Munkaasztal

Beszélhetünk akár tervezésről, akár gyártásról mind e közben lehetünk a műhelyben vagy terepen, a legfontosabb akkor is az, hogy jó alapokon készítsük el termékeinket, ehhez pedig elengedhetetlen egy stabil és masszív munkaasztal vagy munkapad. Mint ahogy háznak is kell, a jó alap úgy kell a pontos precíz és hibátlan munkához is, webáruházunk pedig ehhez kínál kedvező áron nagy választékban ilyen munkalapokat, melyek sok féleképpen variálhatók és állíthatók a kényelmesebb munka érdekében. Akad itt még gépasztal és satupad is!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
10 690 Ft - 219 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

A pontos munkában elengedhetetlen egy pár féle mérőeszköz, hiszen sok minden múlhat akár 1 mm-en is így ehhez is talál nálunk megfelelő eszközöket is. Emelett fontos hogy a munkaterületünk jól szervezet legyen, és ne heverjenek minden felé szerszámok így jó választás lehet egy szerszámoskocsi is melyet szintén nagy választékban tartunk webáruházunkban.

 

Munkaasztal, gépasztal tudnivalók rendelés előtt

Egy jó asztal csak úgy, mint egy irodában dolgozónak ugyan úgy fontos egy műhelyben vagy építkezésen dolgozó személynek, hiszen a jó munkához kényelmes munkaterület kell. Egy munkaasztal jó választás lehet egy műhelyben, hiszen ott mindig szükség van rá, de emelet ugyan úgy jó választás lehet egy hosszan tartó építkezésen, ahol sok asztalhoz kötött munkát kell végezni.

Egy munkaasztal attól függően, hogy hol használjuk mindig szervezeti központ, tároló és munkahely lesz, ezért fontos hogy megfelelő méretet válaszunk, mert egy nekünk kicsi asztal csak megnehezítheti a munkát azzal, hogy nem férünk el rajta. Különböző méretek alakok és kiegészítő lehetőségek közül lehet választani minden modellhez, de a legfontosabb paramétere mégis a magassága lehet egy ilyen munkaasztalnak.

Egy megfelelő méretű asztallal könnyedén elkerülhető lesz minden a hátfájdalom, és gerincprobléma ezzel együtt megelőzhető minden esetleges betegség miatti szabadság, ami meghosszabbíthatja a munkafolyamatot és még a bevételt is csökkentheti. Befolyásolja a megfelelő magasság kiválasztását az, hogy mekkora a testmagaságunk, és hogy ülő vagy inkább álló munkákat végzünk, és nem utolsó sorban az is hogy egyedül vagy többen használjuk ezt a felületet a munka során. Emiatt találták ki, hogy a legmegfelelőbb, ha állítható magasságúak lesznek ezek az asztalok, mert ezzel nem csak, hogy helyet lehet nyerni, de még időt is spórolhatunk vele főleg akkor, ha elektromos motorral ellátott asztalt veszünk, hiszen a mechanikus társaihoz képest pillanatok alatt képes változtatni magasságán.

 

Munkaasztal és munkapad, mi a különbség a kettő között?

Funkcióját tekintve ugyan úgy olyan, mint egy munkaasztal azt kivéve, hogy sokkal könnyebben szétszedhető és kisebb helyet foglal. Egy ilyen eszköz azoknak lehet a legalkalmasabb, akik sűrűn kell, úgymond költözzenek munkahelyükkel, tehát nem műhelyben dolgoznak és inkább csak rövidebb ideig tartózkodnak egy építési területen, vagy azoknak, akik csak időnként barkácsolnak. Csak úgy, mint egy asztal úgy képes egy stabil alapot adni a munkánkhoz, és ha nincs, rá szükségünk könnyedén összecsukhatjuk és elrakhatjuk, hogy ne foglalja a helyet.

Magasságuk állítható szintén a kényelmesebb munkavégzés kedvéért és itt is találunk kiegészítő elemeket, hogy több funkciós és esetleg ideiglenesen nagyobb teret tudjunk csinálni munkapadunkból.

 

Miért fontos a jó anyag egy munkapadnál?

Nemcsak a munkaasztalnak, de a munkapadnak is sok mindent kell kibírnia, ezért fontos egy jó minőségű és strapabíró asztallap. Attól függően kell kiválasztani az anyagot, hogy mivel és mit dolgozunk az asztalon vagy padon. Ha nehéz alkatrészekkel dolgozunk, és netán használunk fúrót vagy forrasztópákát akkor a tömör fa jó választás lehet számunkra különösen, ha acélbevonatos vagy forrasztáshoz linóleummal ellátott felületűt választunk. Egy melamin bevonatos remek választás lehet, ha könnyebb tevékenységeket végeznénk asztalunkon, olyat, mint az írás, csomagolás esetleg csak ellenőriznénk a termékek méreteit vagy minőségét. Extrább esetben, ha érzékeny elektronikus alkatrészekkel dolgozik, akkor erre is talál megoldást, hiszen léteznek olyan asztalok, amik jó elektromosságot vezető anyagból készülnek, így nem kell attól tartani, hogy esetleg károsíthatják a felületet az elektrosztatikus feltöltődések.

 

Milyen kiegészítők elérhetőek munkasztalokhoz és satupadokhoz?

Ahogy korábban is említettük sokféle kiegészítő létezik ezekhez a munkaasztalokhoz és munkapadokhoz, a kényelmesebb és hatékonyabb munka érdekében, hiszen például egy jó lámpa elengedhetetlen a jó munkához. Fontos a jó rendszerezés az asztalon és hogy a munkaeszközöket is megfelelően tartsuk, amikor éppen nem használjuk erre jók a különböző asztali tárolók, amikben olyanokat, mint ceruzák, mérő eszközök jelölök, és egyéb gépeket tárolhatunk megfelelően. Munkaasztalinkat és munkapadjainkat pedig felszerelhetjük bármikor könnyedén egy fiokkal vagy szekrénnyel is hogy növeljük tárolási kapacitását ezzel.

Mindent összevetve mindenképpen jó befektetés nálunk akár egy munkaasztalt akár egy munkapadot vásárolna, mert webshopunk kínálatában csakis megbízható és minőségi márkák (Topex, Hecht, Wolfcraft, YATO, Neo munkapad,) modelljei közül választhatja ki az önnek legmegfelelőbb eszközt. Ár-érték arányban is megéri nálunk vásárolni, hiszen mint mindig profi szerszámot kínálunk barkács áron.

 

Rendben, de melyik a legjobb gépasztal?

Mi itt a Profibarkácsnál teljesen szubjektív alapon a Wolfcraft master cut sorozatát részesítjük előnyben. Kézreesik, jó, minősége szuper, ára is rendben van és mindent tud attól függően, hogy mire van szükségünk. Kezdőknek talán a Master cut 1500, vagy 1600, de a mindent tudó profi precíziós gépasztal az a 2500-as.

 

És ha esetleg segítségre lenne szüksége a választásban munkatársaink állnak rendelkezésére nem csak ügyfélszolgálatunkon, de Debreceni üzletünkben is szeretettel várják bármilyen kérdése lenne, rendelését pedig azonnal csomagolják, hogy ön minél hamarabb élvezhesse a kívánt terméket, mert mi önért vagyunk a profibarkacs.hu-nál.