Szórókocsi, kézi szóró

A tökéletes, homogén gyepfelület létrehozásának és fenntartásának elengedhetetlen eszközei a szórókocsik és a kézi szórók. Szinte mindegy, hogy fűmagot, trágyát, vagy gyeptrágyát, gyepműtrágyát, talajjavítót szórunk, egy szórókocsi, kézi szóró nagy segítség lehet az egyenletes adagolásban és az egyenletes szórásban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 290 Ft - 84 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
9 termék
9 termék

Szórókocsi, kézi szóró

A tökéletes, homogén gyepfelület létrehozásának és fenntartásának elengedhetetlen eszközei a szórókocsik és a kézi szórók. Szinte mindegy, hogy fűmagot, trágyát, vagy gyeptrágyát, gyepműtrágyát, talajjavítót szórunk, egy szórókocsi, kézi szóró nagy segítség lehet az egyenletes adagolásban és az egyenletes szórásban. Emellett persze számtalan más okból is megéri beszerezni egyet. Természetesen lehetséges, hogy ezek a szórókocsik olyan kerti eszközök, melyeket lehet, hogy évente csak néhányszor fogunk használni mégis hatalmas segítséget nyújthatnak abban, hogy bármilyen anyagot, trágyát, magot, téli fagyálló sót vagy tápanyagot egyenletesen szórjunk szét, a megfelelő mennyiségben, az adott területen. Úgy, hogy a munka közben nem fáradunk el, és biztosak lehetünk a tökéletes végeredményben. 

Gyeped karbantartására, használj fűszellőztetőt, gyepszellőztetőt, megéri!

Szórókocsi, kéziszóró használatának az előnyei

Itt kell megemlíteni, hogy korántsem csak arról van szó, hogy ezekkel az eszközökkel lényegesen kényelmesebb a munkavégzés, ugyanis a szórók (legyen az kézi, vagy kocsis) használatával komoly károsodástól kímélhetjük meg a nagy nehézségek árán létrehozott és fenntartott gyepfelületünket, ugyanis kézi szórás esetén nagyon könnyen túlműtrágyázhatunk bizonyos gyepfelületeket aminek a hatására azok kiéghetnek.

Készi szórót, vagy szórókocsit vlasszak?

Első lépésben azt kell mérlegelnie, hogy kézi szórót vásárol, vagy szórókocsit. A kézi szóró akkor jó megoldás, ha kisebb felületen kell szórnia. Egyszerűen kézbe tudja venni és munka közben szabályozhatja a kiszórt fűmag vagy éppen a műtrágya mennyiségét. Előnye, hogy kisebb helyet foglal el. A szórókocsik  űrtartalma nagyobb ezért nagyobb területen és felületen, gyorsabb és precízebb munkát végezhet vele. A kerekük és a fogójuk miatt rendkívül könnyű irányítani őket és biztos, hogy egyenletes szórást tesz lehetővé. Gyakori, hogy a kar a szórás erősségének beállítására is szolgál ahogy az is, hogy eltömődésgátlóval rendelkeznek. A legfontosabb, hogy a megfelelő méretűt válassza. Megfontolandó a szórási szélesség: az adott szórókocsi milyen szélességben szórja meg a területet. (Az összes szóró termékünk hosszú élettartamú, időjárásálló, kompakt, attól nem kell tartani, hogy idő előtt elromlik, tönkremegy.)

Szórókocsik működési elve

A szórókocsik és a kézi szórók működési elve elég hasonló és végtelenül egyszerű. Típustól függően több beállítási lehetőségünk van, hogy az eszközünket az adott szemcsemérethez optimalizáljuk. Tipikusan az „1”-es jelöli a legkisebb szemcseméretet, azaz ebben a beállításban a legszűkebb a nyílás amelyen keresztül a kiszórandó anyag a szóró tányérra kerül. Ezt használjuk fűmag esetében. Természetesen például műtrágya granulátum esetében nagyobb beállítási lehetőséget kell választanunk. Mind két eszköz esetében nagyon fontos, hogy egyenletesen haladjunk a szórás közben, mert csak így biztosítható, hogy a kiszórandó anyag egyenlő arányban legyen terítve az egész felületen.

szórókocsi

A legtöbb szórókocsival többféle granulátumot (például fagymentesítő úti sót vagy trágyát, esetleg talajjavító granulátumot), magvakat (ilyen lehet a fűmag) tud egyenletesen és gyorsan szórni. 
Ismerje meg a kézi szóró és a szórókocsi kínálatunkat és válassza ki az ön számára megfelelőt.

Összefoglalva elmondható, hogy mind a  szórókocsik, mind  a kézi szórók hatékony eszközök lehetnek a növényvédelemhez, a  talaj előkészítéséhez, vagy zöldfelületek gondozásához. Azonban az adott feladattól, környezeti feltételektől és az egyéni igényektől függően eltérő előnyökkel és korlátokkal rendelkeznek.

Kínálatunkban az Einhell, Fiskars, Gardena és a Hecht szórókocsikat és kézi szórókat találhatja meg.

Gyakori kérdséek a szórókocsikkal, kéziszórókkal kapcsolatban

 

Miért ajánljuk a szórókocsik és a kézi szórók használatát?

A tökéletes, homogén gyepfelület létrehozásának és fenntartásának elengedhetetlen eszközei a szórókocsik és a kézi szórók.

Szórókocsit vagy kézi szórót vásároljunk?

A kézi szóró akkor jó megoldás, ha kisebb felületen kell szórnia. Előnye, hogy kisebb helyet foglal el. A szórókocsik űrtartalma nagyobb ezért nagyobb területen és felületen, gyorsabb és precízebb munkát végezhet vele.

Milyen anyagok szórására alkalmasak az általunk kínált termékek?

Elsősorban fűmag és műtrágya granulátum szórására alkalmasak.