Rotációs kapa tartozék

A rotációs kapa  rengeteg hasznos rotációs kapa tartozékkal szerelhető fel, mint például a burgonyakiszedő, vezető ülés, hótoló adapter. Ha Ön a mezőgazdasági vagy kerti munkák elvégzéséhez beszerzett egy ilyen hatékony gépet, vagy most tervezi a vásárlását, gondolja át, mire lehet még szüksége hozzá, hogy a legtöbbet tudja kihozni a kapálógépből. A számtalan tartozék nagyban megkönnyítik a napi munkát, ráadásul olyan funkciók ellátására is alkalmassá teszik a gépét, amire talán nem is gondolt.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 390 Ft - 289 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
21 termék
21 termék

Sokoldalú rotációs kapa tartozékok

A kapálógépek fő feladata a talajlazítás, de hasznos tartozékokkal akár multifunkciós gépünk is lehet, ha egy megfelelő alapdarabot szerzünk be. Egy 5-6 lóerős rotációs kapához sokféle munkaeszköz csatlakoztatható. A rotációs kapáló tartozékok természetesen külön vásárlandóak a géphez, de így is olcsóbban tudjuk kihasználni a gép erejét és ezáltal más műveleteket is ellátni a talajlazításon túl, mintha minden munkára újabb gépet vásárolnánk. Ráadásul kevés embernek áll rendelkezésére az újabb gépek, berendezések számára elegendő tárolóhely.

Milyen rotációs kapa tartozékokat vásárolhatunk?

 • vezetőülést
 • szerszámtartót
 • szöges vaskereket
 • töltögető ekét
 • burgonya kiszedőt
 • hótoló adaptert
 • csoroszlyát
 • vegyszeradagolót
 • tolókart
 • vetőtárcsát
 • fűnyíró adaptert
 • kis utánfutót
 • kultivátorokat
 • komplett kapatag egységeket (kapatag, tartók, tárcsák)

Az egyes kapálógép tartozékok funkciói

Vezetőülés: Vontatórúddal kapcsolható össze a traktorral. Stabil, tartós szerkezeti elemek, kényelmes haladást biztosító nagyméretű gumiabroncsok jellemzik, rendelkeznek fékkel, lábtartóval, tartótálcával, vagy kosárral.

Kultivátorok: Alkalmasak mechanikus gyomirtásra és talajlazításra, valamint sorba ültetett növények sorközművelésére. Szőlészetekben nagyon elterjedt a használata.

Szerszámtartó: Ezek általában jó minőségű, vasból készült szerszám-, eszköztartók.

 Rotációs kapa tartozék

 

Kapálógép tartozék – a burgonyakiszedő

A burgonya kiszedők rendkívül hasznos rotációs kapáló tartozékok, hiszen használatukkal a gép alkalmas a termés bakhátból történő kivetésére. Ez egy vontatott adapter, a kapálógép keréktartójának a helyére csapszeg és biztosítórugó rögzíti. Körmös kerékkel használható és általában 4-5 LE gépekkel, lassító áttétellel.

Kapálógép tartozék – a körmös vaskerék

A körmös vaskerekek párban vásárolhatóak, a vaskerék vasbordákkal van ellátva, alkalmasak talajművelő eszközök vontatásához, mint például az eke, töltögető eke, kultivátor. Általában 3-4 LE-től használható. Ennél a tartozéknál a gyártók megadják, hogy milyen kihajtótengelyű kapálógép esetén használható. A vaskerék rögzítése csapszeggel történik, úgy, mint kapatagok esetén. Választásnál figyelni kell a kerék átmérő méretre, szélességre, nyomtávra, körömméretre.

Ha gumi helyett körmös vagy más néven szöges vaskerékkel szereljük fel a rotációs kapát, alkalmassá válik kisebb földmunkák elvégzésére is nem túl nagy területeken, tolólap használatával. Nagyon praktikus a ház körül is, egy kocsibeálló, járda építésénél akár.

