Akkus kompresszor

Kompresszor választékunk óriási, az akkus kompresszorok mellett elektromos kompresszorok és kompresszor kiegészítők is elérhetőek webáruházunkban. A kompresszorok számos ház körüli vagy műhelyi tevékenységnél nélkülözhetetlenek, az akkus kompresszorok pedig kiemelten kedveltek a mobilitásuk miatt. A légkompresszorok működéséhez levegő szükséges, de működtetésük nem bonyolult, felhasználásuk igen sokoldalú.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
7 490 Ft - 81 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
16 000 rpm - 21 000 rpm
Maximális üzemi nyomás  (bar)
-
1 bar - 11 bar
Levegőszállítás  (liter/perc)
-
14 liter/perc - 130 liter/perc
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Akkus kompresszor

Kompresszor választékunk óriási, az akkus kompresszorok mellett elektromos kompresszorok és kompresszor kiegészítők is elérhetőek webáruházunkban. A kompresszorok számos ház körüli vagy műhelyi tevékenységnél nélkülözhetetlenek, az akkus kompresszorok pedig kiemelten kedveltek a mobilitásuk miatt. A légkompresszorok működéséhez levegő szükséges, de működtetésük nem bonyolult, felhasználásuk igen sokoldalú.

Akkumulátoros kompresszor működése

Az akkus kompresszorok működésük során a kintről beszívott levegőt a szívóoldali szelepeken át bejuttatja a rendszerbe. Itt a dugattyú összenyomja a levegőt és ezután a nyomóoldali szelepeken át egy hűtőn áthaladva jut a nyomócsőbe, majd a visszacsapó szelepekbe, ott eléri a tartályt.

Ez a folyamat működik, amíg a nyomáskapcsoló nem állítja le a kompresszort. Ha a nyomás a tartályban a nyomáskapcsolón beállított visszakapcsolási értékre csökken, a folyamat kezdődik elölről.

Az akkus kompresszorok óriási előnye, hogy bárhol használhatóak áramvételezési lehetőség nélkül is.

Kompresszorok funkciói

Egy kompresszor működése nem bonyolult, sűríti a levegőt, ezt pedig sokoldalúan lehet hasznosítani. A sűrített levegővel egy kupacba lehet fújni ősszel az avart, de a megfelelő tartozékkal a kerítés is gyorsan és hatékonyan lefesthető, vagy a lecsiszolt felületről könnyen lefújatható a port. Segítségével bicikli, motor vagy autókerék is fújtatható, vagy nehezen elérhető helyekről a port kifújható. Autótakarításnál, festésnél, felújításnál, légszerszámok működtetésénél és még sok más tevékenység során igazán hatékony megoldás a kompresszor alkalmazása.

Akkus kompresszorok kiválasztása

Kompresszor választás előtt alapvetően 3 paramétert érdemes számba venni:

1/ Üzemi nyomás: Leggyakrabban a 8 Bar üzemi nyomású kompresszorokkal találkozni, ezek már gépek működtetéséhez is megfelelnek, hiszen a legtöbb levegővel működtetett berendezés 3-6 bar nyomással dolgozik.

2/ Levegőszállítási kapacitás: ez a mérőszám mutatja meg, hogy a kompresszor hány liter levegőt képes termelni percenként. Persze ennél az értéknél figyelembe kell venni, hogy nem ugyanannyi levegőt termel 8 baron vagy 3 baron a kompresszorunk. Mindig érdemes rászámolni még biztonsági tartalékot, hogy elegendő levegőnk legyen, mikor szükség van rá. Ha a gépünk, amit működtetünk 250 liter levegőt igényel percenként, érdemes minimum 300-350 liter/perc levegő előállítására alkalmas kompresszor után nézni! Megakaszthatja a munkát, ha mindig várni kell, hogy a kompresszor motorja újra feltöltse a tartályt a megfelelő nyomásra!

3/ Tartályméret: Minél nagyobb a kompresszor tartálya, annál jobb, feltéve, ha nem kell hordozni! Egy akkusnál általában mozgatjuk, hol itt, hol ott kerül alkalmazásra! A kompresszor a megtermelt levegőt a puffer tartályban tárolja nagy nyomáson. A tartály nyomás sokszor állítható és a kilépő levegő nyomása is.

