H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Dekopírfűrész

A dekopírfűrész vagy akár hívhatjuk szúrófűrésznek is, egy olyan kisebb méretű barkácseszköz, ami nem csak az otthoni ezermesterek életét tudja sokkal egyszerűbbé tenni, hanem a profi szakemberekét is, hogy munkájuk során a vágást a legtökéletesebb és legpontosabb vonalvezetéssel tudják megtenni.  Nagyon ismert és elterjedt kis eszköz, amelynél különböző méretek közül tudunk válogatni és megtalálni azt, amely éppen a legjobban alkalmazható az elvégzendő feladatainkhoz.

Olvasd el a Hogyan válassz dekopírfűrész című blogbejegyzésünket is >>

Dekopírfűrész, szúrófűrész, beszúrófűrész a Profibarkács webáruházban

Régebben nem is számítottál volna arra, hogy valaha akár a saját garázsodban is tudhatsz egy dekopírfűrészt, ami akkoriban egy ipari gépnek minősült! Az idő változik és ennek köszönhető, hogy most már akár te is saját dekopírfűrésszel dolgozhatsz a saját műhelyedben. Amióta megadatott ez a lehetőség, azóta a legtöbb háztartásban elő is fordul, ezért már jól ismeri mindenki. A modern dekopírfűrészek többféle munkához is használhatóak. Ezért is találkozhattál vele több néven. Ilyenek lehetnek a szúrófűrész, beszúrófűrész és a dekopírfűrész. Elnevezésük mutatja felhasználási módjukat is. Hiszen a dekopírfűrésszel nem csupán hosszában fűrészelhetsz, hanem akár keresztben és ívben is! Ha asztali körfűrészlappal működő megoldást keresel, válogass gérvágó kínálatunkból!

 

Hogyan változtatható meg a fűrészelés iránya szúrófűrésznél?

A fűrészlap kicserélése ennek a változtatásnak a módja. De mégis mi értelme van kicserélni? Azt gondoltad, hogy csak a famegmunkáláshoz használhatod ezt a barkács eszközt? Ebben az esetben elárulom, hogy a megfelelő fűrészlappal vághatsz vele a fa mellett akár műanyagot, vasat vagy alumíniumot is. A fűrészlap megváltoztatásával természetesen a vágás iránya is változik, ezért szükség lehet vezetővonalzóra a pontos vágás érdekében.

Ennek köszönhető, hogy egyes lombfűrészekkel igazán finom, aprólékos munkát is el lehet végezni, akár díszítések elkészítését is. Mire figyelj vásárláskor? Manapság a sokféle felhasználási módnak és a nagy kínálatnak köszönhetően rengeteg extrával fel vannak szerelve ezek az eszközök! Először is, ami nagy mértékben segíti a munkát, ha elforgatható asztallal van ellátva.

Amely már alapfelszereltségnek számít az a beépített rázkódás csillapító. Vannak olyan szúrófűrészek, amelyeknél gyorsszorító szerkezet segít, hogy gyorsan, szerszám nélkül lehessen a fűrészszerszámot cserélni. Illetve egy fontos pont a porelszívás! Figyeljünk, hogy rendelkezzen a szerszám porelszívó csatlakozóval, hogy a munkaterület mindig jól látható és tiszta maradjon! Végezetül pedig jöjjön a legfontosabb.

Olyan gépet válassz, amely a lehető legjobban lefedi a teljes munkafolyamatot, hogy a fűrésszel való munkavégzés után a lehető legkevesebb utómunkát kelljen elvégezni. Termékeink leírásánál megtalálod, hogy pontosan milyen mértékű munkához ajánljuk az adott fűrészt!

 

Dekopírfűrész előnyei és népszerűsége

Egyik nagy előnye a dekopírfűrésznek, hogy nem csak egyenes vonalak vágásánál vethetjük be ezt a szuper kis gépet, hanem ugyanúgy ívelt vágások mentén is jó szolgálatot tesz. Lehet sokan nem tudják, de elsősorban pont az ívelt vágások miatt lett megalkotva ez a fűrész, hogy a legoptimálisabb vágást tudjuk intézni vele a barkácsolás során.

A dekopírfűrészek azért is nagyon kedveltek és népszerűek, mert rendkívül sokoldalúak. Többféle fűrészlapot is beszerezhetünk, ezáltal nem csak a faanyagok vagy fafelületek vágásra kiváló szerszám, hanem akár műanyagok, különböző fémek esetében is használhatjuk.  Óriási előnye még, hogy nagyon egyszerűen mozgatható, így szinte bárhol és bármilyen körülmények között használható, ahol áramforráshoz tudunk jutni. Beszélhetünk egy parkettázásról, bútorlapok, szegélyek levágásáról, laminált padló lerakásról, dekopírfűrész ott lesz velünk és pontos, szép munkát fog végezni.

 

Mire érdemes odafigyelni a dekopírfűrész használatánál?

