H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Lombszívó, lombfúvó

Lombszívó vagy lombfúvó? A legtöbb ember már szinte egymás szinonimájaként kezeli ezt a két szót. Ezzel egyébként nem is tévednek sokat, hiszen a legtöbb eszköz ebben a kategóriában már mindkét műveletre képes: lombszívásra és lombfúvásra is. Ugyanakkor azért fontos megemlítenünk, hogy ez nem minden egyes esetben igaz, mivel továbbra is találhatsz termékeket külön-külön mindkét fajtából. A Profibarkács webáruházában mindegyik típust megtalálhatod, beleértve az elektromos és benzines lombszívókat és lombfúvókat: nézd meg az árainkat!

Hogyan válassz lombszívót? >>

A lombfúvó gépek

A lombfúvókat – ahogy a nevük is sugallja – leginkább arra használhatod, hogy sokkal gyorsabban (és szórakoztatóbb módon) összeszedd egy kupacba a lehullott faleveleket. Ezek a gépek olykor meglepően nagy erejű levegőt fújnak ki magukból, úgyhogy amúgy több mindent is el tudsz fújni velük, mint például a kiszórt homokot vagy cementet, de akár kavicsokat is. Ha pedig télen frissen esett a hó, akkor még azt is letakaríthatod perceken belül a járdáról vagy a kocsidról. Habár valóban praktikus és multifunkcionális gépek a lombfúvók, azért a megfürdetett macska vagy kutya szárítására soha ne használd!

Nézd meg milyen lombfúvó árakat találhatsz a Profibarkács webáruházában!

 

 A lombszívó gépek használata

A lombfúvó gépek nagy része átalakítható lombszívóvá: ezek már saját gyűjtőzsákkal rendelkeznek. Egyes lombszívók össze is darálják a beszippantott leveleket, így akár huszadjára is csökkentheted a kertedben lehullott falevelek térfogatát. A lombszívást követően pedig a darálékot már fel is használhatod mulcshoz vagy komposzthoz.

Arra viszont mindig figyelj, hogy az apróbb kavicsokat ne szippantsd fel lombszívóval, mert így hamar tönkremehet a gép. Válogass kedvedre lombszívó áraink között!

 

A különbség tehát egyszerű: a lombfúvókkal tulajdonképpen modernebb gereblyék, a lombszívók pedig porszívó módjára eltüntetik a leveleket. Dolgozhatsz egyből lombszívóval is, de így azért valamivel több idődbe kerül majd az egész munkád, és egyszerre csak kisebb területekről tudod majd eltakarítani a leveleket.

Pontosan ezért sokszor a legpraktikusabb megoldásnak számítanak azok a gépek, amelyek mindkét műveletre képesek: ezek a lombszívó-lombfúvók. Az árak közti különbségek leginkább a gép működéséből adódik. Három fő típust különböztetünk meg: az elektromos, az akkumulátoros, és a benzines lombszívó lombfúvókat.

Itt az ősz: Hecht lombfúvó gépet érdemes választani?

Ahogy a jó idő véget ér, és beköszönt a hűvös, szeles, valamint esős ősz, elérkezik egy kevésbé közkedvelt ház körüli tevékenység ideje, ami nem más, mint a lehullott falevelek összegyűjtése. Abban az esetben, ha valakinek nagy kertje van sok fával, ez egy időigényes feladat lesz akkor, ha csak egy sima lombseprűvel áll neki nap mint nap majd a levelek összekapirgálásnak. Amennyiben viszont beszerzünk egy hatékony eszközt, akár már idén ősszel is nem csak gyerekjáték lehet a falevelek elzsákolása, de akár jó buli is! Mire gondolunk? Mutatjuk!

 

Tökéletes választás lehet az ősszel nagy mennyiségben lehulló falevelek összegyűjtésére egy lombfúvó/ lombszívó gép! Amikor egy ilyen gép vásárlásán gondolkodunk, érdemes néhány szempontot figyelembe venni, mielőtt meghoznánk a végső döntést. Első körben fel kell mérnünk, mekkora területet szeretnénk majd megtisztítani levelektől, hiszen kisebb helyen elég lehet egy sima, elektromos lomfúvós is. Egy ilyen típusú gép azért is lehet remek választás, mert környezetbarát módon tudjuk működtetni, valamint nem igényel nagy karbantartás az évek alatt. Közepes méretű kerthez ideális választás lehet az akkumulátoros lombfúvó, melynek nagy előnye, hogy könnyen tudjuk majd mozgatni, és nem „köt” bennünket a zsinór egy bizonyos távolságra.

Nagy telek esetén már inkább a benzines lombszívókat célszerű választani, melyek akár olyan szintű szívóerővel is rendelkezhetnek, aminek még a vizes levelek sem tudnak ellenállni. Ha a megbízható Hecht márkát választod, akkor leginkább már az egyéni preferenciáidon múlik, hogy elektromos vagy akkumulátoros lombfúvót érdemes használnod. Miért épp ezt a márkát ajánljuk? Azért, mert ez a cseh márka az elmúlt két évtized alatt nem véletlen nőtte ki magát egy piacvezető névnek. Az általuk tervezett, és gyártott kerti gépek már több környező európai országot is meghódítottak, úgymint Németország, vagy Lengyelország. A német piacon pedig számos szakmai díjat, és elismerést is elnyert a Hecht márka.

A fentebb felsorolt információk alapján már talán könnyebben merünk ebből a márkából választani magunknak lomfújót. A linkelt oldalra kattintva pedig nem csak a lombszívók között tudsz majd nézelődni, de számos egyéb hasznos és megbízható kerti gépet lesz lehetőséged végignézni. Abban az esetben, ha te sem szívesen mész ebben a járványveszélyes helyzetben a nagy áruházakba vásárolni, akkor ez az oldal teli találat lesz a számodra, hiszen otthonról, a kényelmes kanapéról tudod majd intézni nem csak a rendelést, de akár a fizetést is. Annyi dolgod lesz már csak csupán, hogy a rendelést követően át vedd csomagod, és az új lombszívóddal megszabadítsad a kertedet a lehullott levelektől!

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz lombszívót? című cikkünket!

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!