H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Akkus ütvefúró-csavarozó

Számtalan esetben lehet hasznos számunkra egy akkus ütvefúró-csavarozó, amikor tömörebb, keményebb felületbe kell furatot készítenünk, azonban, ha nem megfelelő géppel dolgozunk, a fúró nehezen, vagy egyáltalán nem viszi az anyagot. Ahhoz, hogy ne kelljen minden apróbb, vagy esetleg saját kezűleg megoldható fúrással járó munkához segítséget hívni, érdemes tartani otthon egy jobb fúrógépet. Az ütvefúróval tudunk fúrni, csavarozni, használatához azonban ajánlott védőszemüveget, védőruhát viselni.

 


53termék 136
53termék 136

Hogyan használjuk az akkus ütvefúró- csavarozótt?

Védőszemüveg használata mindenképpen javasolt a munkavégzéshez!

Amint kiválasztottuk a szükséges fúrószárat, arra figyeljünk, hogy merőlegesen tartsuk a felülethez a gépet, különben a maró él megütközik és elviheti a furat fejét a kijelölt helyről. Fúrás kezdésekor mindig lassú fordulatszámmal indítsunk, mindaddig, amíg a fúrószár stabilan a megjelölt ponton marad, ezután növelhetjük a fordulatszámot. Azonban, ha rögtön gyorsan indítunk, a fej elmozdulhat.

Enyhe nyomással toljuk előre a fúrót, hogy érezzük pontosan a működését. Ha gyengén végezzük ezt a folyamatot, ugrálni fog a gép a felületen, túl nagy erőfelhasználással pedig rontjuk a gép hatékonyságát.

Tipp:

Ha megjelölöd a kívánt mélységet a fúrószáron, kevesebb idő alatt el tudod végezni a fúrási munkákat. Ha van otthon mélységbeállítód, akkor ez a folyamat sokkal könnyebb lesz számodra.

 

 

Betonfalnál nehezebb dolgunk lesz, de elvégezhető feladat ez is. Gyakori szünetekkel végezzük el ezt a folyamatot, mert a nehezebb felület miatt a gép többször, hamarabb felmelegszik, így a hatékonyság és a gép élettartama miatt is oda kell figyelnünk arra, hogy időnként pihentessük. Hasznos tipp továbbá az is, hogy ha nagyobb méretű furatot készítenénk, azt több fokozatban végezzük el, tehát először kisebb, majd a célzott méretű fúrószárral essünk a falnak, vagy egyéb felületnek.

 

Csempe fúrásakor az ütvefúró funkciót mindenképpen kapcsoljuk ki, mert könnyen darabokra törhet, és ezzel óriási kárt és rengeteg pluszmunkát eredményezünk magunknak. A fuga közvetlen közelében kerüljük a fúrást!

Ha előkészítjük a lyuk helyét, könnyebb dolgunk lehet a fúrással is, ezt egy pontozóval tudjuk elvégezni. Először kis fordulatszámmal indítsunk itt is, majd fokozatosan növeljük azt. Ahogy elértük a betonréteget, máris bekapcsolhatjuk az ütvefúró funkciót.

Fontos itt is a merőleges tartás, és használat, eleinte biztosan nehezebben boldogulunk, de idővel rutint szerezhetünk a megfelelő géphasználathoz.

 

Létezik akkus és elektromos verzióban is, érdemes az akkumulátorból egy pótalkatrészt tartani, ha hosszabb idejű munkavégzés áll előttünk és nem biztos, hogy tudjuk tölteni időben a használathoz.

Az akkus verzió előnye a mobilitása és az, hogy könnyebben hozzáférhetsz a felülethez, nem kell vezetékeket kerülgetned.

Eltérő teljesítményét is érdemes figyelembe venni az egyes gépeknek, felhasználási területtől függően válasszuk ki a számunkra megfelelőt. Az egyes termékleírások tartalmazzák pontosan, hogy melyik gépünk mire képes.

 

Mikor kell ütvefúrót használni sima fúró helyett?

A fúrógépet ütvefúró módozatban használjuk a beton kifúrásához. Ehhez a munkához keménylapkás fúrószárra van szükségünk. Univerzális fúró, amely a megfelelő fúrószárral a könnyebb, tégla, fa, műanyag, stb. átfúrására is alkalmas, a betonnal is könnyedén megbirkózik. Egyedüli hátránya a hangja, amivel nem lopjuk a szomszédok szívébe magunkat. Nagy zajjal jár a használata, így a csendháborítást minden esetben figyelembe kell venni, és csak a környéken engedélyezett időben használni ezeket a gépeket.

 

Mire lehet még szükségünk a munkavégzéshez?

Az ütvefúrón felül természetesen fúrószárakra is szükségünk lesz, amit többféle méretben a Profibarkács kínálatában is megvásárolhatsz!

 

Szükséged lehet továbbá egy mélységbeállítóra is, amennyiben pontos, precíz fúrási munkát szeretnél végezni. Amennyiben egy adott mélységig, egyforma méretű lyukakat kell fúrnunk, ehhez a mélységbeállítót tudjuk segítségül hívni. Ezt az apró kiegészítőt ráhúzzuk a fúrószárra az adott mélységig, majd imbuszkulcs segítségével ráfeszítjük, így sokkal pontosabb méretű lyukakat tudunk fúrni és a munkavégzés is sokkal gyorsabbá válik ennek használatával.

Kínálatunkban itt tudod megtekinteni a mélységbeállítót

A fúrószárakat tokmányba helyezve tudjuk használni. Szabványméretben készülnek a legtöbb esetben, ezért nem okoz gondot, ha más-más gyártótól vásárolt tartozékokat igyekszünk használni a fúrás során.

Webáruházunkban többféle típusú tokmány kapható, ezeket itt találod:

Mivel a használat során kopik a fémfúró szár éle, ami sikertelen munkavégzéshez vezethet – illetve a gép minőségét is ronthatja, fúrószár élezővel alkatrészeinket érdemes időnként megélezni. Az életlen fémfúró vége a forgás hatására felhevülhet, ami a fúrószár töréséhez vezethet. Ezért fontos, hogy mindig ellenőrizzük az élességét. Tartósságát különböző, erre a célra gyártott aeroszolokkal tudjuk növelni.

Termékkínálatunkban a EINHELL, HYUNDAI, GRAPHITE, EXTOL, HECHT, SCHEPPACH, YATO, STHOR ÉS BOSCH márkát találhatod meg.

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
19 590 Ft - 277 790 Ft
Márka
Motor típusa
Akkumulátor típusa
Akku és töltő csomagban
Akkumulátor feszültség
 (V)
12 V - 20 V
Max. forgatónyomaték
 (Nm)
15 Nm - 150 Nm
Max. fordulatszám
 (rpm)
1 250 rpm - 2 200 rpm
Ütésszám
 (/perc)
17 550 /perc - 36 000 /perc
Ajánlott felhasználás
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudni