Lyukasztó

Szabályos lyukakat egy adott felületen kizárólag speciális lyukasztóval lehet elérni, ezzel lehet garantálni, hogy minden egyes lyuk pontos legyen, és hirtelen történjen a lyukasztás, ne roncsolja közben az adott anyagot, mert akkor a végeredmény nem mutat jól. A különböző termékeket készítő műhelyekben sok különböző féle lyukasztóra lehet szükség, van, ahol bőrt, kárpitanyagot, máshol kartont, esetleg alumínium lemezt, rétegelt lemezt kell lyukasztani. Webáruházunkban minden igényt ki tudunk szolgálni több, mint 40 féle termékünkkel.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 63 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
56 termék
56 termék

Milyen lyukasztók és kiegészítők kaphatók a Profibarkácson?

 • bőrlyukasztók különböző átmérővel
 • lyukasztó, kiütő készletek
 • forgatható fejű lyukasztók
 • fűzőlyukak, szegecskarimák, patentszegecsek
 • laposvágó, lyukasztó és csapszegkiütő készletek
 • bőrlyukasztó készletek
 • lyukasztó, peremező fogó
 • kampókészlet
 • jelölő árak (az ár régi, hagyományos bőrlyukasztó eszköz,amit a bőrművesek és a cipészek használnak bőr, műbőr, műanyag és fa átlyukasztására)

Egyes lyukasztók furatokkal is el vannak látva, melyek eltávolítják a vágott anyagot. Webáruházunkban Yato, Extol, Vorel, Neo, Top Tools, Topex lyukasztó kéziszerszámok, készletek, forgófejes termékek közül vásárolhatja meg az Önnek legjobban megfelelő típust, szettet. Ha csak szeretne otthon is felkészülni a váratlan helyzetekre, érdemes egy forgófejes típust beszereznie.

 A lyukasztókkal megmunkálható anyagok

 • bőr
 • gumi
 • lágy műanyag
 • textil
 • karton
 • egyes termékek rétegelt lemezhez, alulemezhez

Kárpitosok, bőrdíszművesek, cipő manufaktúrák, autó karosszériások gyakran használják ezt a kéziszerszámot, hiszen teljesen pontos lyukakat lehet velük készíteni a kívánt helyre, nagyobb erőkifejtés és a felület roncsolása nélkül. Kárpitos, bőrdíszműves szakemberek másik hasznos kéziszerszáma a harapófogó, szintén alap szerszám az eszközeik között.

Lyukasztó és peremező fogók

Jármű karosszériás műhelyek nélkülözhetetlen szerszáma a lyukasztó peremező fogó. Lényegében karosszéria peremező és lyukasztó egyben, mely a lemezszélek peremezésére és a lemez lyukasztására alkalmas. Széles körben használják az építőiparban, lemezmunkáknál, tetőfedésnél. A Yato termékével például 0,8 mm fémlemezből készült elemeket lehet gyorsan összekapcsolni. Ez a kéziszerszám megtakarítja az időigényes fúrást. Nem igényel áramvételezési lehetőséget, a fogó teste kiváló kovácsolt acélból készül.

Forgófejes bőrlyukasztó fogók

Kínálatunkban ott a Topex 240 mm hosszú forgófejes bőrlyukasztó fogó, 2-4,5 mm lyukasztási tartománnyal. A felkeményített betéteknek köszönhetően a lyukak kivágása nem igényel erőfeszítést. Az ergonomikus markolat jól fekszik a kézben, ami növeli a munkavégzés kényelmét. A márka ezermestereknek készül. A Vorel 220 mm-es bőrlyukasztó fogója 2,5-5 mm-es tartományban képes lyukasztani, ergonomikus markolattal, kiváló áron elérhető. Ezt akár bőrszegecselő fogóval és 100 db szegeccsel együtt szettben is megvásárolhatjuk. A Top Tools még kedvezőbb árban elérhető, 2-4,5 mm tartományban készíti a lyukat és 225 mm hosszú kéziszerszám. Az Extol Craft terméke is lehetséges opció, 6 db lyukasztó fejjel, 2 db szegecselő fejjel és 100 db szegeccsel nagyszerű áron.

