Földfúró

Építési alapozás, kerítésoszlop, pergola, korlát építése, növény és fa ültetése? Ha ezekhez hasonló munkálatokat végezne otthon, akkor ne habozzon és szerezzen be egy földfúrót, vagy talajfúrót kedvező áron nálunk. Hogy miért jó döntés ez a befektetés? Mert rengeteg időt spórolhat meg és jóval kevesebb erőfeszítéssel újíthat vagy építhet, ha ilyen gépet használ a föld fúrásához.

Milyen típusú földfúrók közül választhatunk?

 

Kétféle földfúróval találkozhatunk egyik az egyszerűbb kézi talajfúró a másik pedig a motoros meghajtású gépi gödörfúró, ezek az eszközök mindenképp megkönnyítik a munkálatokat.

 

 

Kézi földfúró

Ezek a gépek egy elég egyszerű kialakítással rendelkeznek. Állnak egy 1-2 méter hosszúságú acél cső szárból, aminek a végén van egy kialakított vágóél, melyre merőleges a szár felső végén lévő forgatást segítő keresztrúd. A fúró él spirál kialakítása segíti elő a könnyű földbe való bevezetését az eszköznek. Ezt leginkább egy csavarmenetéhez lehet hasonlítani, emellett a fellazított föld kiemelést is ez végzi. Van olyan típusú is ami a fellazított földet egy csőbe gyűjti, ezzel megkönnyítve annak kiemelését, ezekkel akár 30 cm átmérőjű és maximum másfél máter mély lyukat tudunk létre hozni. Másik fajtája miután a talajba került a fúró része a fúró hengeres belsejében tárolja a földet, ami ha megtelt, ütögetéssel tudunk eltávolítani belőle. Fúrás előtt mindéképpen célszerű egy körülbelül 40 cm-es gödröt ásni egy ásóval, hogy ezáltal is könnyítsük a fúróval való munkát. Ezt az eszközt többnyire nem a ház körüli munkákhoz használják, inkább különféle területek szakemberei veszik hasznát, olyanok, mint épületasztalosok, ácsok vagy erdészek.

 

 

Földfúró gép

 

Felépítésük hasonló a kézi fúróéhoz annyi különbséggel hogy itt a fúró szárát robbanómotorral meghajtott forgórészhez csatlakoztatják. Ezek a gépek egyértelműen nagyobb gödrök kialakítására alkalmasak, ezért hívják őket sokszor talajfúrónak vagy gödörfúrónak is. Olyan típussal is találkozhatunk, ahol nem egy ember kell a működtetéshez, hanem két emberes. Az fogja eldönteni, hogy egy vagy két embernek kell tartania a gépet a kapaszkodónál, hogy mekkora teljesítménnyel bír az adott gép.

Sokféle nagyságú és mélységű lyuk elkészíthető ezek segítségével, ez pedig annak köszönhető, hogy cserélhető és toldható fúró szárakkal rendelkeznek általában, de ezeket sokszor külön is beszerezhetjük gépünk mellé. Erdei etetőhelyeken, magaslesen is használják, vagy cárosokban a közterületek alakításakor. 

Lékfúró fejet előszeretettel használnak a horgászok is. Ha pedig nagyszámú és nagyobb átmérőjű lyukakra van szükségünk érdemes tovább könnyíteni a munkálatokat azzal, hogy egy munkagépre erősítjük a talajfúrót.

 

Hogyan használjuk a földfúrót?

 

Fontos tudnivaló hogy ezek a gépek kétütemű robbanó motorral rendelkeznek, ami a belső égésű motorok egyik fajtája, a négyüteműtől eltérően egy főtengely mozdulat alatt hajtja végre ciklusát. Két irányban indíthatók és üzemben tarthatók, hiszen minden fordulatra esik egy munkaütem.

