Pergola

A Profibarkács kínálatában a pergola választék is óriási, hiszen jól tudjuk, a kert építése, szépítése és a szabadidő kényelmes eltöltéséhez elengedhetetlen a hatékony kültéri árnyékolás! Mi az a pergola? A pergola jelentése kerti lugas. Ehhez hasonló árnyékolástechnika már az ókorban is használatban volt kezdetleges formában, napjainkban pedig óriási méret-, forma-, anyag- és színválasztékból választhatjuk ki a számunkra legjobb pergolát!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
68 290 Ft - 645 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
36 termék
36 termék

Pergola rendelés

Ha sok időt szokott tölteni a teraszon és a kertjében, akkor garantáltan élvezni fogja ezt a kis menedéket a nyári forróság elől. A Profibarkács széles kínálatának hála könnyen kiválaszthatja azt a pergolát, ami leginkább illeszkedik kertjének stílusához. Pergola webshopunkban kedvező árakkal, lelkiismeretes ügyfélszolgálattal és a legnépszerűbb gyártók (Hecht, Palram Sierra) termékeivel várjuk Önt: adja le rendelését online akár ma!

A pergola funkciója

A pergola feladata, hogy védelmet biztosítson az alatta pihenőknek a tűző napsugarak ellen, tehát árnyékolási funkcióval bír elsősorban. A pergola tulajdonképpen egy oldalfal nélküli, nyitott, szellőző, szabadon álló vagy a házfalhoz rögzített árnyékoló megoldás.

A pergola akár szabadon is állhat a kertben a háztól elkülönülten, de terasz fölé is kialakíthatunk pergolát, amikor a ház oldalfalához kapcsolódik a szerkezete. A pergolák elsődleges funkciója az árnyékolás, napvédelem, de ezt az előnyét akár kocsibeállóként is kihasználhatjuk. A legelterjedtebb, hogy a pergolák alatt kerti bútorok, napozóágyak, kerti étkezőasztalok és székek vagy kerti ülőgarnitúrák kerülnek elhelyezésre, ezzel biztosítva az árnyékos, napvédett helyen történő pihenést.

A pergola anyaga

A pergola felépítése vázszerkezet és tető. A vázszerkezet általában fa vagy fém, alumínium, a tető pedig polikarbonát, üveg vagy textil a leggyakrabban.

A pergola váza

A pergolák kialakításától is függ a felhasznált anyag jellege. Házfalhoz rögzített pergolák esetében elterjedt az alumíniumváz vagy a faszerkezet, szabadon álló pergolák esetében elsősorban az alumínium szerkezet vagy rozsdamentes fém a leggyakoribb. A pergola téglából is építhető vagy kőből, viszont ez időigényesebb és a költségeket tekintve is drágább megoldás.

Ha a pergola váza fából van, általában ácsolt, könnyűszerkezetes farönk, gerenda a tartószerkezet, elsősorban tölgyet vagy vörösfenyőt használnak ehhez. A fa pergola mindig természetesebb megjelenést nyújt, mint például a fém pergola, de a fát kezelni kell, és idővel sajnos megfakul az eredeti szépsége. Ugyanakkor fából – ha hozzáértő személy készíti a pergolát - szinte bármilyen egyedi forma is kivitelezhető.

Manapság a legkeresettebbek a rozsdamentes fém pergolák vagy az alumínium pergolák. Amellett, hogy modern megjelenésűek, igen tartósak is, karbantartást nem igényelnek, hatékonyan ellenállnak a káros UV sugárzásnak, az időjárási viszontagságoknak.

Ma már a fém pergolákat is több színben megvásárolhatjuk, vagy festhetjük, így nemcsak antracit pergolában gondolkodhatunk, hanem akár fekete, fehér, barna, zöld vagy tetszőleges színben.

A kereskedelmi forgalomban lehet kapni műanyag pergolát, de ennek tartóssága nem vetekszik a fém pergolákkal, ellenben kevesebb anyagi ráfordítást igényel.

 

A pergola teteje

A pergolák teteje is többféle anyagból készülhet, akár polikarbonát tető, üveg, textil, ponyva tető is szóba jöhet. A kész pergolák általában polikarbonát vagy ponyva tetővel rendelkeznek. Ezeket csak felállítjuk a kertben vagy a házfalhoz rögzítjük a leírási útmutató szerint és máris élvezhetjük a pergola előnyeit!

