Gyepszellőztető tartozék

Évi két alkalommal javasolt a gyepszellőztető használata a dús és erős, egybefüggő pázsit eléréséhez, a gyepszellőztető tartozékok, mint a késes hengerek, drótos hengerek pedig legalább olyan fontosak a munkához, mint maga a gép. A Profibarkács webáruházban Einhell gyepszellőztető tartozékokból válogathat és rendelheti házhoz a kiválasztott típust. A német gyártó elkötelezett a jó minőségű, egyedi arculattal rendelkező gépek, szerszámok iránt, ugyanakkor a megfizethetőség is jellemzi termékeit.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
8 990 Ft - 24 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

A gyepszellőztető tartozékok szükségessége

A gyepszellőztetés során az elhalt, elsárgult, bomló növényi részek eltávolításra kerülnek az élő szálak közül és meglazításra kerül a gyökereket fedő talaj, hogy a víz és a levegő könnyebben átjárja. A tavasz beköszöntével a hőmérséklet emelkedés hatására növekedni kezd, az eltávolított elhalt szálak helyén új fű és egészséges új hajtások tudnak megjelenni. Az erőteljes, foltmentes, sűrű gyep kiterjedt és mélyre húzódó gyökérzettel kell rendelkezzen. A gyepszellőztetővel végzett lazítással a gyökérzet több levegőhöz is jut és a talaj nagyobb vízáteresztő képességével is jelentősen javulnak az életfeltételei.

A gyepszellőztető gépek drótos, késes hengerekkel végzik el a feladatukat, ezekre a gép működéséhez feltétlenül szükség van.  Mielőtt a gyepszellőztetőt beveti, fontos, hogy a gyep alaposan legyen lenyírva, általánosan elmondható, hogy 3-4 cm-nél ne legyenek hosszabb fűszálak. Azért kell alaposan lenyírni, hogy a gyepszellőztető gép drótos, késes eszközei minél jobban hozzáférjenek a talajfelszínhez és arról a filcszerű képződményt minél hatásosabban el tudja távolítani. A hatékony fűnyíráshoz nagyszerű ajánlataink vannak Önnek akár akkus, elektromos vagy benzines fűnyíróra van szüksége.

Hogyan válasszam ki a gyepszellőztető tartozékot a gépemhez?

Gyepszellőztető tartozék kiválasztása nem nehéz, ugyanis a gyártók pontosan megjelölik az egyes tartozékokon, hogy melyik típusú géphez alkalmas. Tehát alapvetően a gyepszellőztető paraméterei meghatározóak, későbbiekben nem lehet bármilyen típusú, számú késekkel felszerelni, csak azokkal, amelyekkel kompatibilis az adott gép.

A gyepszellőztető gépek működése szempontjából létezik karmos, késes és sűrű késes modell belőlük. A karmos az összes közül a legkevésbé professzionális, a késes típusokkal keresztben és hosszában is át kell menni a gyepen. A sűrű késes gyepszellőztető gépek a leghatékonyabbak, ezekkel elegendő egyszer átmenni a kerten.

A késes hengerek esetén is megadott, hogy melyik géphez használható, hány darab kés van a hengeren és milyen szélességgel rendelkezik.

Karmos, késes, sűrű késes gyepszellőztető tartozékok

A karmos vagy drótos gyepszellőztető tartozék használata akkor a legoptimálisabb, ha a tavaszi megújítást nem végezte el a kerttulajdonos időben, de szeretné a pázsit megújítása érdekében tenni valamit, a drótos adapterekkel elvégezhető az elhalt szálak eltávolítása a pázsitból.

A késesek közül a lazább, ritkább pengéjűek, amikkel keresztben és hosszában is át kell menni a területen a hatékony munkavégzés érdekében.

A sűrű késes, több ágú tartozékokkal elég egyszer végig menni a területen. Többféle késes megoldás létezik, minden felhasználónak megvan a lehetősége a legszimpatikusabbat választani, továbbá a meglévő gépükhöz megfelelőt!

A gyepszellőztető tartozékok hatékonysága

A késházban egy hengeren több csillag formájú acél kés található, melyek a használat során a munkamélység beállításának megfelelően belevágnak a talajba. A bevágáskor a fű gyökerét érintve serkentik az oldalirányú növekedést. A talajlazítás megszünteti és felszaggatja a létrejött filcréteget, megszünteti a felszínen lévő elzáró réteget, így tud újra hatékonyan a tápanyag és a nedvesség a talajba, a fű gyökeréhez jutni.

A gyepszellőztető henger hatékony, hosszú rugókkal van felszerelve, melyek erőteljesen megkarcolják a gyepfelszínt, ez nyitja meg az utat a nedvességnek, tápanyagoknak, levegőnek. A gyeplazítók újabb típusaival nem csak a talajlazítást, de a gyepszellőztetést is el lehet végezni, ráadásul ezeknél a többfunkciós gépeknél egy mozdulattal kicserélhető a talajlazító vagy gyepszellőztető henger, így egy géppel megoldható több feladat. Esővízgyűjtőt keres? Nézzen szét esővízgyűjtő kínálatunkban is!

 Gyepszellőztető tartozék

 

Gyepszellőztető tartozékok a Profibarkácson

Webáruházunkban nem csak az Einhell gyepszellőztető tartozékok széles választékát kínáljuk Önnek, de minden egyéb kézi szerszámot vagy gépet is megtalál a legnagyobb gyártóktól, amelyekre a kerti munkák során szüksége lehet. Egy jó minőségű eszközt, berendezést csak egyszer kell megvásárolni, aztán használni és karbantartani!

A gyepszellőztető gépek és tartozékaik a kerti munkák alapvető berendezései, hiszen az erős, egybefüggő, zöld pázsit eléréséhez nem elég a rendszeres fűnyírás, a gyepszellőztetés elvégzése is szükségessé válik, a szakemberek szerint évi két alkalommal.

Regisztráljon webáruházunkba és rendelje meg gyepszellőztetőjét, tartozékait vagy akár fűnyíró berendezését még a szezon beindulása előtt, hogy a tavaszi kerti munkákat időben és hatékonyan el tudja végezni! Regisztrálás után minden további rendelésénél élvezheti a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket, ha pedig hírlevél szolgáltatásunkra is feliratkozik, minden akcióról, új blogbejegyzésünkről elsők között fog értesülni!

 

Gyepszellőztető tartozékokkal kapcsolatos kérdések

 

Az Einhell RG-SA 1433 késes henger hány darab kést tartalmaz?

20 db kést, 39 cm a teljes munkaszélessége.

Miért jó, ha sok késes a henger?

Mert a sűrű, késes hengeres tartozékkal felszerelt géppel elegendő egyszer végig menni a gyepen.

Hogyan tud a gyepszellőztető gép kése legjobban hozzáférni a talajhoz?

Fontos, hogy a gyepszellőztetés előtt a fű 3-4 cm-re legyen levágva, éppen ebből a célból, hogy a kések, drótok minél jobban hozzáférjenek a talajhoz.