Dekopírfűrész

A dekopírfűrész vagy akár hívhatjuk szúrófűrésznek is, egy olyan kisebb méretű barkácseszköz, ami nem csak az otthoni ezermesterek életét tudja sokkal egyszerűbbé tenni, hanem a profi szakemberekét is, hogy munkájuk során a vágást a legtökéletesebb és legpontosabb vonalvezetéssel tudják megtenni.  Nagyon ismert és elterjedt kis eszköz, amelynél különböző méretek közül tudunk válogatni és megtalálni azt, amely éppen a legjobban alkalmazható az elvégzendő feladatainkhoz.

 

Dekorpírfűrész, szúrófűrész

A dekopírfűrész, vagy más néven szúrófűrész az egyik legsokoldalúbb faipari vágószerszám. A multifunkcionalitása abból adódik, hogy lényegében minden vágás típust kivitelezni tudunk ezzel az eszközzel. Nélkülözhetetlen segítség mind az otthoni felhasználás, mind a professzionális munkavégzés során. Éppen ezért a szúrófűrész nagyon elterjedt  szerszám, amelynél különböző teljesítményű és specifikációval rendelkező modellek közül tudunk válogatni és megtalálni azt, amely éppen a legjobban megfelel az elvégzendő munkáinkhoz.

Mire való a dekopírfűrész

Mire való a dekopírfűrész?

A dekopírfűrész elsősorban az ívelt vágások kivitelezésére lett tervezve. Ezen a téren lényegében nincs vetélytársa. A szúrófűrészt az teszi képessé a precíz ívelt vágásokra, hogy fűrészlapja relatíve vékony, amely engedi, hogy vágás közben a dekopírfűrészt a kívánt irányban fordítsuk. A dekopírfűrész alkalmas lehet egyenes vágásokra is, bár kétségtelen tény, hogy ebben a tekintetben a kézi kőrfűrésszel nem veheti fel a versenyt. Vezető sín alkalmazásával azonban, amely számos modellnél alaptartozék, közel azonos eredményt érhetünk el. Az egyenes vágások kivitelezésénél nagy segítségünkre lehet, ha a dekopírfűrészünk rendelkezik lézer irányzékkel, amely már a néhány milliméteres eltérést is a kívánt egyenestől, szemmel láthatóan jelez nekünk. Egyenes és íves vágások kivitelezésén túl a szúrófűrészek döntő része ferde vágásra is alkalmas, ugyanis a dekopírfűrészek talpa mindkét irányban 0 és 45 fok között állítható dőlésű.

 

Az akkus dekopírfűrész

Az akkus dekopírfűrészek ma már teljesítményben nem maradnak el az elektromos társaik mögött. Mint minden akkus eszköznek, úgy az akkus szúrófűrésznek is az elsődleges felhasználási területe a „terepen” végzett munka, ahol távol vagyunk az elektromos csatlakozási lehetőségektől. Ugyan a legújabb akkuk már jó néhány munkaórát képesek kibírni, nem árt azért, ha hosszabb munkákra megfelelően feltöltött pótakkukat viszünk magunkkal. Bár az akkus dekopírfűrész elsődleges felhasználási területe a műhelyen kívül van, meg kell jegyezni, hogy a műhelymunkák során is jól jön az a komfort és szabadság érzés, amit egy akkus eszköz nyújtani tud.

Az elektromos dekopírfűrész

Ma már az elektromos és akkus modellek teljesítményükben, vagy egyéb specifikációjukban semmiben sem különböznek. Elektromos dekopírfűrészt elsősorban akkor érdemes beszereznünk, ha a munkavégzés helyszíne döntően a műhelyünkben van, tehát az elektromos csatlakozás lehetősége folyamatosan biztosított.

Dekopírfűrész használata

Hogyan kell használni a dekopírfűrészt?