Amikor neki látunk a munkának, fontos előre tervezni, és megnézni az opciókat, hogy mely eszköz lesz számunkra  a legmegfelelőbb, emiatt alapos körültekintés javasolt, Természetesen vannak olcsóbb és drágább lehetőségek is, és érdemes belegondolni hosszútávon melyik az, ami valóban megéri számunkra. Sokszor megéri a nagyobb befektetés, ha nem csak egyszer-egyszer szeretnénk használni az adott eszközt. Természetesen nem csak az ár az, ami meghatározza a minőséget, ezért érdemes és hasznos lehet egy szakembert megkérdezni, ő mit javasol, milyen esetekben, milyen gyakran használnánk azt a munkaeszközt, és máris egy világosabb képet kapunk arról, hogy mi a legoptimálisabb döntés számunkra.

Amikor hasonló munkagépet használunk az ergonómiai szempontok sem hagyhatóak figyelmen kívül. Nevesebb márkák is kivétel nélkül eleget tesznek ezeknek az előírásoknak, mégis érdemes alaposan körbe nézni, és átgondolni melyiket válasszuk. Minél inkább többet használjuk és jártasabbak vagyunk már ezen a terepen, annál jobban látjuk, hogy mennyire fontos a gép kényelmesen tartása a kézben, vagy akár a fogantyúk gumírozása, amely még inkább segíti a szabályos vonalvezetést. Plusz nem kihagyható, hogy biztonságos használatukat is támogatják ezek a kis részletek, a gép vibráció csökkentéséről nem is beszélve.

A dekopírfűrész, ahogy már emíltettük több anyaggal is képes dolgozni, viszont sosem felejthetjük el, hogy nem mindegy milyen fordulatszámon működik. A fordulatszám mindig az adott feladattól függ, a szabályozó segítségével pedig képesek vagyunk azt a fordulatszámot használni, ami éppen a legjobban szolgálja a célt.

 

Extra kiegészítők és variációk a szúrófűrész hatékony használatához

Ha azok közé tartozol, akik gyakran használják a dekopírfűrészt, akkor célszerű lehet egy porszívó csatlakozással ellátott gépet választani, mivel ezáltal a munkafelületünk mindig tiszta marad, így maga a vonalvezetés is tökéletes tud maradni az egész munkavégzés során. Emellett nem csak a pontos vágást, de magát a munkaterület tisztántartását is merőben leegyszerűsíti, ami rengeteg időt és energiát spórolhat meg számunkra.

Több gép is beépített LED világítással is rendlekezik, ami szinten merőben javítja a munkát hatékonyságát és eredményességét. Így tudjuk a legegyszerűbben kikerülni hogy a gép mindig árnyékot vessen az adott munkafelületre, kockáztatva a vágásunk minőségét.

Mindig azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt gondoljuk át, milyen gyakran, milyen feladatokra fogjuk használni a gépet – azért érdemes ezt tisztán látni, mivel az olcsóbb árkategoriájú eszközök általában alacsonyabb felszereltséggel is rendelkeznek, ezek inkább a ritkább használat során alkalmas választás. Ha otthon szeretnék barkácsmunkát végezni, teljesen tökéletes a közepes árkategória, melynél az ár/érték arány optimális. Ha pedig professzionálisabb gépet szeretnék, akkor azt mindenképp sűrű használat esetén javasolt.

 

Biztonsági intézkedések a dekopírfűrész esetében

Munkavégzés során kötelező szem- illetve hallásvédőt használni, ezen felül pedig érdemes lehet további védőfelszerelést is beszerezni, mint például védőkesztyűt, munkaruhát, vagy akár légzésvédőt. Dekopírfűrész esetén sok por fog keletkezni, ezért saját magunkat is védeni kell a munka közben. Emellett pedig magát a gépet is ellenőrizni kell, nem került-e bele túl sok por, ha igen, mindenképp távolítsuk el, miután áramtalanítottuk.

 

Dekopírfűrész tisztítása és karbantartása

Mint minden egyes szerszámnál, a dekopírfűrész is igényli, hogy vigyázzunk rá és karbantartsuk, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy hosszútávon a segítségünkre lesz. A dekopírfűrész esetében érdemes a javításnál és szervizelésnél szakember segítségét kérni, és szaküzletbe elvinni, hiszen akár egy hálózatikábel vagy szénkefe csere szükséges, nem biztos, hogy mi leszünk a megfelelően kvalifikált egyének, akik megoldást fognak találni, emellett pedig biztonsági kérdések is felmerülhetnek.

A dekopírfűrész fedelét vagy mozgó részeit egy nedves ruha segítségével könnyen meg lehet tisztítani, és eltávolítani a port róla, és lényeges is észben tartani, hogy rendszeresen tisztítani kell őket. A nedves ruha használata után pedig szinten ugyanolyan fontos, hogy szárazra töröljük az egész felületet. Tisztításnál semmilyen oldószert nem szabad használni, mert kárt okozhat a szerszámban.  Illetve tárolásánál semmikepp sem szabad az időjárás szeszélyeinek kitenni a gépet.

Webshopunkban rengeteg fajta dekopírfűrésszel találkozhattok, mint például akkus dekopírfűrész, vagy asztali dekopírfűrész, illetve elektromos dekopírfűrészt is ajánlunk számotokra. Reméljük mindenki megtalálja számára éppen a tökéletes gépet, amit az adott feladathoz tud majd tökéletesen használni.

Márká közül a Hyundai gépeit és a Yato dekopírfűrészeket emelnénk ki ár-érték arányuk miatt.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!