Csőbilincs

A csőbilincs, tömlőbilincs feladata, hogy egyenletes és megfelelő szorítóerő mellett stabilan biztosítsa a tömlőcsonkot, a tömlőhöz a csatlakozót. Rendkívül széles körben használatosak, az otthoni barkácsolási feladatoktól elkezdve egészen az ipari felhasználásig.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
180 Ft - 80 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
84 termék
84 termék

A csőbilincs felépítése

A Profibarkácson a legjobb minőségű csőbilincseket kínáljuk vásárlóinknak, hogy minden helyzetre, minden csatlakozáshoz megtalálja a megfelelő szorításút. Közel 30 féle termék, sőt, igény szerint szettekben is, melyek több méretet is tartalmaznak. Ha éppen seeger gyűrűre van szüksége, tengelyre és furatba, nálunk azt is rendelhet, elképesztő a választék!

A tömlőbilincs vagy csőbilincs 3 részből épül fel. Van egy szalag, egy csavarház és egy csavar. A csőbilincsek fajtáitól függően persze ez a felépítés módosulhat, akár egyszerűbbé is válhat.

Anyagukat tekintve elsősorban alumínium, réz vagy acél alapanyagot használnak gyártásuk során. A csőbilincsek lehetnek savállóak, rozsdamentesek, nemesacél kivitelűek. A szakemberek szerint akkor jó a tömlőbilincs, ha a szélei lekerekítettek, mivel nem sérti meg a tömlőt szereléskor.

A csőbilincsek alkalmazása

A csőbilincsek nagyszerűen használhatók a mindennapi rögzítési feladatoknál, amikor csövek elvezetésére és stabilizálására van szükség. Nagyon fontos, hogy jó minőségű csőbilincset használjon, mert balesetet okozhat a silány minőségű termékek használata. A csőbilincsek vastagsága 1-10 mm között van, átmérőjük akár 500 mm is lehet. Széleskörű alkalmazás jellemzi, közműépítések, városi csatornarendszerek, gázvezetékek kialakításánál is nélkülözhetetlenek, az ivóvízhálózat kiépítéséről nem beszélve.

Csőbilincs fajtái

 • széles erősített tömlőbilincsek
 • ABA tömlőbilincsek
 • átmenő csavaros üzemanyag tömlőbilincsek
 • füles tömlőbilincsek
 • kétrészes szorítóbilincsek

A széles, erősített csőbilincsek széles acélszalaggal és felül-alul átmenő csavarral készülnek, ez főleg akkor praktikus, ha a tömlőbilincs nehezen megközelíthető helyen van, vagy éppen nem elég egyoldalt megerősíteni.

Az ABA tömlőbilincsek svéd technológiát takarnak, csigamenetes tömlőbilincset takarnak. Az átmenő csavaros üzemanyag tömlőbilincsek körkörös szorításra képesek a tömlő teljes falán. A füles tömlőbilincsek egyszerűek, csak harapófogóval is rároppanthatók a tömlőre, ugyanakkor éppen emiatt többé nem használhatók fel.

 

Hogyan válasszon megfelelő csőbilincset?

Amikor csőbilincset, tömlőbilincset keres, rendelés előtt mérlegelni kell az alábbi tényezőket, hogy a megfelelő terméket tudja kiválasztani. Mégpedig:

 • mekkora a tömlő falvastagsága?
 • nyomás mértéke
 • mekkora a tömlőbilincs szorító tartománya?
 • mekkora a tömlő külső átmérője?
 • milyen a tömlőcsonk fajtája, típusa?
 • van-e acél vagy más erősítés a tömlőben?

Gumibetétes csőbilincsek

Gumibetétes csőbilincseket beltéren, kültéren egyaránt használnak, létezik belőlük olyan típus, ami ellenáll a magas hőmérsékletnek. Ezek több méretben akár egycsavaros, kétcsavaros változatban is kaphatóak. A gumibetétes csőbilincsek gyorscsatlakozóval szereltek, ezáltal egy kézzel is zárhatóak, a gumibetétük pedig segít a vezetékeket megfelelően pozícionálni szereléskor. A hőállóságuk miatt akár -30 és +120 Celsius fok között is használhatóak.

Tiplis csőbilincsek

A tiplis csőbilincseket általában rézcsövek, vascsövek felfogatásánál használják. A csővezetéket stabilan rögzítik akár fal mellett, akár mennyezeten. A tiplis nagy előnye, hogy állítható, így az elvárt magasságban rögzíthet vele. A csőbilincs csavar menetét a tiplibe illesztheti, de rögzíthető fába vagy műanyagba egyaránt.

A tömlőbilincsek felszerelése

Sok esetben otthon kerül sor a tömlőbilincsek szerelésére, barkácsolás, javítási munkák során. Felszerelésnél figyeljen a tömlő falvastagságára, rendelkezik-e valamilyen erősítéssel? Körültekintően kell eljárni, figyelembe kell venni a tömlőbilincs szorítási tartományát. Ha nem megfelelően, lazán van felszerelve, ereszthet a tömlő, ha pedig erősen van rászorítva, megrepedhet. Az arany középút megtalálása nagyon fontos a tömlőbilincsek szerelésénél.

Csőbilincsek a Profibarkácson

A Profibarkács kínálatában a legnagyobb gyártók csőbilincseit kínáljuk vásárlóinknak, minden feladathoz van megoldásunk. Yato, Neo,Topex csőbilincsek többféle anyagból, eltérő méretekben, akár szettben, készletben is. A csőbilincsek használata elkerülhetetlen, mikor rögzítési feladatokat kell megoldania. Ha praktikusan szettben vásárolja meg a kiváló minőségű csőbilincseket, mindig kéznél lesz a megfelelő, mikor egy rögzítési feladat adódik. Minőségi munkához minőségi eszközök kellenek, nincs ez másképp a tömlőbilincsek esetében sem.

Ha bármilyen egyéb műhelyfelszerelésre lenne szüksége, nézzen körbe a webshopban, nincs olyan termék, amit ne találna meg a legnagyobb gyártók kínálatából.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hiszen akkor minden további rendelésénél élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket! Ha szívesen olvasna barkácsolással, kertészkedéssel, ház körüli munkákkal kapcsolatos színes tartalmakat, kövesse figyelemmel a Profibarkács Blogját!

 

Csőbilinccsel kapcsolatos kérdések

Rozsdamentes acél tömlőbilincset keresek, 10-16/9-est. Melyiket ajánlják?

A Neo rozsdamentes acél tömlőbilincsét, ebben a méretben 3 darabos kiszerelésben tudja megrendelni.

A Topex tömlőbilincsek jó minőségűek?

Igen, a Topex bilincsei horganyzott acélból készülnek, elsősorban ezermestereknek.

Műhelyemben többféle méretű csőbilincset tartanék, melyik fajtát rendeljem?

Önnek a Yato 175 részes horganyzott acél bilincskészletét ajánljuk.