Rotációs kapa tartozékok 

Hótoló tartozék

A rotációs kapa elé felszerelve alkalmassá válik hó eltakarítására, ha nem rendelkezünk egy szuper hómaró, hótoló géppel, de földmunkák elvégzésére is használható, sőt gabonafélék porciózására is.  Van olyan típus, melynek állítható a dőlése a hó mennyiségétől és a helytől függően, és felszerelni is egyszerű a kapálógép elejére a hajtómű furatcsonkjára. A tolólapok szinte mindig rozsdamentes kivitelezésűek és gumicsíkkal ellátottak a talaj egyenetlenségeinek kiküszöbölése miatt.

Vegyszeradagoló

Növényvédő és fertőtlenítőszer adagolásra szolgáló adaptert is csatlakoztathatunk, por, apró szemcsés és granulátum formájú kanalas anyagok adagolására. A szett tartalmazza a felszereléshez szükséges plusz lánckereket, láncot, továbbá a különböző mérető adagolókanalakat. Egyszerűen a talajba juttathatók a növényvédőszerek, talajfertőtlenítők, műtrágyák a magvetéssel egyidejűleg.

A csoroszlya

A rotációs kapák a vetés előkészítésénél nagyon fontos szerepet játszanak, a föld felső rétegét általában 5-20 cm között mozgatja meg, a művelési mélység a csoroszlya segítségével szabályozható.

Az utánfutó, egy fontos kerti gép tartozék

A rotakapa nem kizárólag talaj megmunkálására, gyomirtásra szolgál, könnyedén szállítójárművé tudjuk alakítani. Ehhez mindössze gumikerekek és utánfutó felszerelése szükséges, és máris rendelkezésünkre áll egy strapabíró kis traktor. Ez a jármű így már a ház, kert körül adódó cipekedést, terményhordást, vetőmag szállítást, földmozgatást kisebb távolságokra egyszerűen megoldja, rendelkezik egy kisebb rakodó felülettel.

Kapálógép , rotációs kapa tartozékokkal a Profibarkácstól multifunkciós gépe lehet!

Weboldalunkon AGT és Eurokomax gyártmányú rotációs kapa kiegészítőket, tartozékokat vásárolhat, számtalan praktikus adapter segíti a különböző munkákat, melyek a rotakapával elvégezhetők. Aki megvásárol egy motoros kapát, nem csak egy gépe lesz, hiszen a kínálatban elérhető tartozékokkal már a talajművelésen túl speciális munkákhoz is alkalmas lesz, és ez anyagilag kevésbé megterhelő, ha kiegészítőket vásárol, és igyekszik minden lehetőséget kihasználni, amire a berendezés egyébként alkalmas. Utánfutóval hasznos szállítójármű válik belőle, hótolóval egyszerűen eltávolíthatja az útból a havat télen, de vetőtárcsát, burgonyakiszedőt, töltögető ekét is választhat igény szerint.

A kapálógép tehát egy multifunkciós gép lehet az Ön szolgálatában, rengeteg kiegészítővel szerelheti fel, és ezáltal változatos feladatok ellátására is képes lesz. Hozza ki a lehető legtöbbet kapálógépéből, használja ki erejét minél több munkánál! A kapálógép megfelelő tartozékokkal sokkal többre képes, mint a talajművelés. Nézzen körül webáruházunkban, és rendeljen meg minden tartozékot, amire szüksége lehet!

 

Hogyan válasszunk rotációs kapa tartozékot?           

Az AGT burgonyakiszedő milyen anyagból készült?

Az AGT burgonyakiszedőnek vas az anyaga.

A csoroszlya fokozata állítható?

Igen, több fokozatban is, ezzel szabályozható a földben a hasítás mélysége.

Az AGT utánfutó rotakapához rendelkezik vezetőüléssel?

Igen, párnázott ülés van rajta.