Asztali dekopírfűrész

Az asztali dekopírfűrész (lombfűrész) funkcionalitása elképesztő, rengeteg féle vágáshoz alkalmasak, típusaik között pedig megtalálni az elektromos, vagy akkumulátorost egyaránt. Ez a hasznos kis berendezés megfelelő teljesítmény és optimális fűrészlap használata mellett számos anyagon képes különböző ívben vágni, teljesítményben és paramétereit tekintve pedig a hobbistáktól a szakmabeliekig mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
35 990 Ft - 74 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális löketszám  (rpm)
-
1 600 rpm - 1 700 rpm
Löketmagasság
-
14 - 19
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

 

Asztali dekopírfűrészek előnye

A dekopírfűrész ma már bárki számára elérhető, az olcsóbb típusoktól egészen a kisipari típusokon át a profi szintekig. Fával, fémmel, műanyaggal történő munkálatok esetén, kreatív munkák esetén nélkülözhetetlen berendezés.

Milliméter pontosan tudja elvégezni a munkákat vele, precízen, akár tűhegynyi vágásokat is. Dolgozhat faanyagon, műanyagon, rézen, plexi lapon, acélon, ha megfelelő fűrészlappal rendelkezik és a fűrész teljesítménye is bírja. Különböző formákat, íveket, alakzatokat, mintákat lehet velük vágni könnyen és pontosan!

Asztali dekopírfűrészek

A dekopírfűrészek választékában megtalálhatóak az akkumulátoros az elektromos vagy az asztali típusok.

Ezeknek állítható a fordulatszáma, az asztal és az állványzat általában acélból készül. Ha egy kézi lombfűrészt veszünk alapul az asztali dekopírfűrészhez viszonyítva, elmondható, hogy az asztali típus finomabb vágást tesz lehetővé a vékonyabb fűrészlapnak köszönhetően. Mivel az asztal legtöbbször 0-45 fok között mozgatható, egy ferde vágás gyerekjáték lehet, pontos, precíz végeredményt alkotva.

A masszív, asztali dekopírfűrész megbízhatóan vezeti a munkaanyagot, ez az asztalnak és a rászorító villának köszönhető.

Asztali dekopírfűrész

Asztali dekopírfűrészek paraméterei

Vásárlás előtt fontos átgondolni, milyen teljesítményű és milyen „extrákkal” rendelkező gépre van szüksége. A teljesítmény és a vágási sebesség viszont döntő tényezők.

Teljesítmény:

  • 400 W-ig: főként alkalmi munkákra, kezdő barkácsolóknak és könnyű anyagok vágásához.
  • 400-600 W: ez a leggyakoribb barkácsmunkákhoz, szélesebb faanyagok vágásához is megfelelhet, kb. 50 mm-es vágási mélységig.
  • 600-800 W: ezek a dekopírfűrészek már akár napi használatra, gyakori bevetésre, eltérő munkáknál is alkalmasak.
  • 800 W felett: profi használatra szánt szerszámok, precíz vágást biztosítanak minden anyagtípushoz.

 

 

Vágási sebesség:

A dekopírfűrész vágási sebessége percenkénti fordulatszámban (RPM), percenkénti löketszámban (SPM) vagy percenkénti műveletben (o.p.m.) mérhető, ezekkel a jelölésekkel találkozni a csomagoláson.

  • 500-1000 o.p.m.: lassú sebesség, akár kerámia, üveg stb. vágására.
  • 1000-2000 o.p.m.: közepes sebességnek számít, színesfémek, műanyagok és vékony falemezek vágására.
  • 2000 o.p.m. felett: nagy sebességnek számít, tömör fa, kemény és széles fa vágásához.

 

Asztali dekopírfűrész pedálos vezérléssel

Kínálatunkban remek asztali lombfűrészek találhatóak a legnagyobb gyártóktól. Barkácsműhelybe, garázsba, iparosoknak egyaránt van megfelelő opció.

Ha egyet kiemelnénk, valószínűleg a Scheppach DECO XLS gépe lenne az, mely pedálos vezérlésével a legnagyobb koncentrációt, figyelmet igénylő vágások esetén is könnyedén kezelhető, hiszen a láb is be van vonva a vágási folyamatba, a gép vezérlésébe. Ezen a terméken állítható a fordulatszám, a pedál lenyomásával pedig elindítható vagy kikapcsolható a berendezés. A kezek a munkafolyamat teljes ideje alatt szabadok, így kiemelkedő precizitással dolgozhat vele. Modellezőknek, barkácsolóknak, szakmabelieknek is tökéletes választás lehet!

Bonyolult és pontos vágások kivitelezhetők vele faanyagon, fémen, műanyagon, plexiben és más anyagokban is.  Erős motor hajtja meg, a stabil paralel kar és a minimálisan rezgő fűrészlap precíz és tiszta munkát eredményez. Átlátszó biztonsági burkolat a munkadarabhoz, kapcsolható LED világítás, forgácselszívás. Ezt tudja a Scheppach gépe! Ha pedig ez nem lenne elég, a gyorscsatlakozóval szerelt gép könnyű fűrészlapcserét tesz lehetővé, de akár sima végű fűrészlappal is vághat vele.

Asztali dekopírfűrész és csiszoló funkció egyben?

Ha egy univerzális berendezést szeretne egyben megvásárolni, ami a műhelyben akár precíz vágásokhoz, akár csiszoláshoz is alkalmas, létezik két gépet egyesítő dekopírfűrész is erre az esetre. A Scheppach DECO FLEX gépe pontosan vág, a hajlékony, forgó tengelyes része pedig csiszolásra, fúrásra, marásra, reszelésre, polírozásra is alkalmassá teszi a gépet.

Asztali szúrófűrészről általában

Tudni kell róla, ha nincs meg a kellő rutin, egy asztali változat talán nehezebben irányítható, de némi gyakorlás hamar segít a problémán. Használatuk nem fáradtságos, hiszen nem kell tartani az eszközt, nagyobb, hosszabb ideig tartó munkáknál mindenképpen ajánlott típus.

Egy drágább berendezés választásával ráadásul vágás és csiszolás is lehetséges egy géppel! Webáruházunkban kiváló minőségű dekopírfűrészlapokból választhat gépéhez, hogy minden munkaanyaghoz legyen megfelelő fűrészlapja.

A Scheppach, Einhell,Hecht és Heimwerk csúcsminőségű asztali dekopírfűrészei, szúrófűrészei bármilyen vágási munkálatban segítségre lesznek, a végeredmény pedig lenyűgöző lesz!

A Profibarkácson fűrészelő és vágógépek széles választékát találja, a legjobb minőségben, szuper árakon! Felújítana? Egy csempevágóra is szüksége lehet, nézze meg ajánlatainkat!

Gyakori kérdések asztali dekopírfűrészek vásárlásakor

 

Asztali vagy kézi dekopírfűrészt vegyek?

Gyakori vagy nagyobb vágásokhoz inkább asztalit javasolunk, kevésbé fáradságos a munkavégzés, sőt a pedálos kivitelnek hála a két kéz szabadon maradhat.

Az asztali dekopírfűrészekkel csiszolni is lehet?

Erre a Scheppach DECO FLEX gépe alkalmas.

Asztali dekopírfűrészt vagy lombűrészt vegyek precíz vágásokhoz?

A kettő ugyanaz. A dekopírfűrészt nevezik lombfűrésznek is.