőt. Fontos figyelembe venni, hogy milyen akkumulátort szeretnénk tölteni, ezek határozzák meg leginkább, hogy melyik eszköz megvásárlása lesz a tökéletes választás az olvasó számára.

 

Egy közepes méretű akku töltő funkcióiról ( DECA CLASS 12A)

 

20-tól 200 Ah ólomakkumulátorokhoz lett fejlesztve mely 12-24 volt mérési tartománnyal működik, további jellemzők ezen kívül, hogy szabályozhatjuk vele a töltőáramot, kijelzőn követhetjük a működését, túlterhelés elleni védelmet ad, ez az eszköz csak a WET akkumulátorok töltéséhez megfelelő. Használati javaslata alapján alkalmas mikrobusz, traktor, tehergépkocsi akkumulátorának töltéséhez. Hordozható, mozgatása nem jelent bonyolultságot a használó számára.

 

A YATO Akkumulátor töltőkről 

A legnagyobb teljesítménnyel működő termék a YATO akkumulátor töltő indító ( 12-24V 540 A 20-800Ah) Ez egy indító funkcióval rendelkező professzionális akkutöltő. Támogatja a 20- 800 Ah közötti aksikat. A 12 V-os aksik maximális bemeneti áramfelvétele 540 Ah, a 24 V-os feszültség esetén 450 A. A maximális töltőáram 540 A, a támogatott elemek típusa nedves, mérési tartománya 12-24 V, ajánlott aksi kapacitás 20-800Ah, áramellátása 230 V. Ezzel a termékkel szinte bármilyen akkumulátor feltöltését végre tudjuk hajtani egyszerűen, széles tartományi skálájának köszönhetően. A YATO termékek modern és korszerű eszközök, egy ilyen sokrétű eszköz megvásárlásával minden típusú aksi feltöltése könnyű folyamat lesz.

Mi az a transzformátor töltő?


Ez az egyik olcsóbb típus, előnye, hogy gyorsan tölt.
Érdemes ellenőrzés alatt tartani működés közben, mivel nem tudja szabályozni a szállított áram mennyiségét.
Ez a típus alkalmatlan a modernebb autóakkumulátorokhoz.

Mi az az automatikus töltő


Ez a töltő hagyományos ólom-sav akkumulátorokhoz alkalmas, de egy modernebb autóakkumulátor töltésére is megfelelő választás. Alkalmazkodni tud a töltöttségi állapothoz , mivel a töltés alapján változtatja a szolgáltatott áram mennyiségét.

Akár a kisebb, autóban is használható töltőket, akár a nagyobb, bármilyen eszköz töltésére alkalmas terméket választjuk, ennek a gépnek a segítségével jelentősen megnövelhetjük az akkumulátorok élettartamát, ezért megéri a Profibarkácson szétnézni a lehetőségek között. Ne felejtsük el a vásárlás előtt alaposan leellenőrizni, hogy az eszköz alkalmas-e, hogy az aksit feltöltse.

tipp: Egy jó autós kompresszor minden garázs alapfelszerelése, és utazásokon, kempinegzéskor is hasznos eszköz!

Gyakori kérdések az akkumulátor töltőkről

Milyen töltőt ajánlanának egy 6V, 84Ah-ás akku töltésére?

ehhez minimum egy 6 amperes szükséges.

Mi az az inverteres töltő?

A motorkerékpárok töltéséhez használják a leggyakrabban. Általában csak 6-12 V feszültség előállítására képes, emiatt kicsi és könnyű. Automatikus töltő.

Mi az a transzformátor töltő?

Olcsóbb, régebbi típus, de modern akkumulátorokhoz alkalmatlan.