Vasvilla

Ha nagy a szemét, gaz az udvarunkon, nagy segítségünkre szolgál a vasvilla. A fejszék, kapák, fűrészek, balták és ásók mellett mindenképpen szükséges, hogy legyen egy  jó markolatú vasvilla is a háztartásban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 090 Ft - 30 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Milyen típusú vasvillák léteznek?

Nyelezett négyágú vasvilla a tökéletes kerti munkavégzéshez! Tökéletes választás állattartóknak, szálas takarmány termesztőknek, kiskertben gazdálkodóknak is. Takarmányozáshoz, akár komposzt feldolgozáshoz, vagy takarításhoz is jó hasznát veheted.

 

A komposztvilla lehullott levelek, az avar eltakarítására alkalmas. Segítségével tisztán tarthatjuk udvarunkat, kertünket, illetve az utcát.

A vasvilla általában négy ágú, fém, vas a villa része, illetve egy fa nyél tartozik hozzá. Széna hordására is kiváló. Létezik 3 ágú is .

Nem csak a komposzt eltakarítására szolgál, hanem vasvilla lehet krumpli felszedő villa is, mely a burgonya könnyebb betakarítására alkalmas.

Állattartásban, növénytermesztésben nélkülözhetetlen eszköz. Minden háztartásban szükségünk van rá. A száraz növények összehordására, ürülékek eltávolítására használják.

 

Mire lehet a vasvillákat használni?

Például az egyik a kerti villa. Hossza 1220 milliméter, szélessége 170 milliméter. Ezen villa hajlított nyelének és markolatának köszönhetően kisebb a hát és a csukló terhelése. A bóracél fogak extra erősek és megkönnyítik a talajba hatolást. Markolata D formájú, kényelmes fogást biztosít.
A következő típus az ásó villa. Az ásó villa számos munkára használható: kötött, tömör talajok fellazítására és mozgatására, gyep levegőztetéséhez, kövek és gyomok talajból való kiforgatásához.

Nyáron vasvilla, télen hólapát. Ezeket is megtalálod nálunk!

Ergonomikus kialakítású villa

Ez biztosítja a legkényelmesebb munkát.

A fogantyú alakja lehetővé teszi a természetes és kényelmes fogást. A nyél acél cső bevonva egy réteg műanyaggal a jobb tapadásért, és a hőszigetelésért a hideggel szemben. A kezet úgy tartja természetes helyzetben, hogy A fogantyú a nyéllel 17 fokos szöget zár be. Hossza 1268 milliméter. Tömege 1,8 kilogramm.

L-es kerti vasvilla

A negyedik vasvillafajta L-es méretű kerti villa, mely annyit jelent, hogy szélessége 188 milliméter, hosszúsága 1200 milliméter. Fiskars vasvilla tömör talajok fellazításához és mozgatásához
A fogak könnyen a talajba hatolnak anélkül, hogy a kövek, gyomok vagy gallyak gátolnák benne. Kényelmes fogást biztosít az y formájú markolat..
Kisebb a hát és csukló terhelése az ásóvilla hajlított nyelének és markolatának köszönhetően.
Az eszköz használatához ideális testmagasság: 175 - 195 cm.

Az M-es vasvilla kovácsolt acél fejének köszönhetően kemény talajhoz is kiválóan alkalmas. Az M-es méret a körülbelül160–175 cm magas felhasználóknak alkalmas. Ergonomikus, könnyű illeszkedést biztosító Push-Pull fogantyúval készült.

Extra erős és éles pengéjű vasvilla elsősorban normál, kerti talajhoz használható. Az L-es mérete a 175–195 cm magas munkásoknak megfelelő. 

Kicsit drágább kategória, a következő vasvilla fajta, mely kovácsolt acél fejének köszönhetően kemény talajhoz is kiválóan alkalmas. Az M-es méret a 160–175 cm magas felhasználóknak megfelelő. Ergonomikus, könnyű illeszkedést biztosító Push-Pull foganytúval készült. 

Másik típus a 4-ágú ásóvilla ,mely 4 nyéllel rendelkezik, erős és tartós kompozit fogantyú üvegszálakkal, edzett ágak kiváló minőségű bóracélból készült. Kifejezetten a talaj ásására és lazítására tervezték az eszközt. Minimalizálja az izomfeszülést az ergonomikus üvegszálas kompozit fogantyú, s optimális és stabil testtartást biztosít. Formája ezáltal garantálja a biztonságos és kényelmes fogást. A vasvilla kiváló minőségű acélötvözetből készült, és edzett fogakkal rendelkezik. Ez a vasvilla egyszerűen egy remek eszköz, amely ideális ásáshoz és a talaj fellazításához.

Következő fajta vasvillát megbízhatóság és erő jellemzi. Négy kovácsoltvas villájának köszönhetően ideális komposzt vagy fű hordásához. 130 cm hosszúságú fa nyéllel rendelkezik ezzel könnyebbé és kényelmesebbé téve a munkát.

A felsoroltak mellett találhatunk az üzletekben még 6 ágú, vagy 8 ágú vasvillát is. Ezek ásóvillák. Kötött talajok fellazításához és forgatásához alkalmasak. Gyep levegőztetéséhez, gyomok és kövek talajból való kiforgatására is megfelelő. A D kengyel formájú markolat lehetővé teszi bármilyen kézméretű felhasználónak a kesztyűvel vagy a nélkül is a kényelmes fogást. Extra tartós, rozsdamentes acél nyél. A bóracél fogak extra erősek és megkönnyítik a talajba hatolást. Jellemzőik még: emelési szögük 20 fok, munkaszélesség 12 centiméter, súlyuk 2,1 kilogramm, hossz 122 centiméter.

vasvilla

Léteznek játék vasvillák is, mely kifejezetten a gyermekek részére készültek. Nagy öröm számukra, ha otthon segíthetnek édesapjuknak a kertben. De más funkciója is lehet ennek az eszköznek. Ha már ördögien akarsz kinézni a farsangi szezonban, és a jelmezed még nem teljes, egészítsd ki a megfelelő kellékekkel! Ne érd be kevesebbel! Egy ördög jelmez nem ördög jelmez a megfelelő vasvilla nélkül. Használd ezt kiegészítőként és biztosan nagyobb hatást fogsz elérni! A vasvilla mérete: 114 centiméter hosszú, anyaga: műanyag.

 

A leírtak szerint számos fajtája létezik a vasvillának, attól függően, hogy ki és mire szeretné alkalmazni az eszközt. Rengeteg funkciót betölthet ez a használati tárgy.