H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Ágyásszegély

Az ágyásszegélyek használata nem csak rendezett, esztétikus kertet tesz lehetővé, de a funkcionalitása sem elhanyagolható. Jól elhatárolja a kert egyes részeit, elkülöníthető vele a virágágyás vagy zöldségeskert, sőt mutatós kontraszt teremthető a fű és az elkülönített részek között. Webáruházunkban sokféle ágyásszegélyt forgalmazunk, minden kertbe, minden helyzetre kínálunk optimális megoldást, de gyepszegélyből vagy éppen növényfuttató rácsból is van választék bőven, hogy a kertünk rendezett és könnyen kezelhető legyen.

Ágyásszegély Kiválasztása - 3 Tipp >>


43termék 136
43termék 136

Ágyásszegélyek funkciói

Ezzel az egyszerű, de praktikus kertészeti kiegészítővel sok előnyre tehetünk szert, mindenképpen érdemes használni. Ezek az előnyök, funkciók:

  • jól elkülöníthető a virág-, zöldségágyás
  • segít elkülönítetten tartani egymástól a füvet, mulcsot, köveket
  • esős időben védi az elmosódástól, szétterüléstől az ágyásban lévő földet, a kert többi részét
  • egyszerű telepítés, könnyű vágás
  • rendezett összkép a fű és ágyás között
  • alacsony fizikai akadály
  • könnyebb fűnyírás

Ágyásszegélyek fajtái

Anyagukat tekintve lehetnek fa, fém, műanyag, beton, kő.

Műanyag: ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, könnyen telepíthető, rugalmas, ívek is formálhatók belőle. Készülhet újrahasznosított anyagból, így még környezettudatos is. Létezik lágyabb és keményebb műanyagból, tetszés szerint választható, attól függ pontosan hova szánjuk a kertbe, milyen funkciót kell ellátnia. Színük általában földdel, növényzettel harmonizáló, barna vagy zöld, de festhetőek igény szerint. A hullámos műanyag szegélyek íves területekhez kiválóan használhatók, rendkívül jól hajlanak, ugyanakkor nem túl erősek, a napsugárzás, az időjárási viszontagságok hamar kárt tesznek bennük, törékennyé válhatnak.

Fa: természetes megjelenése miatt elterjedt és népszerű megoldás, de az időjárási tényezők miatt legfeljebb néhány évig őrzi meg formáját. Érdemes lazúrral, gomba, rovarölő szerrel kezelni, hogy védve legyen valamennyire. A keményebb fajták, mint például az akác drágább lehet, de jobban is fogja bírni. A gyomnövények, a fű átburjánzanak az elemei között, nem úgy, mint a műanyag esetében.

Térkő, beton szegélyek: A térkő esztétikus, hosszú távra lehet tervezni vele. A beton is időtálló, bár sokan gondolják, hogy a beton elemek miatt a kert elveszíti természetes szépségét. Ha kevés idő jut a kert folyamatos karbantartására, rendezésére, és hosszú távon szeretnénk megoldani az ágyások, részek leválasztását, válasszuk ezeket a megoldásokat!

Fém: drága megoldás, ugyanakkor időtálló és mutatós. Kovácsoltvas elemek is rendelkezésre állnak ágyásszegélyként, magasabb kivitelezésűek, ezért a háziállatok, apróbb kártevők pl. sün ellen is védik az ágyást.

Ágyásszegély telepítéséhez szüksége lehet kerti eszközökre is, például ásóra.

 

Hullámos műanyag ágyásszegély

Ez a fajta szegély elasztikus műanyagból készül, általában zöld és barna színben létezik, eltérő szélességben, hosszban lehet beszerezni. Leggyakrabban 9 méteres tekercsekben gyártják. A lerakása homokos, porhanyós talajon a legegyszerűbb, és a legpraktikusabb, ha maximum 1 cm-t emelkedik ki a talajszinttől. Erős napsütéses helyen nem a legjobb választás, nem ajánlott rátaposni vagy szegélynyíróval megsérteni a felületét.