  • textil tető: ha a pergola teteje textil, ez biztosítja a fényvédelmet és a hővédelmet is, de sok esetben vízlepergető az anyag, ekkor már egy nyári esőben is képes az alatta ülőket megvédeni. A textil tetős pergolák sokszor baldachinosok, ami igen kifinomult, romantikus megjelenést kölcsönöz a pergolának.
  • üvegtető: az üvegtetős pergola minden évszakban védelmet nyújt.
  • polikarbonát pergola: ha a pergola teteje polikarbonát, olcsóbban hozzájuthatunk, mint például az üveghez. A polikarbonát is véd a csapadéktól, a lehulló levelektől, de közben átengedi a fényt. Ha polikarbonát pergola tetőnk van, nyári időszakban valamilyen textil árnyékolót érdemes alá elhelyezni, mert a polikarbonát alatti rész rendkívül meleggé válhat, ellehetetlenítve a pihenést.
  • ponyva tető: a ponyva tetős pergolák kedvező áron beszerezhetőek és nemcsak árnyékolnak, de eső esetén is védelmet nyújtanak.

Fix lamellás pergola és mozgatható lamellás pergola

A fix lamellás pergolák nem mozgathatóak ellenben a mozgatható lamellás pergolákkal, amiket bioklimatikusnak is neveznek. Ezek igazán modernek és sokoldalúak. Többféle kialakítás létezik, az egyik legelterjedtebb, amikor egy sávban felsorakozó lamellákat a helyükön el lehet forgatni, így akár teljesen bezárható, de visszaforgatásával akár félárnyék is kialakítható. Ma már a technológia, mint minden használati tárgynál, a pergoláknál is megjelenik, az időjárásfigyelő szenzorokkal felszerelt pergolák, melyek esős időben automatikusan záródnak.

A fix lamellás pergolák esetében, ha félárnyékot szeretnénk, érdemes felszerelni egy elhúzható, vízálló textil vagy ponyva tetőt, melyeknél nem tudjuk ugyan az árnyékolás mértékét szabályozni, de jóval olcsóbb és könnyebben kivitelezhető, mint a mozgatható lamellás pergolák.

 

Alumínium pergola rendelése

Az alumínium pergolák előnyei vitathatatlanok. Strapabíróak, esztétikusak, modernek és semmilyen karbantartást nem igényelnek. Tönkre tehetetlen alumínium profilokból és szendvics polikarbonát táblákból állnak össze, 100%-os UV védelmet biztosítva.

A Profibarkács webáruházból alumínium pergola rendelése többféle méretben és színben lehetséges. A tetőpanelek 90%-os fényáteresztőek, kiválóan ellenállnak akár jégesőnek vagy hótömegnek is. A pergola árnyékot is biztosít, miközben világos teret garantál a pergola alatt. Az alumínium pergolák karbantartást nem igénylő horganyzott acélelemekkel ellátott alumínium keretből állnak, melyek porszórottak. Nagyszerűen ellenállnak a mohának, penésznek, rozsdának.

Az alumínium pergola felállításához minden szükséges elem a pergola szettben található. A rögzítők állíthatóak, a támasztó oszlopok csúsztathatóak, így szinte bármilyen teraszhoz alkalmasak, akár pihenőhelyként, akár kocsibeállóként.

Az állítható elemeknek hála a pergola egyedileg igazítható a teraszhoz, de az oszlopok által a magassága és mélysége is állítható, sőt a hossza is. Az alumínium pergola rögzítéséhez nem kell alapozás, egy egyszerű szilárd alap megfelel, ami a terasz járófelülete vagy sima beton.

Az általunk forgalmazott alumínium pergolák egymáshoz is csatlakoztathatóak, így szinte bármilyen hosszú pergola kialakítható, és oldalfal segítségével egy vagy kétoldalról le is zárható, ha belátás ellen vagy szél ellen védené a pergola alatti részt.

 

A kész pergola vásárlás előnyei: nem csak a szép megjelenésük miatt éri meg a használatuk

Egy kész pergola remek árnyékolási és díszítő értékkel rendelkezik, és nem mellesleg az ingatlan értékét is növeli. Ráadásul az olyan modern darabok, mint a Profibarkács webáruházában található Palram Sierra alumínium pergolák számos egyéb előnnyel is járnak. Leginkább a következő előnyök miatt érdemes elgondolkozni egy ilyen pergola vásárlásán:

 pergola

UV sugárzás elleni védelem pergola árnyékolóval

Rengeteg cikket lehet arról manapság találni, hogy ma mennyivel nagyobb veszélyt jelent az UV sugárzás. Sőt, a nyári kánikulák alatt már az árnyékban sem teljesen biztonságos kint tartózkodni. Szerencsére a modern pergolák megoldást tudnak nyújtani erre a problémára és nem csupán az elviselhetetlen hőség elől kínálnak menedéket. A modern ponyvás és alumíniumlamellás pergolák ugyanis a napfény mellett az UV sugárzást is képesek megszűrni: a Palram Sierra alumínium profilokból és szendvics polikarbonátból készült konstrukciója például teljes védelmet nyújt az UV ellen. A 90%-os fényáteresztés pedig kellemes menedéket kínál majd a hőség elől anélkül, hogy túlságosan elsötétítené teraszának területét.