A dekopírfűrész elsősorban fa vágására lett kifejlesztve, de tudnunk kell, hogy műanyagot, vagy akár fémet is vághatunk ezzel az eszközzel. Éppen ezért a használat megkezdése előtt a legfontosabb feladatunk a megfelelő fűrészlap kiválasztása. Érdemes szem előtt tartani, hogy több típusú fűrészlap van rendszeresítve, amelyek csak adott típusokhoz használhatóak. Mindegyik dekopírfűrész megegyezik azonban abban, hogy az adott fűrészlapot gyorsan és egyszerűen lehet csatlakoztatni. Nagyon fontos munkavédelmi szabály, hogy a fűrészlapok behelyezése előtt mindenképpen áramtalanítani kell az eszközt, az akkus modellek esetében, pedig le kell venni az akkut a szúrófűrészről. Ezt követően jelöljük be a vágás vonalát a munkadarabon. A dekopírfűrészt úgy indítsuk el, hogy a fűrészlap még ne érintkezzen a vágandó felülettel. Ha a szúrófűrész felvette a vágáshoz szükséges fordulatszámot, lassú, de határozott mozdulattal toljuk végig a munkadarabon. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a dekopírfűrész vágás közben ugrál, vagy vibrálni kezd, azonnal hagyjuk abba a munkát, mert a fordulatszám nincs megfelelően beállítva. (Az is lehet, hogy toló fűrészlapot csatlakoztattunk az eszközhöz, ebben az esetben mindössze annyi a dolgunk, hogy stabilabban fogjuk meg a dekopírfűrészünket.) Ne a fűrészlapot figyeljük, hanem dekopírfűrész támasztókeretén lévő, a vágás pontos helyét jelölő jelzést. Amennyiben egyenes vágás kivitelezése a célunk, nagy segítségünkre lehet egy a szúrófűrészhez csatlakoztatott vezetősín használata (ha ilyen nincs tökéletesen megteszi egy ács derékszög is), vagy a magasabb kategóriájú eszközökbe beépített lézeres vezető aktiválása. A lézer irányzék azért nagy segítség, mert a vágás helyén egy 1-2 milliméteres eltérés még nem feltétlenül látszik, de az előrevetített lézercsík ezt a minimális eltérést is szemmel láthatóvá teszi és így időben tudunk korrigálni. A dekopírfűrészek esetében az alapbeállítás az, hogy a munkafelület és a fűrészlap egy derékszöget zár be. A legtöbb modell esetében lehetőségünk van ettől eltérni ugyanis egy-két alap modellt leszámítva, a  dekopírfűrészek talpa mindkét irányban 0 és 45 fok között állítható dőlésű.

Az előrelengés funkció

A dekopírfűrész használatával kapcsolatban érdemes néhány szót ejteni az előrelengés funkcióról, amellyel ma már a legtöbb piacon lévő modell rendelkezik. Normál üzemmódban a fűrészlap csak két irányban mozog, le, illetve felfelé. Ehhez képest az előrelengés azt jelenti, hogy a fűrészlap a vágás közben előre és hátra is végez mozogást, tehát egy ellipszis pályát ír le. Ezzel a funkcióval lényegesen gyorsabb és hatékonyabb vágás érhető el, ugyanis radikálisan lecsökken a fűrészlap beszorulásának lehetősége a munkadarabba. Fontos azonban tudnunk, hogy egyrészt, az előrelengés funkcióval ugyan nő a vágás hatékonysága és gyorsasága, de mindez a pontosság rovására mehet, így ennek a funkciónak a használata elsősorban a durvavágások esetében javasolt. Másrészt pedig az előrelengés alkalmazása elsősorban puhafa munkafelület esetében javasolt, fém vagy keményfa vágásakor kerüljük.

A dekopírfűrész használatakor lényeges szempont a lengés sebességének a megválasztása. A Profibarkács.hu kínálatában szereplő dekopírfűrészek szinte mindegyike – egy-két alapmodellt leszámítva – olyan elektronikával rendelkezik amely lehetőséget biztosít a lengés sebességének a beállítására, amely elsősorban a munkadarabunk anyagának a függvénye. Általánosságban elmondható, hogy keményfa, fém, vagy laminált lemez vágása során alacsonyabb sebességet kell beállítanunk. Ellenkező esetben hamar túlmelegedhet a fűrészlap, amely annak élettartamának a jelentős lecsökkenésével jár. Puhafa (jellemzően fenyő) esetleg farostlemez vágásakor érdemesebb nagyobb sebességet választani, mert ez jelentősen megnöveli a hatékonyságot. De érdemes figyelembe venni, hogy ez is csak a durva vágások esetében igaz, ugyanis a nagy sebesség némileg a precizitás rovására mehet. Ebből adódóan, ha egy puhafa munkadarabon szeretnénk egy pontos egyenes vágást kivitelezni, érdemes a sebesség szabályzót némileg visszavenni. Érdemes még tudnunk, hogy a magasabb kategóriába tartozó szúrófűrészek elektronikája a vágás kezdetekor a nagyobb pontosság érdekében a beállítottnál alacsonyabb fordulatszámon kezd működni,  míg a gép leállításakor fokozatosan lassul le a fűrészlap, annak érdekében, hogy minimalizálja a munkafelület sérülését.

