Kerékfuvató pisztoly és -tömlő

A megfelelő abroncsnyomást minden körülmények között biztosítani kell, ehhez nyújtanak segítséget a kerékfuvató pisztolyok és tömlők. Az abroncsnyomás hatással van a gépjármű vezethetőségére, a kanyarodási, fékezési jellemzőire és az üzemanyag fogyasztására is. Ezeken felül, ha nincs biztosítva a megfelelő nyomás, az abroncs hamarabb elhasználódik, ez plusz anyagi terhet és nem biztonságos helyzetet teremt. Akár robogó, akár autó, teherautó, busz vagy bármilyen más járműnek megfelelő kerékfuvató pisztolyra és tömlőre, nyomásmérőre van szüksége az elvárt abroncsnyomás biztosításához.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 13 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
19 termék
19 termék

Miért hasznosak a kerékfúvató pisztolyok és tömlők?

Ezeket az eszközöket az átlagember is gyakran használja, ha nincs otthon a garázsban, akkor a benzinkutakon szoktak kereket fújni, nyomást mérni. Óriási segítség viszont, ha van otthon egy ilyen szett, hiszen bármikor meg lehet nézni a keréknyomást, és lehet orvosolni, ha nem megfelelő. A gumiszervízeknek, autószerelő műhelyeknek, szakembereknek alap felszerelés a kerékfuvató pisztoly, tömlő, nyomásmérők, de igazság szerint mindenkinek szükséges lenne, aki járművel rendelkezik, járművet használ.

Kerékfúvató pisztoly

Kerékfuvató pisztolyokkal és kerékfuvató tömlőkkel a megfelelő guminyomásért!

A Kresz oktatáson elhangzik, hogy minden elindulás előtt ellenőrizni kell a gumik állapotát és nyomását, azért a gyakorlatban ez nem jellemző. A neves gumiabroncs gyártók ajánlása szerint legalább havonta kellene a gumiabroncsokat ellenőrizni. Tény, hogy nem a gumik tartják a gépjármű teljes súlyát, hanem a bennük lévő túlnyomásos levegő. Ez a levegő befolyásolja a jármű irányíthatóságát, vezethetőségét, fékezési tulajdonságait, lengését. Az adott jármű felhasználói kézikönyvében mindig megtalálható a gyártó által ajánlott guminyomás, ezt kell biztosítani mindig!

Az előírt guminyomást a jármű gyártója határozza meg a gumi méretének, típusának és a jármű tömegének megfelelően. A felhasználói kézikönyvön túl ez az üzemanyagtartály fedelén, a jármű kézikönyvben, és a vezetőoldali ajtó keretén található még meg.

Két különböző érték látható, melyek közül az első normál terhelésű járműre, a második terhelt, megrakott járműre, vagy autópályás közlekedésre vonatkozik.

A guminyomás mérőkkel a szükséges mérés bármilyen gyakorisággal elvégezhető, a kerékfuvató pisztolyok, tömlők segítségével pedig az elvárt szintre fújatható, leengedhető.

Mi a helyzet, ha nincs guminyomásmérőnk, kerékfúvatónk?

A gumiabroncsok folyamatosan veszítenek a nyomásukból. Normál körülmények között ez a nyomásveszteség nagyjából 1PSI vagy 00,069 Bar/hónap, de ha melegebb van, ez az érték nagyobb. A biztonsági tényezőkön túl a guminyomásnak hatása van az üzemanyag fogyasztásra is.

A megfelelő nyomást kell mindig biztosítani, mert a túl nagy nyomással romlik a stabilitás, az irányíthatóság, az iránytartás, a komfortérzet, a futófelület közepe erőteljesebben kopik, míg a túl kicsi nyomás az üzemanyagfogyasztást, a kormányozhatóságot rontja,  mindemellett a gumiban defekthez is vezető sérülések keletkezhetnek. Ha van kéznél egy kerékfuvató, ami guminyomásmérővel is rendelkezik, és rendszeresen használjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő guminyomás biztosítva van. A kerékfuvató pisztolyon, tömlőn, guminyomásmérőn kívül kell, hogy rendelkezzen kompresszorral vagy  autós kompresszorral, ha sokat van úton, és biztos akar lenni benne, hogy mindig megoldott a gumiabroncs nyomás mérése és fújatása.