Természetesen a saját környezetükből visszapattanó sugárzást nem tudja megállítani, de maga az árnyékoló réteg valóban kiszűri az őt érő napfényből származó UV-t, ami napjainkban hatalmas előnyt jelent. Így még a legmelegebb nyári napokon is kellemes lesz a teraszon tartózkodni!

 

Biztonságos pergola használat: éveken át tartós árnyékolási módszer

Más árnyékolási megoldásoknál, mint például a napellenzőknél, árnyékolóknál sokszor kell arra figyelni, hogy védje őket a szélsőséges időjárási körülményektől. A modern pergoláknál viszont közel sem kell ennyi időt szánnia erre.

Az alumíniumból és polikarbonátból készült Palram Sierra pergolákat például hihetetlenül nehéz lenne tönkre tenni, a nagy szél és eső pedig eleve nem tud bennük kárt tenni. Az oldalfalakkal mindkét oldalról lezárhatja az árnyékolót, hogy még nagyobb védelmet nyújtson a szél ellen. Sőt, még a nagyobb mértékű hóterhelésnek és a jégesőnek is képesek ellenállni.

Természetesen ettől még nem érdemes az egész téli időszak alatt kint hagyni, hogy napról napra nőjön a pergola megterhelése, de attól sem kell tartania, hogy egy éjszaka alatt tönkre megy a kerti árnyékolója. Szerencsére a tetőpaneleket nagyon egyszerűen ki lehet szerelni, így a téli időszak alatt sem kell attól tartania, hogy sok időt kell szánnia rá.

Ráadásul nem csak a szélsőséges időjárási körülményeknek tud ellenállni egy minőségi pergola. A horganyzott acélelemekkel ellátott alumínium szerkezet szinte semmilyen karbantartást nem igényel az Ön részéről, és kifejezetten jól tud ellenállni a penészedésnek és a rozsdásodásnak is.

 fa pergola

Praktikus és felhasználóbarát alumínium pergola árnyékoló

Az előbb felsorolt előnyök mellett az sem utolsó szempont, hogy a felszerelés is rendkívül könnyen megoldható. Egy modern Palram Sierra pergolát ketten egy napon belül különösebb nehézségek nélkül fel tudják állítani. Ezt a folyamatot azt is megkönnyíti, hogy a rögzítéshez nem lesz szüksége külön alapozásra, és, hogy a tetőpanelek elhelyezéséhez semmilyen kiegészítő rögzítőt nem kell használnia. Az oszlopok segítségével állítható mélységnek és magasságnak köszönhetően pedig még a tetőre sem kell felmásznia ahhoz, hogy felszerelje a megvásárolt pergolát.

Ráadásul szinte minden típusú teraszhoz passzol ez a konstrukció. A csúsztatható támasztó oszlopoknak és az állítható rögzítőknek hála könnyen, és precízen állíthatja fel a pergolát saját teraszának méreteihez igazítva. Az úgynevezett EZ LINK KIT csatlakozóval pedig tulajdonképpen szinte bármilyen hosszúságú pergolát létrehozhat úgy, hogy egyszerűen több Palram Sierra pergolát csatlakoztat egymáshoz.

Pergola terasz árak

Ha eldöntöttük, hogy milyen Pergolát szeretnénk vásárolni, akkor már csak az árakat kell megvizsgálnunk. Az egyszerűm ám annál mutatósabb rózsafuttató fa pergola már 68 290 forinttól elérhető, a komolyabb, tartés és asztétikus alumínium pergolák mérettől függően 150 000 és 1 000 000 forint körül mozognak, így érdemes átgondolni, hogy mire van szükségünk, mire szeretnénk használni. pergola terasz, vagy növény futtató? Esetleg a medence mellé kellene, vagy beállnánk alá a kocsival is néha?

 

Fa pergola ár

A fa pergola előnye, hogy nagyon esztétikusak, és akár rózsát is lehet rájuk futtatni, ezzel elérve a romantikus hatást. Természetes hatású, és az alumínium pergolákhoz képest az ára is alacsonyabb, persze kevésbé tartós is, de megfelelően kezelve ezek is nagyon hosszú élettartamúak. A fa pergola ár szélesebb körben elérhető

Kedvező árak a Profibarkácsnál: adja le rendelését a pergola webáruházunkban!

