Légtisztító

Tudta, hogy légtisztító berendezés használatával csökkentheti az otthonában, irodában, műhelyben a megbetegedések valószínűségét? Egy megbízható, hatékony levegő tisztító éppen ezt a célt hivatott szolgálni, hogy tisztább, frissebb, környezeti szennyeződésektől mentes levegőhöz juthasson. Egy helyiségben, zárt térben mikróbák milliói élhetnek, így nagyon fontos, hogy minél egészségesebb levegőt tudjunk biztosítani az ott élők, dolgozók számára. Webáruházunkban Neo, Lund márkájú légtisztító berendezéseket, szűrőket rendelhet a benti levegő tisztításához.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 690 Ft - 89 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Légtisztítók elterjedése

Egyre több háztartásban, munkahelyen, műhelyben, irodában fordítanak figyelmet a levegő tisztántartására. Ez manapság a megfelelő teljesítményű levegő tisztítókkal könnyedén megoldható. Nem csak a megbetegedések száma csökkenthető használatukkal, alapvetően javul a levegő minőség, ezzel párhuzamosan pedig allergiás rohamok, de a jobb alvás érdekében is sikerrel alkalmazhatók.

Sokan gondolják, hogy kint úgyis szennyezett a levegő, teljesen felesleges légtisztítót alkalmazni bent. Ha belegondolunk, azért elég sok időt tölt az ember zárt térben, délután, este, az éjszakai alvás során, hétvégén otthon, hétközben pedig a műhelyben, irodában. A levegőtisztító berendezés a káros összetevőktől szabadítja meg a levegőt, amit aztán belélegzünk.

A stressz ellen, légúti panaszok, koncentrációs zavarok javítása érdekében jó minőségű illóolajok légtérbe juttatása is javasolt, ehhez válassza kiváló minőségű aroma diffúzorainkat!

Légtisztítók legfőbb előnyei

 • csökken az asztmás rohamok kialakulására való esély
 • javítja az alvás minőségét, segíti a koncentrációt
 • védi a tüdőt a levegőben lévő radontól, amit összegyűjt és semlegesít
 • megfelelő szén-dioxid szintet biztosít
 • kivonja az allergéneket a levegőből
 • kiszűri a baktériumokat, vírusokat, gomba, penész spórákat
 • kiszűri a szálló port, kellemetlen szagokat

Miért érdemes légtisztítót használni?

A légtisztító berendezések hozzásegítik az élő szervezetet a testi-lelki jólét eléréséhez. Kintről a szilárd tüzeléses kályhák káros anyagai, az autók által kibocsátott vagy gyárkéményekből áramló szennyeződések bekerülnek a lakásba is. Beltéren a bútorok formaldehides festékeiből, elektromos készülékekből, műanyag berendezésekből, nyomtatókból, fénymásolókból, fénycsövekből szabadulhatnak fel káros anyagok. Ezek mind-mind a beltérben beszívott levegőt szennyezik.

A hatékony levegőtisztító berendezések képesek a tiszta erdei levegőhöz vagy a kellemes vízparti levegőhöz hasonló környezetet teremteni.

Légtisztító

A légtisztító működése, a szűrők jelentősége

A levegő tisztító berendezések egy ventilátorral beszívják a helyiség levegőjét, átszűrik és kiengedik a friss levegőt. A levegő egy de inkább több szűrőn halad át, amelyek eltávolítják a porszemcséket, allergéneket, kórokozókat, egyéb szennyezőanyagokat, így a levegő sokkal jobb minőségű, egészségesebb lesz.

A HEPA szűrőket első körben az ’50-es években az Amerikai Atomenergia bizottság használta, hogy eltávolítsa a kisméretű radioaktív részecskéket. A szűrő úgy lett tervezve, hogy az egészen kicsi részecskéket is felfogja, a harmonikaalakja is növeli a felületét. Ebben a harmonika labirintusban esik csapdába a szennyeződése, a por, gomba, szőr stb. A minőségi, megbízható levegőtisztítókban több lépésben megy végbe a levegőszűrés, ez biztosítja a tökéletesen tiszta levegőt. A carbon szűrő esetén az oxigén hatására pórusok milliói tárulnak fel, a szagok, gázok, vegyi gőzök beivódnak ezekbe a nyitott pórusokba. Ez az első védelmi vonal. Ha sanitized technológiával is el van látva, akkor a carbon még agresszívebben lép fel a baktériumokkal, gombákkal, poratkákkal szemben.

