Kategóriák
  Kategóriák
  Hírlevél
  TOP termékek
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Fizetési megoldás
  Vásárlóink mondták

  Termékajánló

  Földfúró


  Építési alapozás, kerítésoszlop, pergola, korlát, növény és fa ültetés netán ezekhez hasonló munkálatokat végezne otthon, akkor ne habozzon és szerezzen be egy földfúrót, vagy talafúrót kedvező áron nálunk. Hogy miért jó döntés ez a befektetés? – először is rengeteg időt spórolhat és jóval kevesebb erőfeszítéssel újíthat vagy építhet, ha ilyen gépet használ a föld fúrásához.
  Persze nem szabad megfeledkeznünk a többi kerti és házkörüli munkáról sem ilyenkor hiszen a jó idő beköszöntével mindenki előszeretettel kezdi el a kertet rendezni és szépíteni, majd karban tartani. Ehhez szintén sokféle gépet illetve szerszámot találhat webshopunkban, olyanokat, mint például a klasszikus alapdarabok, ami lehet akár egy fűnyíró nem maradhat el, vagy akár egy gyomláló szerszám is mindig jól jöhet, ha a kertet rendezgetnénk.

   

  Milyen földfúrási technikák közül választhatunk

  Két féle földfúróval találkozhatunk egyik az egyszerűbb kézi talajfúró a másik pedig a motoros meghajtású gépi gödörfúró, ezek az eszközök mindenképp megkönnyítik a munkálatokat.

   

  Kézi földfúró

  Ezek a gépek egy elég egyszerű kialakítással rendelkeznek, miszerint állnak egy 1-2 méter hosszúságú acél cső szárból, aminek a végen van egy kialakított vágóél, melyre merőleges a szár felső végén lévő forgatást segítő keresztrúd. A fúró él spirál kialakítása segíti elő a könnyű földbe való bevezetését az eszköznek ezt leginkább egy csavarmenetéhez lehet hasonlítani, emelet a fellazított föld kiemelést is ez végzi. Van olyan típusú is ami a fellazított földet egy csőbe gyűjti ezzel megkönnyítve annak kiemelését, ezekkel akár 30 cm átmérőjű és maximum másfél máter mély lyukat tudunk létre hozni. Másik fajtája miután a talajba került a fúró része a fúró hengeres belsejébe tárolja a földet, amit ha megtelt ütögetéssel tudunk eltávolítani belőle. Fúrás elött mindéképpen célszerű egy körülbelül 40 cm-es gödröt ásni egy ásóval, hogy ezáltal is könnyítsük a fúróval való munkát. Ezt az eszközt többnyire nem a házkörüli munkákhoz használják, inkább lakott területeken kívül különféle területek szakemberei veszik hasznát, olyanok, mint épületasztalosok, ácsok vagy erdészek.

   

  Földfúró gép

  Felépítésük hasonló a kézi fúróéhoz annyi különbséggel hogy itt a fúró szárát robbanómotorral meghajtott forgórészhez csatlakoztatják. Ezek a gépek egyértelműen nagyobb gödrök kialakítására alkalmasak, ezért hívják őket sokszor talajfúró vagy gödörfúrónak is, és még olyan típussal is találkozhatunk, ahol nem egy ember kell a működtetéshez, hanem két emberes. Az fogja eldönteni, hogy egy vagy két embernek kell tartania a gépet a kapaszkodónál, hogy mekkora teljesítménnyel bír az adott gép.

  Sokféle nagyságú és mélységű lyuk elkészíthető ezek segítségével, ez pedig annak köszönhető, hogy cserélhető és toldható fúró szárakkal rendelkeznek általában, de ezeket sokszor külön is beszerezhetjük gépünk mellé. Etetőhelyeken, magaslesen és erdei házikóknál használják, de ugyan akkor lakossági területeken is eléggé nagy szerepük van sok munkálatnál, mégpedig úgy, mint padok telepítése köztéren, parkok kerítéseinek építése vagy játszóterek kialakításánál.

  Mindemellett még az ilyen gépekre erősítve egy lékfúró fejjel szoktak a jégbe léket fúrni. Ha pedig nagyszámú és nagyobb átmérőjű lyukakra van szükségünk érdemes tovább könnyíteni a munkálatokat azzal, hogy egy munkagépre erősítjük a talajfúrót.

   

  Hogyan használjuk a földfúrót?

  Fontos tudnivaló hogy ezek a gépek kétütemű robbanó motorral rendelkeznek, amiről annyit kell tudni, hogy a belső égésű motorok egyik fajtája, a négyüteműtől eltérően egy főtengely mozdulat alatt hajtja végre ciklusát. Két irányban indíthatók és üzemben tarthatók, hiszen minden fordulatra esik egy munkaütem.

  Az üzemanyagot mindig kenő olajjal kell keverni, és ez minden típusnál adott és a leírásban részletesen le vannak írva, ezeket be kell, tartani különben meghibásodáshoz az pedig balesethez vezethet, ha eltérünk tőle. Miután kikevertük és beletöltöttük ezt a keveréket a gépünkbe már csak annyi a dolgunk, hogy az kívánt területen a földre merőlegesen tartva beindítás után stabilan tartsuk a talajfúró gépet és miután elértük a kívánt mélységet leállítsuk és kiemeljük gépünket.

   

  Talajfúró gép karbantartása

  Minden használat elött vizsgáljuk meg a gépünket, hogy nincs e rajta semmilyen sérülés, ha nem találtunk, akkor nyugodtan használhatjuk, ha viszont bármilyen elváltozást észlelünk, inkább vigyük szervizbe. A karbantartás egy kulcsfontoságú lépése hogy mindig a leírásnak megfelelően keverjük össze az üzemanyagot a kenő olajjal, és lehetőleg használat elött keverjük és maximum egy hónapig őrizhetjük, a keveréket utána megromlik és károsodást okozhat.

  Arra is figyeljünk, ha jó ideig nem fogjuk használni gépünket, akkor, járassuk ki belőle is a keveréket, hiszen ha benne hagyjuk, ugyan úgy megromlik, és még lehet elindulni sem fog legközelebb a gépünk miatta.

   

  Gödörfúró gép árak és beszerzés

  Ha földfúró gép beszerzésén gondolkozik, látogasson el hozzánk és válogasson kedvére a legjobb márkák modelljei között weboldalunkon, olyanok közül, mint Fiskars, Flo, Scheppach, Hecht. Ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban vagy a garanciáról keresse munkatársainkat ügyfélszolgálatunkon vagy debreceni üzletünkben ők mindenben segíteni fognak önnek.

  Mi a Scheppach EB 1700 földfúrót ajánljuk, hiszen jár hozzá 3db fúrószár, emellett egy remek kis gépről van szó, ami 2+2 év garanciával jön. Megfelelő teljesítményt ad le a kétütemű benzinmotor és a védőkeretes centrális erőforrás megkönnyíti a használatot. Könnyen indítható és mivel membrános a porlasztója, nem folyik ki az üzemanyag semmilyen körülmények között.

  Ha pedig meg találta a megfelelő terméket pár kattintással leadhatja rendelését mi pedig a lehető leggyorsabban csomagoljuk és küldjük futárszolgálatunkkal. Ne feledje, nálunk mindig profi szerszámot vehet barkács áron csak itt a profibarkacs.hu-n.