 

YATO 18 V-os akkus pumpa az akkus kompresszorok között

A YATO 8 V-os akkus pumpája otthon vagy útközben is mindig kéznél van! 14 liter sűrített levegőt termel percenként, 1 óra töltési idővel fel van töltve. Li-ion akkumulátor a hosszú élettartamért, hatékony működésért. Az akkus pumpa kompakt és erős, és nagyjából 2 perc alatt képes egy autó kerekét felfújni.

A 18 V-os rendszerben működtethető többféle YATO akkumulátoros szerszám, amely ugyanaz a tartós akkumulátorral működik. Mindegyik eszköz egy akkumulátorral, egy gyors töltővel vagy egy szólóval együtt vásárolható meg, ami ideális megoldás az eszközkészlet bővítésekor.

Az akkumulátor tápellátása biztosítja a szabadságot és a munka kényelmét. Ráadásul a YATO vezeték nélküli eszközök tartósak, praktikusak és tökéletesen kiegyensúlyozottak. Így örömmel dolgozik velük minden profi szakember.

Einhell Solo kompresszor az akkumulátoros légkompresszorok között

Ha az Einhell TE-AC 36/6/8 Li OF Set akkumulátoros kompresszort használja, akkor mindig lesz elegendő sűrített levegő a munkák elvégzéséhez, akár otthon, akár a műhelyben, akár a garázsban dolgozik.

Erről a 6 liter űrtartalmú tartállyal ellátott mobil és nagy teljesítményű akkumulátoros kompresszor gondoskodik. A kompresszort Power X-Change akkumulátorokról üzemeltetheti, amelyek a termékcsalád valamennyi eszközéhez használhatók. A motor olaj- és karbantartásmentes, így csupán minimális költségráfordítást igényel. A kompresszor nyomásszabályozóval (max. 8 bar nyomásig) számos feladatra használható.

A szabályozott sűrített levegővel történő munkákhoz a készüléket nyomásmérővel gyorscsatlakozó aljzattal látták el. A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek az ergonómiára: így született meg az egyszerű szállítást biztosító fogantyú és a formatervezett géptest.

A vízleeresztő csap kényelmes karbantartást tesz lehetővé. A rezgéscsillapító lábak csökkentik a rázkódás mértékét, és nagyfokú stabilitást biztosítanak. A felhasználó biztonságáról a biztonsági szelep gondoskodik.

 A kompresszort kiváló minőségű, 2,5 méter hosszú, szövetbevonatos sűrített levegős tömlővel szállítjuk. A készülékhez mellékelünk egy lefúvató pisztolyt, egy keréknyomás mérőt és egy nyolc darabból álló adapterkészletet. Az Einhell tíz év garanciát vállal a rozsdamentességre.

Akkus kompresszorok rendelése a Profibarkácstól

Egy hatékony és megbízható akkumulátoros kompresszornak minden garázsban, műhelyben ott a helye! Sőt, egy akkus pumpát az autó csomagtartójában is könnyedén eltárolhat.

Kompresszor tartozékainkból szinte bármilyen feladatra felvértezheti berendezését, legyen szó festésről vagy lemezvágásról, akár polírozásról! Egy megbízható, minőségi légkompresszor és a célzott tartozékok, kiegészítők rendkívül sokoldalúvá teszik a berendezést!

Rendelje házhozszállítással a Profibarkácstól, és élvezze a minőségi, funkcionális szerszámgépek előnyeit minden alkalommal, amikor használja!

 

Akkus kompresszorral kapcsolatos kérdések

Az akkus kompresszorokkal is üzemelnek a levegőmeghajtásos szerszámgépek?

Természetesen, csak figyeljen rá, hogy a szerszámgép sűrített levegő igénye és az akkus kompresszor teljesítménye összhangban legyen!

Az akkus kompresszorokhoz jár akkumulátor?

Minden termék esetében fel van tüntetve a webáruházban, hogy a gyártó akkumulátorral csomagolta-e vagy azt külön kell megvásárolni hozzá.

18 V-os rendszerű YATO akkumulátorom van, a YATO kompresszor is működik vele?

Igen, a 18 V-os rendszerbe tartozó szerszámgépek működtethetőek egy akkumulátorral.