Ágaprító

Intézze bátran az ágaprító vásárlását a Profibarkács webáruházábán! Az ágaprító gép egy tipikusan olyan termék, aminek a funkcióját kézi erővel is meg tudjuk oldani. Azonban az akinek már van, soha nem menne vissza azokba az időkbe, amikor még nem volt neki ilyen gépe. Rettenetesen megkönnyíti és lerövidíti az ágaprítási feladatokat, remek munkafolyamat automatizáló.

 

Javasoljuk, hogy nézze meg Gábor videóját, biztosan segíteni fog tud abban, hogy melyik ágaprító típust válassza.

Oldalunkon kedvező árakon találja majd meg a legnépszerűbb márkák termékeit, mint például a Hyundai, a Hecht, a Riwall, az Einhell, a Scheppach, és a csúcskategóriás ágdarálókat kínáló GTM Professional. Nem is gondolná, hogy mennyire meg tudja könnyíteni a dolgát egy ilyen kerti gép.

Habár az aprítás folyamata manuálisan is elvégezhető, össze sem hasonlítható azzal a hatékonysággal és kényelemmel, amit egy ágaprító gép tud nyújtani. A megspórolt időről nem is beszélve: már kisebb kertek esetén is megéri ágdarálót vásárolni, nagyobb területek esetén pedig egyszerűen már-már nélkülözhetetlen segítség. Ágaprító webáruházunkban elektromos és benzinmotoros gépek között is tud válogatni, amiket különféle szállítási lehetőségekkel is el tudunk juttatni Önhöz.

 

Mit kell tudni az ágaprítók használatáról?

Az ágaprítók használata gyakorlatilag minden évszakban hasznos tud lenni, és hihetetlenül meg tudja könnyíteni a kertészeti munkálatokat. A kert karbantartása jóval gyorsabbá és kényelmesebbé válik, és olyan esetekben is tudnak segíteni ezek a gépek, amikor a viharkárt szenvedett ágakat kell ledarálni. Az aprított ágak pedig persze kevesebb helyett foglalnak el, és az ágdarálókhoz tartozó gyűjtőzsákoknak köszönhetően nem is kell külön időt szánnia arra, hogy összegyűjtse a keletkezett zöld hulladékot. Arról nem is beszélve, hogy nem kell majd nagy erőkkel begyömöszölni a nagy ágdarabokat a szemeteszsákokba.

Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartania, hogy a keletkezett darálékot mulcsozásra is fel lehet használni, amivel télen-nyáron ápolhatja a kertjét. A hidegebb évszakok alatt megvédi a növényeket a fagytól, a melegebb évszakok alatt pedig megakadályozza, hogy túl gyorsan elpárologjon az öntözővíz. Ennek köszönhetően pedig az öntözés gyakoriságán is lehet csökkenteni.

 

Ágaprító választási tanácsok a Profibarkácstól

Kérdés persze, hogy mi alapján érdemes ágaprító gépet választani? Működésüket két fő szempont szerint lehet megkülönböztetni: a Profibarkács webáruházában elektromos és benzines ágdarálók közül válogathat. Az, hogy Önnek melyik gép felel meg a leginkább több dologtól is függ, mint például a terület mérete, ahol használni szeretné az ágaprítót, a gép súlya, teljesítménye, vagy akár a zajszintje.

Típusai szerint benzinmotoros ágaprítók és elektromos ágapítók léteznek. Működési elv szerint pedig különválasztjuk a vágókéses, avagy forgókéses illetve  maróhengeres, vagy vágóhengeres berendezéseket.

ágaprító komposztáló gép használat közben

Benzines ágaprító gép vásárlás: árak és egyéb tudnivalók

A benzines változatoka tipikusan nagyobb ágakhoz és nagyobb méretű munkákhoz szokták méretezni. Emellett drágábakk is, mint az elektromotoros verziók. Bár vannak otthoni, kerti munkához valóak, oda inkább nem ezt a variánst ajánljuk. 

Ha a lehető legnagyobb vágási teljesítményt keresi és hatalmas zöld területek karbantartásáról kell gondoskodnia, akkor a benzines ágdarálókban nem fog csalódni. Árakat tekintve így természetesen drágábbak, mint az elektromos változatok, cserébe viszont sokkal gyorsabban tudnak dolgozni, és akár 10 cm-es átmérőjű faágakat is gond nélkül ledarálnak.

Súlyukat tekintve sokkal nehezebbek, hiszen az 50 kg-os modellektől kezdve majd 200 kilós gépet is találhat az ágaprító webáruházunkban. A GTM Professional-höz hasonló gépek viszont könnyen csatlakoztathatók traktorokhoz, és egyszerűen elhelyezhetőek bármilyen utánfutóra vagy furgonba is. Ennek köszönhetően könnyen kihasználhatja a csúcsteljesítményük előnyeit nagyobb területeken is.