Tipp: Ha nyomásmérőre lenne szüksége, nézze meg kínálatunkat!

 

Nyomásmérős kerékfúvató pisztolyok tömlővel a legnagyobb gyártóktól

Megbízható, könnyen kezelhető tömlős pisztolyok, melyeken nyomásmérő is van, több gyártótól is megtalálható a webshopunkban. Az egyik igen kedvelt darab az Einhell digitális terméke, melyen egy digitális négyjegyű nyomáskijelző mutatja a nyomásértéket a gumiabroncs ellenőrzésekor. A nyomásmérő integrált leeresztő szeleppel van ellátva, mely segítségével csökkenthető a túl magas gumiabroncs nyomás. Ugyanennek a gyártónak a profi keréknyomásmérője kompresszorhoz csatlakoztatva kerékpár, motor, autó gumiabroncs nyomásméréséhez és felfújatásához alkalmas. Jellemzői a precíz skálabeosztás és méréshatár, szabvány gyorscsatlakozóval a kompresszorhoz, szabvány gumitömlő csatlakozóval. Az Einhellen kívül a Yato, Extol, Vorel gyártóktól is megtalálhatók a komplett tömlős pisztolyok nyomásmérővel szerelve.

 Fontos, hogy mindig hideg állapotban mérjen, mielőtt elindul a járművel, vagy sokat állna a napon, mert ahogy a kerék felmelegszik, megnő benne a nyomás, hiszen a levegő is átveszi a hőt.

 

Kerékfuvató pisztolyok és tömlők a Profibarkácson

Yato, Vorel, Extol, Einhell kerékfuvató pisztolyok, tömlők, nyomásmérők, pumpafejek közül rendelheti meg azt, amelyik a leginkább megfelel az igényeinek. Ha csak fújtató fejre vagy tömlőre van szükség, az sem gond!

A Yato pumpafejei vagy más néven fújtató fejei 6 és 8 mm-es változatban rendelhetők. (ekkora a tömlővég átmérője) Sárgarézből készülnek, maximum 10 Bar nyomásig. Aki a Vorel márkát kedveli, 6 mm-es tömlőbe, sárgarézből csipeszes pumpafejet is rendelhet hihetetlenül kedvező áron. Magában pneumatikus tömlőt is rendelhet, ha csak arra van szüksége, Extol Prémium gyártmány, 8 Bar nyomásig, gumifúvató pisztolyhoz!

Szerelje fel műhelyét, járművét ezekkel a nélkülözhetetlen eszközökkel, mi szokás szerint azokat a termékeket kínáljuk ebben a kategóriában is Önnek, melyekben tudjuk, hogy nem fog csalódni, már bizonyítottak. Rendelje meg házhozszállítással, és rendeléskor regisztráljon törzsvásárlóként a Profi Clubba. Már az első vásárlás után 5 % kedvezmény illeti meg minden további rendelésnél.

 

Gyakran felmerülő kérdések a kerékfuvató pisztoly- és tömlő vásárlásakor

Személygépkocsihoz keresek kerékfújót tömlővel és nyomásmérővel, nem túl drágát. Melyiket ajánlják?

A kategóriában a Yato gyártó kerékfúvató pisztoly nyomásmérős eszközeit vásárolhatja meg legolcsóbban, 2 típus közül is választhat.

8865065 típusú Extol pisztolyhoz van tömlőjük?

Igen, a webáruházban található Extol Prémium 2 db-os pneumatikus tömlője kompatibilis a fenti kerékfúvató pisztolyhoz.

Nyomásméréskor elég a védőkupakot levenni a gumiról?

Csak a védőkupakot kell levenni, majd a műszert a szelepre helyezve megmérni a keréknyomást. Fontos, hogy a szelepvédő kupakot mindig csavarja vissza, hiszen a szeleptű tömíti a gumiabroncsot, abba nem kerülhet por és kosz, szennyeződés.