Az üzemanyagot mindig kenő olajjal kell keverni, ez minden típusnál részletesen le van írva. Ezek betartása nagyon fontos, különben megnő a meghibásodás veszélye. Miután kikevertük és beletöltöttük ezt a keveréket a gépünkbe már csak annyi a dolgunk, hogy az kívánt területen a földre merőlegesen tartva beindítás után stabilan tartsuk a talajfúró gépet és miután elértük a kívánt mélységet leállítsuk és kiemeljük gépünket.

 

Földfúró gép karbantartása

 

Minden használat elött vizsgáljuk meg a gépünket, hogy nincs e rajta semmilyen sérülés, ha nem találtunk, akkor nyugodtan használhatjuk. Ha viszont bármilyen elváltozást észlelünk, inkább vigyük szervízbe. A karbantartás egyik kulcsfontosságú lépése, hogy mindig a leírásnak megfelelően keverjük össze az üzemanyagot a kenő olajjal. Ezt lehetőleg használat előtt tegyük meg, majd a keveréket maximum egy hónapig őrízzük, utána dobjuk ki, ne használjuk, mert meghibásodást okozhat.

Ha jó ideig nem fogjuk használni gépünket, figyeljünk arra,hogy járassuk ki belőle a keveréket, különben ugyanúgy megromlik, és legközelebb beindulni sem fog a földfúrónk.

 

Földfúró árak és beszerzése

 

Ha földfúró gép beszerzésén gondolkozik, látogasson el weboldalunkra és válogasson kedvére a legjobb márkák modelljei között.  Fiskars, Flo, Scheppach, Hecht. Ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keresse munkatársainkat ügyfélszolgálatunkon.

Mi a Scheppach EB 1700 földfúrót ajánljuk, hiszen jár hozzá 3db fúrószár, emellett egy remek ár-érték arányú gépről van szó, amihez 2+2 év garancia jár. Megfelelő teljesítményt ad le a kétütemű benzinmotor és a védőkeretes centrális erőforrás megkönnyíti a használatot. Könnyen indítható és mivel membrános a porlasztója, nem folyik ki az üzemanyag semmilyen körülmények között.

Ha pedig meg találta a megfelelő terméket pár kattintással leadhatja rendelését mi pedig a lehető leggyorsabban csomagoljuk és küldjük futárszolgálatunkkal. Ne feledje, nálunk mindig profi szerszámot vehet barkács áron csak itt a profibarkacs.hu-n.

 

Persze nem szabad megfeledkeznünk a többi kerti és házkörüli munkáról sem, hiszen a jó idő beköszöntével mindenki előszeretettel kezdi el a kertet rendezni és szépíteni, majd karbantartani. Ehhez szintén sokféle gépet illetve szerszámot találhat webshopunkban, olyan népszerű termékeket mint a  fűnyíró , vagy egy gyomláló kéziszerszám

 

Gyakran ismételt kérdések a földfúrókkal kapcsolatban

 

 

Miben különbözik a lyukfúró a gödörfúró szerszámtól?

A lyukfúró sok más néven ismert, talajfúrónak, fölfúrónak, de van, aki gödörfúrónak hívja őket. A megnevezésen kívül, semmi másban nem mutatnak eltérést.

Milyen típusai vannak a földfúrónak?

Ismert a benzinmotoros, az elektromos, az akkumulátoros és a kézi talajfúró szerszám típus. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai is, viszont azért ilyen széles a választék, hogy mindenki megtalálja a legideálisabb szerszámot.

Mire használjuk a talajfúró eszközöket? Kinek ajánlott a talajfúró eszköz?

Segítséget nyújtanak az épületasztalosok, az ácsok, sőt még az erdészek számára is. Ültetőgödröket készíthet velük otthon a kertben, magaslesek és erdei kisházak is épülnek a segítségükkel. A településfejlesztőknek is jó szolgálatot tesznek, a padok és játszóterek kiépítésénél. Halászok kedvelt eszközei, mert gyerekjáték velük a lékfúrás