 

Elektromos ágaprító gép vásárlás: árak és egyéb tudnivalók

Otthonra az elektromos gépeket ajánljuk! Kis helyen is elférnek és nem gond, ha csak szezonban veszed elő a gallyakat és ágakat aprítani. Teljesítményük jellemzően 2-3000 W szokott lenni, ezzel már bőven el lehet végezni a kerti mulcsozást.

Az elektromos ágaprítók alapvetően csendesebbek és könnyebbek a benzinmotoros változatokhoz képest, mozgathatóságukat pedig a méretes kerekek és markolatok is megkönnyítik. Egy Riwall ágaprító például körülbelül 10 kg-ot nyom.

Amennyiben az aprítani kívánt ágak átmérője nem haladja meg az 5 cm-t, akkor bőven meg lesz elégedve az elektromos ágdarálók teljesítményével. Árakat tekintve olcsóbbak a benzines változatokhoz képest. 

Amennyiben otthoni használatra keres ágdaráló gépet, akkor valószínűleg ezen a kategórián belül érdemes nézelődnie.

 

Forgókéses, vagy vágókéses ágaprítók

Az egyszerűbb szerkezetű késes darálók valamennyivel gyorsabban dolgoznak, ugyanakkor zajosabbak is, mint a hengeres modellek. Arra is figyelnie kell, hogy jobban elő kell készíteni az ágakat, mielőtt beletenné őket a gépbe: a nagyobb ágakat egyesével kell betolni, miután a kisebb elálló gallyakat leszedte róluk.

 

Maróhengeres ágaprítók, mi a különbség a késeshez képest?

A hengeres ágdarálók egy picit lassabban dolgoznak, viszont a nedvesebb ágakat is gond nélkül szétaprítják, így kevesebb előkészületi munkát igényelnek. A zajszintjük is alacsonyabb, így ezeket „csendes” elektromos ágaprítóknak is szokták nevezni.

 

Ágaprító vásárlás kedvező árakon a Profibarkács webáruházában

A legnépszerűbb ágaprító márkák: Hyundai, Einhell, Scheppach és Riwall Pro. Ipari felhasználáshoz, vagy nagyobb munkákhoz pedig a GTM gépeket ajánljuk.

Az ágaprító gép pedig most már különösen hasznos, hiszen nem szabad elégetni a gallyakat környezetvédelmi megfontolásból. Legegyszerűbb, ha ledarálja őket és az így keletkezett mulcs egyből komposztálható, vagy szétszórható a kertben. Ezáltal segíti a nedvesség megőrzését és szervesanyagot juttat be a talajba. Ezen felül a gyomosodást is meg tudja előzni.

További kérdései vannak az ágaprító választással, rendeléssel, vagy netán a gép üzemeltetésével kapcsolatban? Nyugodtan forduljon a Profibarkács ügyfélszolgálatához: munkatársaink szívesen segítenek, hogy minél egyszerűbben megtalálhassa azt a gépet, ami a leginkább meg tud felelni az igényeinek. Ágaprító gép vásárlását nem csak a weboldalunkon található útmutatókkal könnyítjük meg: több szállítási opció közül is válogathat, hogy minél előbb hozzájuthasson az új kerti gépéhez!

 

Újdonság!

Mivel sok kérdés érkezik be hozzánk, illetve online fórumokon is elő-elő fordul a kérdés, megpróbáljuk megválaszolni 1-2 mondatban a legfontosabb kérdéseket az ágaprító, vagy komposztáló gép vásárlásával kapcsolatban. 

Gyakori kérdések ágaprító vásárlásakor

Milyen ágaprító fajták vannak?

Elektromos és benzines gépek vannak. Működési elv szerint pedig megkülönböztetünk vágókéses és maróhengeres típusokat. A késes gyorsabb, de zajosabb és jobban elő is kell készíteni az ágakat. Mi a maróhengereseket preferáljuk, de felhasználási célja válogatja.

Milyen ágaprítót vásároljak otthonra?

Otthoni felhasználásra valószínűleg nem kell akkora teljesítmény és célszerű, ha nem zajos a gép. Emiatt mindenféleképpen egy elektromos maróhengeres gépet javaslunk. Példa erre a Hecht 6280 XL elektromos 2800W-os komposztálógép, mely megrendelhető nálunk a Profibarkács.hu webshopban.

Elektromos, vagy benzines ágaprítót válasszak?

Elektromost, ha csendesebb gép kell pl. otthonra és nincsen naponta használva, benzinest, ha nagyobb igénybevételnek lesz kitéve a gép és nagyobb teljesítményt igénylő ágak aprítására lesz használva.