Airless festőgép

Nagy felületek gyors és minőségi festéséhez az Airless festőgép a megfelelő választás! Ez lényegében egy levegő nélküli porlasztórendszer. A porlasztást a nagy anyagnyomás végzi. Sokkal hatékonyabb, mint a kézzel történő felhordás, akár 3-szor nagyobb felület festhető vele ugyanannyi idő alatt, mint hagyományos módon. Lakások, üzletek, irodák, csarnokok, műhelyek szórására elsősorban, óriási előnye az egyenletes minőség és a gyors munkavégzés. Webáruházunkban többféle gyártó eltérő teljesítményű és felszereltségű Airless festőgépeit kínáljuk Önnek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
108 590 Ft - 965 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
650 W - 1 300 W
Tömlő hossza  (m)
-
7 m - 30 m
Maximális szórónyomás  (bar)
-
207 bar - 250 bar
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Milyen technológiával működnek az airless festékszórók, festőgépek?

Ez egy olyan festékszóró technológia, amelynél nem a nagy levegőnyomás, hanem a nagy anyagnyomás végzi a porlasztást. Elektromos szivattyúval van ellátva a berendezés, ami a festéket nagy nyomáson kipréseli a szórópisztoly fúvókáján. A legtöbb gép saját levegőszívó tömlővel rendelkezik, aminek köszönhetően a festékes vödörből, tartályból tudja felszívni a festéket. Mivel az elporlasztás során levegőre nincs szükség, ezért kapta az Airless, vagyis levegőmentes szórási megoldás elnevezést. Ezt a technológiát HEA-nak is nevezik (High Efficiency Airless).

Airless festőgépek előnyei:

 • kevesebb a festékköd
 • tükörsima, buborékmentes a felület
 • nagy munkasebesség
 • könnyű kezelhetőség

 

Az Airless festőgépek, hidrodinamikus festékszórók működési mechanizmusa

Ezzel a festékszóró technológiával az elektromotor meghajtású dugattyús szivattyú a rétegező anyagot az anyagtartályból felszívja és egy speciális fúvókán keresztül kinyomja. A fúvókánál fellépő keresztmetszet lecsökkenés létrehoz egy rendkívül nagy nyomást. Ennek a nagy nyomásnak az eredménye a rétegező anyag mikrofinomságú porlasztása. Az ilyen elven működő festőgép lényegében egy levegő nélkül működő elektromotoros üzemelésű magasnyomású festékszóró berendezés. A motor tengelyen helyezkedik el az elektromágneses kuplung, mely a hajtóerőt egy ciklohajtóművön keresztül az excenter tengelyre viszi át. Ez utóbbi mozgatja az anyagszállító szivattyú dugattyúját lefelé és felfelé. Amikor felfelé mozdul, a bemenőszelep kinyílik és a festéket felszívja a dugattyú. Amikor lefelé mozdul, a kimenőszelep kinyílik, és a nyomás a festéket a szórópisztolyhoz szállítja.

Airless festékszóró

 

Airless festőgépekkel felhordható anyagok

Mindig olvassa el az adott típus gyártói utasítását a felhordható anyagokra vonatkozóan, mielőtt munkához látna a géppel! Alapvetően a leggyakrabban az alábbi munkákhoz használják a HEA technológiájú gépeket:

 • glett anyagok
 • beltéri falfestékek
 • homlokzatfesték
 • favédelmi anyagok
 • korrózióvédelmi anyagok
 • zománcfestékek
 • lakkok
 • pácok
 • növényvédő szerek kijuttatására is akár

Airless festékszóró technikai paraméterei

A gyártók az alábbi adatokat tüntetik fel, ezek megkönnyítik a hidrodinamikus festékszórók közötti választást, megmutatkozik, hol, milyen pontokon van eltérés az egyes gépek teljesítménye, tudása között.

 • teljesítmény: ezt Wattban tüntetik fel, az Airless festőgépek általában 650-1000 W közöttiek
 • maximum üzemi nyomás: 200-250 Bar között mozog
 • nyomás szabályozás lehetősége
 • gégecső hossza – van olyan típus, melynél 6-7 méter, de másiknál akár 15 méter is lehet!
 • maximum szállított anyagmennyiség percenként: 1,1- 2,6 l / percig terjedően találunk gépeket
 • egyéb paraméterek: pl. tárolódoboz, teleszkópos markolat, szórópisztoly jár -e hozzá? Fúvókák, fúvókahosszabbító, festékszűrők, stb.

Wagner SuperFinish 23 Pro Airless festékszóró – mindenképpen figyelemre méltó darab!

Ez a festőgép főként ipari, építőipari felhasználásra, kisebb munkákhoz (200m2) ajánlott. 15 méteres csővel, 250 Bar nyomással és 2,6 l/perc anyagszállítással nem sok lehetetlen megbízást ismer.