 

Mit lehet vágni a szúrófűrésszel?

A dekopírfűrész eredetileg fa vágásához lett kifejlesztve, de a mai modellek alkalmasak fém, műanyag és gres lap vágására is, az alábbi megkötésekkel:

 • Nagyon lényeges, hogy a munkánk során a megfelelő fűrészlapot válasszuk. A fűrészlapnak egyfelől kompatibilisnek kell lennie a dekopírfűrészünkkel, másfelől pedig illeszkednie kell a vágandó anyaghoz, egyrészt annak anyagát, másrészt vastagságát tekintve. A vágandó anyag tekintetében megkülönböztetünk fához, fémhez, műanyaghoz és gres laphoz használható fűrészlapokat.
 • További lényeges szempont, hogy a kemény anyagok vágása csak bizonyos teljesítményszint felett vezet kielégítő eredményhez. 600-800 W az a teljesítmény szint ahol a dekopírfűrészünket nagyobb terhelésnek is kitehetjük, jöhetnek például a keményebb anyagok vágása is.

 

Vághatok fémet a dekopírfűrésszel?

Igen vághatunk fémet dekopírfűrésszel, de az alábbi szempontokat szem előtt kell tartanunk.

 • A keményebb anyagok vágása csak abban az esetben lehet eredményes, ha a szúrófűrészünk eléri a 600-800 W teljesítmény tartományt.
 • Válasszunk speciálisan fém vágásához készült fűrészlapokat. A fémhez használt fűrészlapok jellemzően sokkal sűrűbb fogazattal rendelkeznek és tipikusan gyorsacélból, vagy bimetálból készülnek. Általában a méretük is rövidebb, ugyanis a dekopírfűrészek vágómélysége mindig kisebb fém esetében a fához képest.
 • Amennyiben fém munkadarabot vágunk, mindig ügyeljünk arra, hogy a lehetőségekhez képes alacsony fordulatszámon dolgozzunk, ugyanis a fűrészlap könnyen túlmelegedhet, amely nagyon negatívan hathat ki annak élettartamára.

 

Vághatok plexit a dekopírfűrésszel?

Igen, vághatunk. A fa vágásához használt fűrészlapot használjuk.

Hogyan válasszak dekopírfűészt?

Számos szempontot érdemes mérlegelnünk egy dekopírfűrész beszerzése előtt. A legfontosabb talán az, hogy professzionális felhasználásra szánjuk, vagy otthoni hobbi barkácsolás során lesz a segítségünkre. A folyamatos és nagy igénybevétel esetén mindenképpen érdemes egy nagyobb teljesítményű dekopírfűrész beszerzése mellett döntenünk. A 800 W, vagy a fölötti   teljesítmény már egyértelműen a professzionális felhasználás területét jelenti. Egy ilyen teljesítményű eszközzel a szúrófűrésszel elvégezhető munkák teljes spektrumát elvégezhetjük. Az otthoni hobbi munkák elvégzésére elég lehet egy 600 W teljesítményű, vagy ez alatti modell is.

Tudnunk kell, hogy milyen anyagot szeretnénk vágni a szúrófűrészünkkel. Abban az esetben, ha ugyan nem vagyunk professzionális felhasználók, de a szúrófűrészünkkel keményfát, fémet, vagy egyéb kemény anyagot szeretnénk vágni, mindenképpen nagyobb teljesítményű gép mellett kell döntenünk. Amennyiben csak puhafa munkadarabokkal szeretnénk dolgozni, bőven elég lehet egy 600 W teljesítményt meg nem haladó modell is.  

Milyen típusú vágások kivitelezésére szeretnénk beszerezni az eszközt? Abban az esetben, ha precíz egyenes vágások véghezvitele a cél, mindenképpen olyan eszközt válasszunk, amelyik vezetősínnel és lézerirányzékkal rendelkezik.

