Dugattyús festőgép

Sokunk számára nem ismeretlen feladat lefesteni valamit a házunkban vagy a kertünkben, erre remek tippeket és trükköket olvashatunk szerte az interneten. Van azonban egy jóval hatékonyabb módja a festésnek, amihez jó, ha van egy dugattyús festékszóró géped, festékszóród. Ennek segítségével nagyobb felületet, gyorsabban és egyenletesebben tudsz lefesteni, amennyiben nem szabadtéren, szeles időben állsz neki. Számtalan területen felhasználható, kezdve a bútorgyártástól, a karosszériafényezésig, de házi barkácsoláshoz is remek szolgálatot tehet, ha könnyíteni, gyorsítani szeretnénk a munkafolyamatokon.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
12 490 Ft - 77 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
80 W - 630 W
Tartály űrtartalma
-
0 - 2
Maximális szállított festékmennyiség  (ml/perc)
-
140 ml/perc - 500 ml/perc
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

Mi az a dugattyús festőgép?

A festőgépek, vagyis festékszórók segítenek a festék kijuttatásában a szórófej segítségével. Lehet elektromos, sűrített levegő segítségével működtethető, vagy szivattyús. Ez leginkább ipari területen használatos, a másik kettő elterjedtebb a mindennapi használat során és magán célra.

Levegős festékszórók: az egyszerűbb és hagyományosabb verziók így működnek, általában kevés levegőt használnak fel.

HVLP rendszerű festékszórók: magas minőségű munkavégzést tesznek lehetővé, alacsony nyomással működnek, így kevesebb festék út a levegőbe, ezáltal ésszerű anyagfelhasználást biztosít. Ezek nagymennyiségű levegőt használnak el a működés során, azonban mindenképpen előnyük a festék takarékos felhasználása.

Elektromos kompresszorral szerelt: kis nyomással működnek, a normál levegős pisztolyos festékszóróhoz hasonló.

Elektromágneses pumpás kialakítás: egy elektromágnes vezérelt dugattyú segítségével dolgozik, ez egy elég gyakori megoldás a festékszórás során. Határozott hátránya azonban, hogy híg festék kijuttatására alkalmas, és ez jár a legnagyobb zajjal.

 

Figyelem: a festékbeállítást érdemes pontosan, az utasítás szerint végezni, előfordulhat, hogy ha túl híg, a festék túlfolyik, ha sűrűre sikerül a higítás, akkor meg eltömődhet a gép.

 

Airless festékszóró gépek:

A levegő nélküli festékszórók elektromos motor meghajtással porlasztják a nagymennyiségű festéket. Barkácsoláshoz és ipari tevékenységhez is használható. Rengeteg munkaidőt takarít meg nekünk egy ilyen gép.

 

Festékszórók előnyei

 • gyors, hatékony, pontos munkavégzést tesz lehetővé
 • alacsony porlasztási nyomás miatt kisebb festékköddel lehet számolni, emiatt festéktakarékos a festés
 • különféle szórófejek használatát teszi lehetővé több festékszóró gép
 • pontosan irányítható a szórósugár, így sokkal precízebben lehet használni
 • függőlegesen is kijuttathatjuk a festéket egyes gépek segítségével
 • állítható festékmennyiség
 • levegőköpeny veszi körül a szórósugarat, így kevesebb maszkolásra van szükség
 • homogén felületet képez
 • sokkal hatékonyabb, mint a kézi festés, a munkavégzés időtartama jelentősen lerövidül a megfelelő rutinszerzést követően
 • felhasználási területek: bútorok, falak, kerti tartók, virágládák, ültetőládák (fából), fűtőtestek, ajtó- és ablakkeretek, kerítések, stb.
 • lazúrok, festékek, alapozók, különféle védőszerek, vegyszerek, stb.
 • tisztítása egyszerű

 

További eszközök a dugattyús festőgéppel történő munkavégzés során

Festékszalag, maszkoló szalag használatával megóvhatod magad a takarítási pluszmunkáktól, és a festési területet is kijelölheted a segítségével.

A biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen egy jó pormaszk viselése, a gépek határozott egészségvédelmi előnyei mellett is. Ez megfelelő védelmet nyújt az apró részecskék orrba, vagy szájba történő jutásának elkerüléséhez. Erről korábban már írtunk itt.

Szintén hasznos lehet egy jó munkavédelmi szemüveg is, amivel a szemed épségét óvhatod meg.

Munkavédelmi szemüvegeinket és pormaszkjainkat az alábbi linkeken tekintheted meg:

Ruhánk védelméről se feledkezzünk meg, érdemes megfelelő munkavédelmi eszközök birtokában nekiállni a munkának.

Milyen festék kijuttatására alkalmasak ezek a gépek?

Egyes gépek különféle festékek kijuttatását teszik lehetővé, érdemes alaposan felmérni, mire is van többnyire, vagy az adott esetben szükségünk. Mivel többféle festékszóró van a piacon, így érdemes tudni pontosan, mit is fogunk csinálni. Vannak gépek, melyek hígabb, és vannak olyanok, amelyek sűrűbb festék szórására alkalmasak. A különféle csatlakozások, fúvókák mind más célt szolgálnak. Erre az adott gép használati útmutatója ad remek leírást, de a Profi Barkács munkatársai is segítenek a tájékoztatásban igény esetén.

Falfesték, alapozó, lazúrok, különféle vegyszerek, többféle festék kijuttatására képesek a festékszóróink, érdemes tájékozódni vásárlás előtt a különböző típusokról.

 Dugattyús festőgép, festékszóró

Fontos!

Érdemes kiváló minőségű festéket használni a festékszóráshoz, valamint egy jó levegőszűrő megvédi a gépünket a lerakódásoktól, ezzel jelentősen növelve az élettartamát.

Kínálatunkban a WAGNER, EINHELL, EXTOL, YATO ÉS HYUNDAY márka festékszóróit vásárolhatod meg.

 

Gyakori kérdések a dugattyús festőgépekkel, festékszórókkal kapcsolatban

 

Milyen festékszórót válasszak?

Igénytől, helytől és lehetőségtől függően érdemes átgondolni a festékszóró kiválasztását. Létezik pneumatikus, airless, HVLP, elektromágneses és elektromos elven műküdő festékszóró is.

Melyik márka lenne a legjobb számomra?

Kínálatunkban a WAGNER, EINHELL, EXTOL, YATO ÉS HYUNDAY márka festékszóróit vásárolhatod meg. Ezek mind kiváló minőségű gépek, a legjobb gyártóktól.

Miért jobb dugattyús festőgéppel, mint kézzel festeni?

Egyenletes felületet képez, gyors és gazdaságos munkavégzést tesz lehetővé.