Bármilyen további kérdése van a webshopunkban kapható Hecht és Palram Sierra pergola árnyékolókkal kapcsolatban, kollégáink az Ön rendelkezésére állnak. Megbízható gyártók termékeivel, kedvező árakkal, figyelmes ügyfélszolgálattal és többféle szállítási lehetőséggel is megkönnyítjük pergola vásárlását: adja le rendelését webáruházunkban akár ma!

 

A Palram Sierra pergolát hány nap alatt lehet felállítani?

Két ember egy hosszabb délután alatt telepíti.

Az acél pergolák igényelnek karbantartás?

Szinte semmilyen karbantartást nem igényel az Ön részéről, és kifejezetten jól tud ellenállni a penészedésnek és a rozsdásodásnak is.

Kell- e alapozni a kész pergola alatt?

Nem lesz szüksége külön alapozásra, a tetőpanelek elhelyezéséhez semmilyen kiegészítő rögzítőt nem kell használnia. Az oszlopok segítségével állítható mélységnek és magasságnak köszönhetően pedig még a tetőre sem kell felmásznia ahhoz, hogy felszerelje a megvásárolt pergolát.

 

Hogyan válassz pergolát, szaletlit

Pergola vásárlásakor többféle típus közül választhatsz, attól függően, hogy milyen céllal szeretnéd használni és milyen stílusban kívánod kialakítani kertedet vagy teraszodatt. Az alábbiakban felsorolok néhány pergola típust, valamint fontos szempontokat a vásárlás során:

Állványos pergola: Ez a leggyakoribb típus, és általában oszlopokra vagy tartókra támaszkodik. Szabadon álló vagy a házhoz rögzítve is kialakítható. Fontos, hogy a tartós anyagokból készült oszlopokat és szerkezetet válassz, ha hosszú távra tervezel, és nem szeretnéd, hogy az első vihar elvigye.

Falra szerelhető pergola: Ha csak egy oldalra szeretnéd felszerelni, vagy az épület oldalának részeként, akkor ez a típus ideális lehet. A falra való rögzítés során ügyelj a megfelelő tartókra és csavarokra. hasonlóan az előtetőkhöz, nagyon praktikus választás lehet.

Tetős pergola: Egy tetős pergola árnyékot nyújt, és védelmet nyújt az eső ellen is. A tető anyagát és szerkezetét körültekintően válaszd meg, hogy pergola, szaletli tető biztosítsa a tartósságot és a vízáteresztő képességet.

Árnyékoló vászon pergola: Ezek a pergolák textil vagy vászon árnyékolóval rendelkeznek, amelyek könnyen felhúzhatók vagy leengedhetők. Kiválóak a napvédelemhez, de ne feledd, hogy az anyag minősége és tartóssága fontos szempont, ezen nem érdemes spórolni, mert csak bosszúságot fog okozni.

Fém vagy fa pergola: A szaletli anyaga is fontos tényező. Mind a fém, mind a fa pergolák elérhetők, és a választás attól függ, hogy milyen stílusban szeretnéd kialakítani a teret és mennyire tartós szerkezetet szeretnél.

Méret és forma: A pergola mérete és forma szintén fontos szempont. Gondold át, hogy milyen területre szeretnéd telepíteni, és milyen célokra használnád. Tervezd meg előre, hogy milyen növényeket ültetnél alá, és mennyi árnyékot szeretnél.

Karbantarthatóság: Fontos szempont a pergola karbantarthatósága. Olyan anyagokat és bevonatokat válassz, amelyek ellenállnak az időjárásnak, a rozsdának és egyéb korrodáló tényezőknek.

Ár: A pergolák ára széles skálán mozog, attól függően, hogy milyen típust és minőséget választanál. Határozza meg a költségvetését előre, és próbálja megtalálni a legjobb ár-érték arányt.

Telepítés: Vizsgáld meg, hogy a pergola telepítéséhez szükséges lesz-e szakember segítsége, vagy képes leszel-e saját maga összeszerelni. A telepítési utasításokat és a szükséges eszközöket is vedd figyelembe.

Engedélyek és szabályok: Néhány területen engedélyekre lehet szükség a pergola telepítéséhez. Ellenőrizd az önkormányzat vagy helyi hatóságok előírásait és szabályait, mielőtt elkezdenéd a projektet.

Összességében fontos, hogy alaposan tervezd meg a pergola vásárlását, és figyelembe véve a saját igényeiet és az adott terület körülményeit. A minőségi anyagok és a gondos tervezés hosszú távú élvezetet nyújthat a pergola használata során.