Hol szeretnénk használni az eszközt? Ha a munkavégzés helyszíne döntően a műhelyünk, tökéletesen megfelelhet a céljainkra egy elektromos szúrófűrész is. Abban az esetben viszont, ha döntően a műhelyen kívül, terepen szeretnénk a szúrófűrészünkkel dolgozni mindenképpen érdemes akkus modellt választanunk.

 dekopírfűrész paraméterek

Legfontosabb dekopírfűrész paraméterek

A teljesítmény

A szúrófűrész teljesítménye az azt meghajtó erőforrás erejét jelzi wattban (W) megadva. Mint ahogyan minden elektromos munkagép esetében, ahogyan a hobbi felhasználástól haladunk a professzionális munkavégzés felé a dekopírfűrészek megkívánt teljesítménye nőni fog, az alábbiak szerint:

 •  400 W körül, vagy az alatt: alkalomszerű otthoni munkavégzésre, elsősorban puha anyagok vágására megfelelő, de nagy precizitást semmiképpen se várjunk az eszköztől.
 • 400-600 W: ez a teljesítmény sáv már az otthoni hobbimunkák már sokkal szélesebb körére teszi alkalmassá az eszközünket, de nagy vágás mélységgel még ne kalkuláljunk (max 50mm).
 • 600-800 W: Ez már az a szint ahol a dekopírfűrészünket nagyobb terhelésnek is kitehetjük, jöhetnek például a keményebb anyagok vágása is.
 • Több mint 800 W: Ez a teljesítmény szint már egyértelműen a professzionális felhasználás területét jelenti. Egy ilyen teljesítményű eszközzel a szúrófűrésszel elvégezhető munkák teljes spektrumát elvégezhetjük.

A vágási sebesség

A dekopírfűrész vágási sebessége percenkénti fordulatszámban (RPM), percenkénti löketszámban (SPM) vagy percenkénti műveletben (o.p.m.) mérhető, ezekkel a jelölésekkel találkozni a csomagoláson.

 • 500-1000 o.p.m.: lassú sebesség, akár kerámia, üveg stb. vágására.
 • 1000-2000 o.p.m.: közepes sebességnek számít, színesfémek, műanyagok és vékony falemezek vágására.
 • 2000 o.p.m. felett: nagy sebességnek számít, tömör fa, kemény és széles fa vágásához.

Egyértelműen látható, hogy amennyiben változó keménységű és típusú munkadarabokkal szeretnénk dolgozni, mindenképpen érdemes olyan dekopírfűrészt beszereznünk, amelynek szabályozható a fordulatszáma.

A vágási mélység:

A dekopírfűrészek esetében a harmadik nagyon fontos paraméter a vágási mélység. Ez arra vonatkozik, hogy milyen mélységben képes vágni a fűrészlap, tehát a vágófelület a függőleges irányú mozgása során mekkora távolságot tesz meg. Egyértelmű, hogy a vágási mélység egyenesen arányosan fog növekedni a szúrófűrész teljesítményével.  A belépő modellek esetében a vágási mélység 50-60 mm körül alakul. A középszintet a 70-80 mm körüli vágási mélység képviseli, míg a professzionális felhasználásra szánt felső kategóriás modellek vágási mélysége elérheti a 160 mm-t is.

A dekopírfűrészlap

Ezeknek a fűrészlapoknak az egyik meghatározó jellegzetessége, hogy csak az egyik végükön vannak rögzítve. Lényegében az anyagot átszúrva vágnak, miközben a szúrófűrészt határozott, de lassú mozdulattal végigtoljuk a munkafelületen. Tipikusan az anyag szélétől indítjuk a vágást, esetleg a munkafelület belsejétől indulva egy olyan furaton keresztül, amin könnyedén átfér a fűrészlap. (Pontosan ezért, ezeknek a fűrészlapoknak a precízebb megjelölése a szúrófűrészlap.)

Alapvető fontosságú, hogy munkánk során a megfelelő fűrészlapot válasszuk. A fűrészlapnak egyfelől kompatibilisnek kell lennie a dekopírfűrészünkkel, másfelől pedig illeszkednie kell a vágandó anyaghoz, egyrészt annak  anyagát, másrészt vastagságát tekintve. Ezen túl érdemes eltérő fűrészlapot választani az egyenes és az ívelt vágásokhoz.

A dekopírfűrészlapokat egyrészt megkülönböztethetjük a befogásuk, másrészt pedig a vágandó anyag típusa szerint.