Bőrlyukasztó készletek

A bőrlyukasztókat darabonként is meg lehet vásárolni, de készletben sokkal praktikusabb, hiszen több méretű kézi lyukasztó található bennük, akár 2-22 mm-ig, 9 részes, 15 részes variációkban. A legtöbb készlet darabjai furatokkal vannak ellátva, hogy könnyen eltávolítsák a kivágott anyagdarabot. Bőr, gumi, lágy műanyag, textil, karton vágására alkalmasak, leggyakrabban keményített szénacélból műanyag táskában, vagy textil tárolóban.

Lyukasztók használata lemezmegmunkálásnál

Gyakran van szükség lemezek megmunkálásánál is arra, hogy különböző keresztmetszetű lyukakat készítsünk. Vékonyabb lemezeken ezt a feladatot lyukasztással elvégezhetjük, elsősorban kis átmérőjű lyukakat vágva ezzel. Vékony lemezeket a kézi lyukasztó szerszámok könnyen lyukasztanak, vastagabb lemezek esetén ezt a műveletet már géppel kell elvégezni. Rideg anyag sem alkalmas lyukasztásra, csak fúrással alakítható ki a lyuk, különban az anyag bereped, sérül. A kézi lemezlyukasztók 1 mm-es méretsorozatban 1-10 mm-ig terjedő lyukasztóhely átmérővel készülnek, hosszuk 90-160 mm általában. A lyukasztó szára kör keresztmetszetű és recézett a legtöbb esetben. A kézi lyukasztásnál a lyukasztandó felületet ólomra, keményfa lapra vagy lyukkal ellátott vágólapra kell helyezni, a lyukasztót beállítani és kalapáccsal ütést mérni rá. Az ütés hatására az anyag elnyíródik. Az így készített lyuk pontatlanabb, mint a fúrt, ezért ott alkalmazható, ahol ez elfogadható. Előnye a fúrással szemben, hogy olcsóbb A lemezlyukasztókat a lyukasztáson túl hengeres és kúpos biztosító, valamint rögzítőcsapok (szegek) kiütésére is használjuk.

Lyukasztó, bőrlyukasztó készlet

Bőrlyukasztók leggyakoribb otthoni alkalmazása

Bőr öve, nadrágszíja általában mindenkinek van, ennél fordul elő leggyakrabban a háztartásban, hogy bőrlyukasztóra van szükség a plusz lyuk létrehozásához, hogy szép és esztétikus legyen, ráadásul az öv többi meglévő lyuk méretével, alakjával azonos legyen. Az alábbi módokon alakítható ki szinte gyári plusz lyuk:

Lyukasztó és kiütő készlettel:

 1. Az acél csövek közül válassza ki a megfelelő méretűt és nyomja rá a bőrre. 
 2. Néhány határozott kalapácslendítéssel üsse át a bőrön. 
 3. A cső kerek fejének köszönhetően egy tökéletesen kerek lyuk lesz a végeredmény.  

Bőrlyukasztó fogóval:

 1. A bőrön, szöveten és műanyagon is használható forgófejes lyukasztóval vágott lyuk mérete több fokozatban állítható. 
 2. Keresse meg a megfelelő méretű lyukasztótüskét – övekhez leggyakrabban a második legnagyobb lesz a megfelelő. 
 3. Az övet fektesse az asztalra és fogja közre a fogóval a jelölésnél. 
 4. Egyetlen határozott mozdulattal nyomja össze a fogantyút.

A lyukasztás aprólékos, odafigyelést igénylő folyamatához fontos, hogy jól lásson, nézze meg munkalámpa, fejlámpa ajánlatainkat és szerelje fel otthonát, műhelyét kiváló, energiatakarékos, nagyteljesítményű fényforrásokkal!

 

Gyakori kérdések a lyukasztó, bőrlyukasztó vásárlásával kapcsolatban

 

 

Otthoni célra milyen lyukasztót javasolnak?

A Vorel vagy a Top Tools forgófejes lyukasztója ár-érték arányban kiváló választás, több méretű lyuk is készíthető velük.

A Neo 4 db-os kampós készlete milyen anyagból készült?

A szerszám alapanyaga magas minőségű króm-vanádium, nagy ellenállóképességű TPR markolattal rendelkezik, melyen még hüvelykujj támasz is van kialakítva.

Műhelyben gyakori használatra a Vorel vagy az Extol Craft forgófejes termékét érdemes választani?

Az Extol Craft termékét ajánljuk, mely nem kizárólag 6 méretű lyuk készítésére használható, de 2 db szegecselő fejjel is ellátott és 100 db szegeccsel együtt szállítjuk.