A plasmatrue technológia azonnal semlegesíti a levegőben lévő bacilusokat, vírusokat, mégpedig úgy, hogy a szabadon mozgó töltött részecskékből hoz létre egy plazma légmezőt, melyben a feszültséggel bíró részecskék akképpen tisztítják a levegőt, hogy nem hoznak létre mellékterméket.

Hogyan válasszon légtisztítót?

A megfelelő berendezés kiválasztásához az alábbi tényezőket kell mérlegelni:

 • szobaméret: a gyártók feltüntetik az adott gépen, hogy hány négyzetméteres helyiségbe ajánlja. Fontos tudni a légáramlási sebességet, vagyis, hogy egy perc alatt hány köbméter levegőt képes átszűrni. Általánosan igaz, hogy egy 8-10 m3/perc kapacitású levegő tisztító kiválóan megfelel egy kb. 35-40 m2-es helyiséghez.
 • típus (főként szűrőtípus): tudni kell mire keresünk megoldást. Szőr? Por, bacilus, vírusok? Az egyik legjobb megoldás a HEPA típusú szűrő szénszűrővel párosítva. Fontos az is, hogy milyen gyakran kell szűrőt cserélni és az mennyibe kerül?
 • zajszint: működési intenzitástól függően a legtöbb tisztító 35 és 75 decibel közötti zajszinten dolgozik. Hálószobai használatra mindenképpen érdemes alacsony zajszinten működő típust venni, ne legyen zavaró pihenéskor.
 • energiafogyasztás: vannak típusok, amelyek kikapcsolnak, ha már tiszta a levegő, ezzel is csökkentve az energiafogyasztást.
 • szűrési képesség: Az ACH (Air Changes per Hour) megadja, hogy a légtisztító hányszor forgatja át egy adott helyiség levegőjét egy óra alatt. A legtöbb készülék 0,5 és 2 óra közötti időtartam alatt képes egy átlagos 11-12 m2 helyiség levegőjét átforgatni.

 

Légtisztítók a Profibarkácson

Webáruházunk kínálatában a legjobb minőségű levegőtisztító készülékek közül rendelheti meg az igényeihez, a lakás méreteihez igazodó típust. A Neo negatív ionos készülékekben a készülék által kibocsátott negatív ionok segítenek a levegő tisztításában, összegyűjti a szennyeződéseket, a levegőt tisztán és frissen tartja. A beépített UV lámpa tovább növeli a hatékonyságot, hiszen az UV fény is fertőtlenítő hatással bír.  A LUND készülékei között akár 70 m2-es helyiség levegőjének tisztítására is képes berendezést is választhat, ami ráadásul távirányítóval üzemeltethető és modern formatervezéssel készült! Ha pára gondja van a lakásban, megoldást jelentenek páramentesítő készülékeink, melyek használatával megelőzheti a páralecsapódást, penészedést!

Rendelésnél regisztráljon webáruházunkba, hogy minden további rendelésénél élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

 

Gyakori kérdések a légtisztító használatával kapcsolatban

 

50 m2-es helyiségbe szeretnék ionizáló, UV lámpás és HEPA filteres légtisztítót. Melyiket ajánlják?

A Neo 6 az 1-ben légtisztítóját, UVC lámpával, ionizálóval, 225 m3/h teljesítménnyel, maximum 60 m2-es térbe.

A légtisztítók megszüntetik a kellemetlen szagokat is?

Az aktív szénszűrővel rendelkező típusok igen.

A légtisztító alkalmas allergia kezelésére is?

Nem. A légtisztítók csak akadályozzák az allergiás tünetek megjelenését, mivel a levegőből az allergéneket, pollent, port, szőröket kiszűrik. Inkább megelőző jelleggel bírnak és egészségesebb levegőt biztosítanak egy allergiás embernek is, de nem gyógyítják meg egy életre az allergiát.