A befogás tekintetében két fajta fűrészlappal találkozhatunk. A T szárú befogással rendelkező fűrészlap kúpos véggel rendelkezik, ami alatt található egy perem, mind a jobb, mind a bal oldalon, amely az alatta lévő résszel egy T betűt formáz. Az U befogású fűrészlap vége egy u betűt formáz. A fűrészlap megfelelő pozícióba tolva pontosan illeszkedik egy az U kialakításhoz létrehozott fészekbe. Mind a két típusú fűrészlap ugyanolyan hatékony, talán a T befogású fűrészlapok mellett az szól, hogy a cseréjük nem igényel szerszámot, míg az utóbbiak esetében a befogás jellegzetesen hernyócsavarral történik.

A vágandó anyag tekintetében megkülönböztetünk fához, fémhez, műanyaghoz és gres laphoz használható fűrészlapokat.

A fához optimalizált fűrészlapok tipikusan nagyobb és ritkább fogazat kialakítással rendelkeznek. Jellemzően, minél inkább a finom vágások felé megyünk a fűrészlap fogazata annál sűrűbb lesz. A fához használatos fűrészlapokon belül megkülönböztethetünk húzó, illetve toló fűrészlapokat is, attól függően, hogy milyen a fűrészlap fogazatának iránya. A két típusú fűrészlap abban különbözik egymástól, hogy a munkadarabon hol van a fűrészlap belépési oldala, tehát milyen irányból kezdi vágni az anyagot. A húzó fűrészlapok esetében, amely az elterjedtebb modellnek számít, a dekopírfűrész fűrészlapjának a belépési oldala a munkadarab alján van, tehát azt a szúrófűrész irányába fogja húzni. Ezzel szemben a toló fűrészlapok esetében a belépési oldal pont ellenkezőleg helyezkedik el, ebből fakadóan, ha ilyen típusú fűrészlapot használunk fokozott óvatossággal kell eljárnunk, mert az a munkadarabot ellöki a dekopírfűrésztől, így sokkal stabilabban kell fognunk azt. Érdemes megjegyezni, hogy a fához használatos fűrészlapok használhatóak különböző műanyagok és plexik vágásához is.

A fémhez használt fűrészlapok jellemzően sokkal sűrűbb fogazattal rendelkeznek és tipikusan gyorsacélból, vagy bimetálból készülnek. Általában a méretük is rövidebb, ugyanis a dekopírfűrészek vágómélysége mindig kisebb fém esetében a fához képest.

A gres lapok vágásához a gyémántszórt fűrészlapok a legalkalmasabbak.

További szempont lehet a megfelelő fűrészlap kiválasztásánál a vágás típusa, valamint a munkadarab vastagsága. Értelemszerűen  az egyenes vágásokra, valamint a vastagabb munkadarabok átvágására a szélesebb fűrészlapok az alkalmasabbak, míg az ívelt vágások kivitelezésére a vékonyabbak.

 

Dekopírfűrészlap laminált padlóhoz

Mindenképpen fa finomvágásához optimalizált fűrészlapot kell használni, de a Profibarkács.hu kínálatában talál kifejezetten laminált padló vágására kifejlesztett fűrészlapot is. (Wolfcraft Dekopírfűrészlap 2db HCS U ellenfogas 30mm 100/75mm d=2mm ). Erről a speciális fűrészlapról tudni kell, hogy ellenfogas. Ebből adódóan kissé eltérően fog viselkedni a szúrófűrészünk, így a felhasználás során ne rutinból dolgozzunk. Az ellenfogas megjelölés azt jelenti, hogy ez egy toló fűrészlap, amelynek a belépési oldala a munkaanyag alján lesz annak érdekében, hogy a laminált felület a lehető legkevésbé roncsolódjon. Ebből adódóan, a dekopírfűrészünk azért fog némileg másképpen viselkedni, mert a megszokottól eltérően a fűrészlap nem a gép felé fogja húzni az anyagot – mint ahogyan azt a jóval elterjedtebb húzó fűrészlapoknál megszokhattuk – hanem attól el fogja tolni. Tekintettel erre jóval határozottabban kell fognunk a gépet, ellenkező esetben kialakulhat egy vibráló mozgás amely a munkaanyag roncsolódásához vezethet.