Újrahasznosított ágyásszegély

Az újrahasznosított polietilénből készült szegélyek általában 10 méteres tekercsekben rendelhetők és különböző szélességben 7,5/10/15 cm. Kiválóak ösvények, kerti szigetek kialakítására is, kerti tavak peremének, akár íves szegélyzés is kivitelezhető velük. Erős, flexibilis anyag, a vastagságuk miatt már a fűnyíróval való találkozást is meglehetősen jól bírják.

 Ágyásszegély – kis kerítés

Webáruházunkban leszúrható műanyag kerítés is rendelhető, mellyel esztétikusan elvégezhető a virágágyások, kerti utak, veteményesek vagy éppen a pázsit elhatárolása. Ez a fekete színű, műanyag kis kerítés nagyon mutatós, könnyedén leszúrhatók az elemek a földbe, erős, rugalmas, akár alakzatot formálva is elhelyezhetők. 61 cm hosszúságúak az elemek, több darab rendelésével nagyobb részek, járda, kerti utak melletti elhatárolás is elvégezhető, mindez igényes megjelenéssel.

Tipp: Egy minőségi  szennyvíz szivattyú alkalmas a víz felszívására úszómedencékből, felszíni és talajvízzel elárasztott aknákból, építési gödrökből, tározókból, tavakból, patakokból, széles kutakból stb. Nézzen szét kínálatunkban!

Ágyásszegélyek alkalmazása

A rendezett kerthez mindenképpen javasolt a szegélyzés, hiszen ez elválasztja az ágyást a burkolattól, gyeptől, a többi növénytől, ez nem csak megkönnyíti a kert karbantartását, de védi is a növényeket. Esztétikai szerepe jelentős, szép ívet vagy éppen határozott egyenes elválasztást alakíthatunk ki velük, melyekkel a kert sokkal rendezettebbé válik. Az íves, görbe elválasztással kivitelezett részek harmonikusan illeszkednek a kertbe, míg az egyenes vonalú szegélyek a kert előre megtervezett, épített jellegét hangsúlyozzák. A legelőnyösebb, ha a szegély szinkronban van az elvárt funkcióval és az anyaga, színe is illeszkedik a kertbe. 

 Ágyásszegély

Ágyásszegélyek rendelése a Profibarkácstól

Webáruházunk kertészeti eszközök, kerti szerszámok, kiegészítők óriási választékával áll a kertészkedők rendelkezésére is, akár ágyásszegélyre van szükség, akár tófóliára vagy éppen komposztálóra, nálunk mindent megtalál! A kert egyes részeinek elválasztását a neves gyártók, mint a Garden of Eden, Verto, Cellfast, Nature magas minőségű szegélyeivel végezheti el, melyekért ráadásul el sem kell mennie, házhozszállítással megvásárolhatja tőlünk nagyszerű árakon!

Regisztráljon hírlevelünkre, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről, kedvezményekről, blogbejegyzésekről, melyekből akár a kerti munkákkal kapcsolatban vagy a kertépítés egyes feladatainak elvégzéséről, menetéről is hasznos információkhoz juthat!

 

Gyakori kérdések ágyásszegély vásárlása előtt

 

 

Zöldséges kiskerthez milyen ágyásszegélyt rendeljek?

Ajánljuk az 1*1 méteres, korhadásálló, zöldséges kiskertekhez tervezett ágyásszegélyt.

Hullámos műanyag ágyásszegéllyel megoldható a mulcs átterjedésének akadályozása a fűre?

Nem a legjobb választás, mert a hullámos ágyásszegélynek nem szabad túl magasan kiállnia, az alacsony kiállás miatt viszont könnyen átsodródik a nem kívánt részekre a mulcs vagy kavics.

Tóperemhez melyik szegély ajánlott?

Az újrahasznosított polietilénből készült ágyásszegélyek alkalmasak erre a célra.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Ágyásszegély Kiválasztása - 3 Tipp című cikkünket!

Szűrés
Ár
 (Ft)
1 590 Ft - 58 690 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!