 • mobil, komplett megoldás, kategóriájában a legkisebb 
 • membrán pumparendszer, HEA üzemmód 
 • elektromos meghajtású
 • robusztus kialakítású, IP 54 védelem
 • az új High Efficiency Airless rendszerrel
 • alacsony karbantartás igényű, könnyen tisztítható, a tisztításkor nagyon kis anyagveszteségű
 • a spraypack diszperzitek, emulziók felvitelére van kialakítva, használatra kész
 • kiegészítőkkel könnyen átépíthető tartályosra, lakkokhoz vagy segédlevegős aircoat rendszerré
 • egyszerűsített vezérlés

Scheppach ACS 3000 Airless festékszóró –hatékony és megfizethető

207 Bar nyomás, 1,1 l/ perc festékszállítási kapacitás és 7,5 méteres gégecső! Ez a festékszóró pénztárcabarát áron elérhető.

 • A gép saját levegőszívó tömlővel rendelkezik, aminek köszönhetően direktben a festékes vödörből vagy eredeti csomagolásból tudja felszívni a festéket. Nincs szükség át- vagy tartályba öntögetésre
 • A gép hosszú, 7,6 m-s szórótömlővel van felszerelve, ami nagy munkaterületet tesz lehetővé a gép mozgatásának szükségessége nélkül
 • A szórótömlő könnyű szórópisztolyban végződik, melynek 4-ujjas, nagy kapcsolója jelentősen csökkenti a kéz fáradását hosszabb munkavégzés esetén
 • A könnyebb mozgathatóság érdekében a gép praktikus fogantyúkerettel van szerelve
 • A berendezés alkalmas vízbázisú festékek, favédő szerek, olajbázisú festékek, alapozók, zománcfestékek, tapadásnövelő alapozók, fedőlakkok, olajok, pácok, de akár, növényvédő szerek vagy fertőtlenítő szerek kijuttatására is.

airless-festogep

Hogyan használjuk az airless festőgépet?

Használatkor minden esetben kövessük a használati utasításban leírtakat. Először a szivattyút kell feltölteni, ezután a tömlőt és a pisztolyt. Ügyeljünk rá, hogy a szívóhelyen, a szivattyú előtt rajta van-e a szűrő és tiszta-e. A másik szűrőt a szórópisztolyon találjuk. Ezek nagyon fontosak a szivattyú védelme érdekében, de valószínűleg a falon sem szeretnénk látni esetlegesen nem megfelelően elkeveredett festékcsomókat, ezeket ez a kettős védelem sikeresen kiszűri.

A fúvókát az adott célnak megfelelően válasszuk ki. A különböző fúvókák két paraméterben különböznek egymástól. Az egyik a permetező ventilátor szélessége, ami az éppen festékkel érintett területet határozza meg. A másik a lyuk átmérője, aminek alacsonyabb sűrűségű festéknél kisebbnek, magasabb sűrűségűnél nagyobbnak kell lennie.

A nyomás beállítását úgy végezzük el, hogy a próbafújás során a szórási minta ne legyen egyenetlen (túl alacsony nyomás). A magas nyomást könnyű észrevenni a túlzott mennyiségű festék szóródása miatt. Ha magasabb nyomáson is egyenetlen a szóráskép, akkor egy kisseb lyukú fúvókát próbáljunk ki.

A festés során a pisztolyt tartsuk merőlegesen a felületre és a mozgatását attól egyenletesen, párhuzamosan végezzük. Inkább több vékony réteget vigyünk fel, mint egyetlen vastagat és a fúvásokat kissé átfedésben végezzük. Kisebb felületek festésekor, mint például egy ajtó, először a széleket fessük, majd pedig felülről lefelé haladjunk.

Ha festés közben akadozik a festék szállítása vagy fröcsköl, akkor egy fóliára vagy papírra irányítva húzzuk meg a ravaszt, hogy az esetleges eltömődés megszűnjön.

 

Airless festékszóró a Profibarkács webáruházból lakossági és professzionális felhasználásra is!

Scheppach, Yato és Wagner Airless festő berendezések közül rendelheti meg az Ön igényeinek legmegfelelőbb típust. A belépő kategória háztartási, barkács vagy kisipari célra már tökéletesen ellátja a feladatát, és 90-130 ezer forint közötti áron már hozzájuk juthat.

Ha professzionális felhasználásra, ipari, építőipari célra keresi a legjobb Airless gépet, a Wagner HEA festékszóróit ajánljuk, természetesen ezek már komolyabb befektetést igényelnek, de hamar megtérül a beruházás értéke.  Rendkívül gyorsan, hatékonyan dolgozhat velük, egységnyi idő alatt 3x annyi munka végezhető el, mint nélkülük. Rendelje meg házhozszállítással és a hidrodinamikus, airless technológiával legyen profi akár otthon, akár a munkájában!

 

Gyakran ismételt kérdések a airless festékszórókkal kapcsolatban

Gyakori homlokzatfestéshez a Scheppach ACS 3000 gépet néztem ki, megfelel erre a célra?

A gyártó útmutatása alapján a gép homlokzatfestékhez nem alkalmas.

Ha az anyagtakarékosság elsődleges, milyen szivattyúval vegyek Airless gépet?

A membránszivattyú technológia csökkenti az anyagok pazarlását.

Legalább 1,5 liter/perc anyagszállítású kapacitással rendelkező Airless festőgépet keresek. Melyik lenne jó ár-érték arányban?

A Wagner ProSpray 20 HEA Airlesst ajánljuk, 1,6 l/ perc szállítási kapacitás mellett.