 Tipp: ha magad szeretnéd lerakni a laminált parkettádat, akkor nézz szét laminált parkettázó eszközeink között is.

A lézeres dekopírfűrész előnyei

A lézeres dekopírfűrész előnyei

A magasabb kategóriába tartozó dekopírfűrészek lézeres irányzékkal rendelkeznek. Ennek az extra funkciónak az előnyei elsősorban az egyenes vágásoknál domborodnak ki. A dekopírfűrésznek az a tulajdonsága, hogy vágás közben – köszönhetően a vékony fűrészlapnak – könnyen mozgatható, fordítható, az íves vágásoknál előnyt jelent. Ugyanez a jellemző azonban az egyenes vágások kivitelezését jelentősen megnehezíti. A lézeres irányzék abban jelent segítséget – támogatva a precíz egyenesek vágását – hogy a szabad szemmel még nem észrevehető 1-2 milliméteres eltéréseket is láthatóvá teszi az előre vetített lézercsík segítségével.

 Tipp: tartsd műhelyedet tisztán, válassz egy minőségi ipari porszívót.

A dekopírfűrész lapbefogó

A dekopírfűrész lapbefogó a régebbi típusú, vagy alacsonyabb kategóriájú, U  befogású fűrészlapok csatlakoztatási rendszere.

A legjobb dekopírfűrész

Nagyon nehéz egzakt módon meghatározni, hogy melyik a legjobb dekopírfűrész. Talán az amelyik az igényeinknek és anyagi lehetőségeinknek a legjobban megfelel. Más dekopírfűrész a „legjobb” otthoni felhasználásra és más professzionális munkavégzésre.  Eltérő modellt kell választanunk, ha az dekopírfűrészünkkel kizárólag a műhelyünkben szeretnénk munkát végezni és eltérőt, ha a munkavégzés helyszíne más és más, tehát terepen történik a munkálatok dandárja. 

Dekopírfűérsz, szúrófűrész árak

A Profibarkács.hu kínálatában számos eltérő típusú felhasználásra szánt dekopírfűrészt talál, az otthoni felhasználásra készült alap modellektől egészen a professzionális gépekig. A kisebb teljesítményű modellek 10.990 Ft-tól kezdődnek. Az dekopírfűrészek közül a top modellünket a Bosch GST 18V-155 SC Szúrófűrész 2x4.0Ah ProCORE akku L-Boxx dekopírfűrészt 236.390 Ft-ért tudja megvásárolni.

Dekopírfűrész márkák

A Profibarkács.hu kínálatában szereplő valamennyi dekopírfűrész gyártója nagy hagyományokkal és tapasztalattal rendelkező cég. Az azonos kategóriába tartozó dekopírfűrészek között lényegi, minőségbeli különbség nem tárható fel. Kínálatunkban a Bosch, Einhell, Extol Premium, Graphite, Hecht, Hyundai, Scheppach, Verto, valamint a Yato dekopírfűrészeit találhatja meg.

 

A Graphite dekopírfűrész

A Profibarkács. hu kínálatában számos Graphite dekopírfűrészt talál az otthoni felhasználásra szánt modellektől kezdve a profi munkavégzésre optimalizált, nagy teljesítményű gépekig.  Az üzletünkben alapmodellnek számító Graphite  450w, 0-300 min-1 dekopírfűrészt 16.690 Ft-ért vásárolhatja meg, míg a márka top terméke a Graphite 800w, 0-3100 min-1, alu talp, koffer dekopírfűrész 29.790 Ft-ért érhető el.

 

Az Einhell dekopírfűrész

A Profibarkács. hu kínálatában számos Einhell dekopírfűrészt talál az otthoni felhasználásra szánt modellektől kezdve a profi munkavégzésre optimalizált, nagy teljesítményű gépekig.  Az üzletünkben alapmodellnek számító  Einhell TC-JS 60/1 dekopírfűrészt 13.990 Ft-ért vásárolhatja meg, míg a márka top terméke a Einhell TE-JS 100 dekopírfűrész 36.990 Ft-ért érhető el.

A Hecht dekopírfűrész

A Profibarkács. hu kínálatában a Hecht akkumulátoros szúrófűrészét találhatja meg amelyet 22.990 Ft-ért vásárolhat. A Hecht ár-érték arányban kiváló barkácsgépeket, dekopírfűrészeket gyárt.